Menü

Ilyen a lakásban tartott kutyák élete

Szó sem lehet arról, hogy kutyát tartsunk, hiszen társasházban élünk! Majd ha kertes házba költözünk, lehet róla szó…”- halljuk gyakran az elsőre logikusnak hangzó kijelentést. Vajon a kutya számára tényleg ez a jó döntés? Hiszen úgy hangzik, hogy van benne ráció.

A látszat azonban néha csal. Gyakori, hogy a társasházban, lakásban tartott ebek élete jóval kedvezőbb, mint a kertes házban, családi házban, magánházban élő társaiknak. Miért?

A lakásban élő kutyák:

  • Minden nap sétálnak, hiszen a dolguk elvégzéséhez ez elengedhetetlen. Míg a kertben élő kutyák az esetek nagy részében kevés sétában részesülnek, s főleg ritka az, akit minden nap sétára visznek.
  • Gazdáik elhivatottabb állatbarátok. Míg családi háznál sokan azért tartanak háziállatokat, köztük kutyát is, mert a szokásos kép része, a kutya pedig házőrző és néha kedves szórakozás, addig aki társasházban tart kutyát, az tényleg hajlandó a kompromisszumokra, a lemondásokra az állat kedvéért, és szeretné azt maga mellett tudni.
  • Többet lehetnek az ember mellett – s aki jól ismeri a kutyákat, tudja, hogy ez számukra mennyire fontos és előnyös. Nyilván ez fizikailag is egyszerűbb, mint kertben tartott társaik esetében, de jellemzően a lakásban állatot tartók számára fontosabb is ez a tényező.
  • Kevésbé vannak kitéve az időjárási körülményeknek. Lehet, hogy azt gondoljuk, hogy mindez nincs rájuk hatással, de tévedés ezt gondolni! Igenis vannak olyan kutyafajták, amelyeknek pl. az ízületeik megsínylik az udvaron, hidegben való tartást. Igenis a kutyák is fáznak és nekik is van melegük. Az ember saját, zárt környezetében általában kellemesebb, élhetőbb a hőmérséklet számukra is.

Emiatt lehetséges, hogy sok igényes, állatbarát tenyésztő szívesebben ad el kutyát társasházba, mint családi házhoz, valamint hogy az állatvédők és az örökbeadó szervezetek sem ellenzik a kutyák lakásban tartását.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?

Vasárnapig tart a jótékonysági akció!

Vasárnapig lehet még csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, melyben tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban.

A 4 legjobb májvédő gyógynövény

A májvédő és májméregtelenítő gyógynövényt - pontosabban kivonataikat -, nyugodtan kombinálhatod is! Hiszen egymással szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve működnek a máj egészségéért.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.