Menü

Lilu évekkel fiatalabbnak tűnik a koránál

  • Dátum: 2015.12.21., 08:36

Lilu évek óta szerepel a tévé képernyőjén, mégis alig lehet felfedezni rajta az idő múlását. Az arc szépsége azonban még nem minden – számtalan sztárt „buktatott” már le kezének bőre, amely elárulta valódi életkorát. A műsorvezető kimondottan szerencsés típus: arca és keze alapján is évekkel fiatalabbnak gondolhatnánk.

Az archoz hasonlóan a kéz bőre alapján is megtippelhetjük egy ember életkorát, a magyar nők több mint kétharmada mégis elsősorban arcbőre szépségére fókuszál – derült ki egy őssejtes kozmetikai termékcsalád szépségápolási felmérésből. A kezeink azonban ugyanúgy állandóan szem előtt vannak, mint az arcunk, ezért legalább annyira fontos, hogy ezeket is ápoljuk és fiatalon tartsuk – vallja Lilu, aki bár mindent megtesz azért, hogy formában tartsa magát, a korát semmiképpen sem szeretné letagadni. Sokszor fordulnak hozzá szépségápolási tippekért, ilyenkor mindenkinek azt tanácsolja, hogy ne a fiatalítás, hanem a természetesség legyen a legfontosabb cél.

A műsorvezetőt az édesanyja tanította meg ez elalvás előtti szépségápolásra. „A kezem bőrét általában este ápolom, hogy a zsíros krémek az éjszaka folyamán alaposan beszívódhassanak. A legtöbb praktikámat ezen a téren is anyukámtól lestem el, élénken él bennem az emlék, ahogy lefekvés előtt mindig bekente a kezét. A mai napig szívesen idézem fel ezt a számomra kedves mozdulatot” – mesélte Lilu, akinek a nagymamája mutatta meg azt a kézápolási módszert, amit a mai napig használ. „Megtanított rá, hogy mindig a kézfejemre tegyem a krémet a tenyerem helyett, hiszen kimondottan ezt a részt szeretném hidratálni és szépíteni. Azt is ő tanácsolta, hogy ne csaka tenyeremet kenjem be, hanem az alkarom középső részéig krémezzek.”

Lilu a hideg évszakokban különleges házi praktikákat alkalmaz, hogy megóvja szép és fiatalos bőrét. „Nem titok, hogy az új szerelmeim a krémek terén azok, amelyek növényi őssejteket tartalmaznak. Nagyon hiszek bennük, a saját bőrömön tapasztaltam mennyire működnek. Ezeket nem csak az arcomon használom - hideg időben mindig hordok belőlük a táskámban, naponta többször is bekenem velük a kezemet, hogy puha és hidratált maradjon” – árulta el a műsorvezető, aki egy különleges kesztyűt is használ a kézápoláshoz. „Amikor vége egy nehéz napnak, és már otthon sem kell főzni vagy rendet tenni, beülök a TV elé és felveszem a speciális kesztyűmet. Így a kezem sokkal jobban és gyorsabban beszívja az ápoló krémet, és a lakberendezési tárgyaimat is megvédem attól, hogy zsírosak legyenek.”

A világos bőrű műsorvezető télen is óvja a bőrét a káros UV sugárzástól. „Az erős napfénytől időnként pigmentfoltok jelennek meg az egyébként hófehér bőrömön, ezért télen is magas fényvédő faktorú krémeket használok. Mindig is kíváncsi voltam azonban, hogyan lehetne halványítani a már kialakult foltokat - ehhez a bőrgyógyászomtól, dr. Kriston Renátától kértem tanácsot, aki speciálisan erre a problémára való kozmetikumokat és célzott bőrgyógyászati kezeléseket javasolt.”

A konzultációs során a szakorvos a téli kézápoláshoz is adott praktikus tippeket, amelyek segítségével kezünk szépségét és fiatalságát is megőrizhetjük. „Télen a kézfej vékony bőre könnyen kiszáradhat és érzékennyé válhat – ezért sose menjünk ki a szabadba vizes kézzel, ápoljuk bőrünket zsályából készült illóolajos fürdővel, a kirepedezés megelőzésére pedig reggel és este kenjük be a bőrünket hidratáló hatású őssejtes kézkrémekkel. Egy téli kirándulás vagy síelés közben is lebarnulhat, leéghet és pigmentfoltossá válhat a bőrünk - ennek kezelésére használjunk őssejtes depigmentációs kozmetikumokat, súlyosabb esetben pedig kérjünk lézeres pigmentfolt eltávolító kezelést a bőrgyógyásztól” – javasolta a szakorvos.

Forrás, fotó:
redlemon

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.