Menü

Egyél annyit, amennyit csak akarsz!

Egy texasi-ausztrál tudományos összefogás során derült fény arra, hogy egyetlen egy gén elcsípésével megengedhetjük magunkat, hogy annyit együnk, amennyit csak akarunk anélkül, hogy híznánk. Egerek esetében bizonyítottan. Ez persze mind szépen hangzik, de a jövőben a módszert inkább betegségek kezelésére használnák, semmint a nyári strandalak létrehozására.

A gén, amelynek „neve” RCAN1, anyagcsere folyamatokban és a testhő termelésében vesz részt. A kutatások során ezt a gént egerekben működésképtelenné tették, és meglepődve fedezték fel, hogy az egerek ezt követően bármennyit ehettek, nem híztak. Vagyis a korábbinál több kalóriát égettek el. Habár a módszert még csak egereken tesztelték, a tudósok azt mondják, a felfedezésük lehetőséget rejt a túlsúllyal, illetve anyagcsere zavarokkal küzdő emberek kezelésére. Ezt a lehetőséget úgy képzelik el, hogy kifejlesztenek egy gyógyszert, amely az RCAN1 gén működését célozza meg. Ha működik, a páciens fogyhat. Tehát a közeljövőben igazi áttörés is várható a túlsúllyal való küzdelemben.

Az emberi test két típusú zsírszövetet tartalmaz. A fehér zsírszöveg raktározza az energiát. A barna zsírszövet felhasználja az energiát, és ezáltal hőt termel. Ez utóbbit korunk előrehaladtával vagy különböző betegségektől szenvedve (pl. cukorbetegség) elveszíthetjük. A kutatók szerint az RCAN1 gén működésének megváltoztatásával lehetőségek nyílhat arra, hogy a fehér zsírszövetet barnává alakítsuk.

Természetesen bármilyen hosszú távú eredményt is érnek el, a kiegyensúlyozott étrend még mindig szükséges lesz a teljesen egészséges szervezet megőrzéséhez. Az azonban nem egy elhanyagolható szempont, hogy a krónikus elhízással vagy anyagcsere problémákkal küzdő emberek hatalmas segítséget kaphatnak.

Forrás: www.iflscience.com

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!