Menü

Az emberiség jövője a tét

Az ENSZ idei klímacsúcsát november 30. és december 11. között rendezik meg a francia fővárosban. A cél az, hogy elfogadjanak egy olyan korlátozást, amely megfelelő szint alatt tartja az üvegházhatású gázok kibocsátást. Ez így egyszerűnek hangzik, de távolról sem az. Még úgy sem, hogy egyre szélesebb körben tudják, és ami még fontosabb, ismerik el, hogy az emberiség és a Föld jövőjének érdekében komoly, tartós beavatkozásra van szükség.

Mi jelenti a nehézséget? Először is a legnagyobb ipari termeléssel rendelkező országok „visszafogása” egyáltalán nem egyszerű, másrészt a korlátozás megvalósításához szükséges technológia és intézményrendszer kiépítése iszonyatosan költséges.

Pedig más választás nem nagyon van. Erre figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) is. A WHO felhívta a figyelmet az üvegházhatássál összefüggő klímaváltozás pusztító következményeire, kiemelve, hogy a szárazságok, hőhullámok, áradások emberek haláláért felelősek. Konkrétan. A klíma változása segíti a különböző betegségek elterjedését, a légszennyezettség mértéknek növekedése, a kevesebb ivóvíz és az élelemhiány komolyan rontja az életfeltételeket a Földön.

Figyelmeztetnek, ha Párizsban nem sikerül megállapodást tető alá hozni, az a következő évtizedekben további milliók halálához vezethet.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.