Menü

Beágyazás fontossága minden reggel

Az egész reggeli rituálé arról szól, hogy jól kialakított szokásrendszer szerint egymás után elvégezzük teendőinket. Mindegyik után kapunk egy endorfin löketet, ami a boldogság, megelégedés érzését kelti bennünk a nap végén. Ez az örömteli és eredményes élet kulcsa. Ha, húzzuk az időt, félbehagyjuk a feladatokat, rágódunk és sikertelenek, boldogtalanok leszünk. Ezért ennek a boldogság és eredményesség ciklusnak az legelső alkotóeleme a reggeli szokásrend és ezen belül is az első lépés: a beágyazás. Amikor az ember felébred és felkel, még nincs teljesen tudatában. Egy másik fontos indoka, hogy a külső és belső világunk kapcsolatban áll egymással. Ha magunk körül rendet alakítunk ki, akkor ez az elménkbe is nyugalom lesz. Ha nem ágyazunk be, akkor a bevetetlen ágy képét fogjuk hordani egész nap. Ez elégedetlenséggel és káosszal fog tudat alatt eltölteni minket. Ezért ez az apró szokás meg tudja adni az egész napunk pikantériáját.

Érdekességek

Egy kutatás szerint a beágyazósok sokkal hajlamosabbak arra, hogy kövessék a terveiket, rutinokat alakítsanak ki és tervezzenek. Sőt 15 %- kal nagyobb eséllyel döntenek az egészséges életmód mellett. A beágyazás még az alvásunkra is hatással van: a beágyazósok 2 óra 24 perccel alszanak többet a tanulmány szerint, azért.

A legjobb stratégia, ha olyan jó szokásokat alakítunk ki, amelyekhez magabiztosan és automatikusan nyúlhatunk stressz esetén is. Semmi más dolgunk nincs, mint következetesen haladni az úton, minden kis lépés megtételének örülni, és a megtett út sikeréből táplálkozva kitartani a célig. Segíthet, ha az új lépéseket összekötjük már meglévő szokásainkkal, amelyek már rögzültek, így még könnyebben automatikussá válhat a hőn áhított új viselkedésforma.

Légy hálás! A hálás életszemlélet hozzájárul ahhoz, hogy érzékeljük az apró változásokat is, és ezekre építkezve előre tekintsünk. Ehhez szükséges, hogy pozitívan szemléljük önmagunkat, és higgyünk abban, hogy képesek vagyunk rá, sőt, abban is, hogy az élet sem fog keresztbe tenni nekünk, az esetleges buktatókra pedig megoldásokat találunk.

Ha nem egy új rutin kialakításáról, hanem egy régi szokás elhagyásáról van szó, akkor a nem a lépésről lépésre elv az, ami célra vezet, hanem gyökeres változásra van szükség. Érdemes az önazonosságunkhoz társítani a célunkat, hogy az identitásunk részévé válva határozza meg, amit teszünk. Lényeges, hogy ezek olyan vállalások legyenek, amelyek betartása nem okoz nagy megterhelést.

Minden apró lépéssel közelebb kerülsz a kiegyensúlyozott, örömteli élethez, ne legyél lusta, tegyél meg a boldogságért minden tőled telhetőt! A reggeli rutin kialakítása ebben segíthet neked!

Szerző: Udvari Fanni

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?

Vasárnapig tart a jótékonysági akció!

Vasárnapig lehet még csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, melyben tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban.

A 4 legjobb májvédő gyógynövény

A májvédő és májméregtelenítő gyógynövényt - pontosabban kivonataikat -, nyugodtan kombinálhatod is! Hiszen egymással szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve működnek a máj egészségéért.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.