Perui kovaföldpor
- Dátum: 2019.05.27., 18:45
- Udvari Fanni
- bőr, csontozat, egészség, emésztés, étkezés, haj, kovaföld, kovamoszat, szervezet, szilícium-dioxid, táplálkozás
Ez a puha, selymes ásványi anyag textúrájában igencsak hasonlít a krétaporra vagy a lisztre. A kovaföld felhasználása már több, mint 100 éve történik.
A legegyszerűbb felhasználási területe a konyha, ahol mosogatószerként használják, mivel természetes koptató hatással bír, így a rozsdamentes edények és felületek kiváló tisztítója. A mosogatószerek, tisztítószerek a piacokon fehérítőt tartalmaznak, illetve különböző vegyi és abrazív anyagokat, melyek nemcsak a saját egészségünkre, hanem a környezetre is veszélyt jelentenek. A kovaföldet használhatjuk béltisztításra méregtelenítő kúra keretében. A legjobb, ha por formájában fogyasztjuk, de elérhetőek kovaföld-kapszulák is. Naponta 1-2 teáskanálnyi kovaföldet oldjuk fel egy pohár vízben és éhgyomorra fogyasszuk el. A legjobb, ha a reggelivel várunk 20-30 percet. A kovaföld kúra tartson három hónapig, tovább ne. Érdemes tudni, hogy a kovaföldet is ki kell tisztítani a szervezetből, mivel a kovaföld magába szívja a méreganyagokat és sok esetben ezek nem tudnak maguktól távozni, tehát rá kell segítenünk a folyamatra. Az algák jöhetnek ilyenkor segítségünkre, a spirulina vagy a chlorella.
Mindkettőt megtaláljuk por és tabletta formájában, mindkettő alkalmas arra, hogy kivezessük szervezetünkből a kovaföldet, de a por ebben az esetben is hatékonyabb. A kovaföld kúra évente ismételhető, minden esetben 3 hónapig tartson és a negyedik hónapban alkalmazzunk valamilyen algakészítményt! A kúra alatt fogyasszunk sok folyadékot, egyrészt azért, mert a kovaföld képes megkötni a vizet, valamint azért is, hogy támogassuk a tisztító folyamatokat. Vizsgálatok nem találtak káros mellékhatást, túl nagy mennyiségek használatával sem. Az étkezési minőségű kovaföld 100%-ban természetes és szerves forrása a szilícium-dioxidnak, mely biztonságos a környezetre, a kedvencekre, a háziállatokra és az emberekre. Tiszta, üledékes rétegekből nyert, az egyik legtisztább, ami rendelkezésre áll. A kovaföld valójában nem föld, hanem megkövesedett váza az elhalt egysejtűeknek, amiket kovamoszatoknak hívunk. fogyasztható a terhesség alatt is. Mivel a kovaföld eltávolítja a férgeket és parazitákat, ezért jobb lesz a tápanyag felszívódás és a születendő magzatnak is több jut belőle, mely jobb erőt és egészséget jelent. Kis mennyiséget akár lehet tenni a cumisüvegbe is.
Szilícium- dioxid
A szilícium-dioxid a leggyakoribb elem a Földön az oxigén után, de nagyon kevés az olyan élelmiszer, amely a szervezet számára megfelelő mennyiségben tartalmazza. A szilícium-dioxid döntő fontosságú a csontoknak, inaknak, bőrnek, porcoknak, ereknek. Megtalálható a vérben is, és fontos az olyan szerveknek, mint a máj, szív és a tüdő. Az átlagos emberi test kb. 7gr-ot tartalmaz, és ez messze meghaladja más fontos ásványi anyagok és nyomelemek mennyiségét. Ezért is annyira fontos a szervezet ellátása vele, már az élet korai szakaszában is, mert később, az öregedés folyamán a szövetekben lévő mennyisége meredeken zuhanni kezd. A szilícium-dioxidnak fontos hatása van az összes ásványi anyag teljesebb felszívódására. Így egész más minőséget ad az életünknek! Nem halmozódik fel a szervezetben, mert vízben oldódó, és ezáltal könnyen felszívódik a bélfalon, de gyorsan kiürül, ezért fontos a napi fogyasztása.
Megtisztítja az emésztőtraktust
Segíti az egészséges emésztést
Elősegíti az egészséges koleszterinszintet és segít megőrizni a szív jól-létét
Ásványi anyagokat biztosít a szervezet számára
A csontok egészségét is segíti
Ahogy a haj növekedését is
A bőr és a köröm egészségét is támogatja.
Fontos tudni, hogy fogyasztása teljesen biztonságos. Változatlan formában végighalad az emésztőrendszeren és nem kerül be a vérkeringésbe. Belélegezni viszont semmiképp sem ajánlott, mert a por irritálhatja a tüdőt, a szilícium-dioxid kristályok pedig gyulladást és szilikózist okozhatnak.
Szerző: Udvari Fanni
Ghí, a csodavaj

Hányféle vajat, zsiradékot ismersz? Vajon melyik a legegészségesebb? Hozok ehhez egy szuper alternatívát, a ghít.
Probiotikumok és probiotikus ételek

Megannyi oldalról halljuk, hogy mennyire fontos a probiotikumok, hogy jól érezzük magunkat, de vajon mik ezek és hogyan vigyük be a szervezetünkbe?
Budapest rejtett kincsei

A fővárost sokan Európa egyik legszebb településeként ismerik. A legtöbb magyar számára is van egyfajta sajátos érzése a frekventált részeknek. A Parlament, a Lánchíd vagy a Halászbástya képei sorra bejárják az Instagramot és a Facebookot. Azonban mi van a kevésbé ismert helyekkel? Ugyanis a metropolisz tele van félreeső szegletekkel, elfeledett történetekkel és olyan zugokkal, amelyeket még az itt élők közül sem mindenki ismer.
Szüreti mulatságok Magyarországon – hagyomány, közösség és bor ünnepe

Az ősz beköszöntével, amikor a szőlőfürtök megérnek, és a természet színei aranyba, vörösbe és barnába öltöztetik a tájat, elérkezik a szüret ideje. Magyarországon a szőlő és a bor kultúrája évszázadokra nyúlik vissza, így a szüreti időszak nem csupán a termés betakarításáról szól, hanem a közösségek egyik legfontosabb ünnepe is.
Gyümölcsök, amelyekről Európában alig hallunk

A trópusi finomságok felhozatala jóval gazdagabb annál, mint amit a hazai piacokon megszokhattunk. A mangó, a sárkánygyümölcs vagy a maracuja ugyan már széles körben ismert, de az esőerdők mélyén olyan különlegességek teremnek, amelyek Magyarországra szinte egyáltalán nem jutnak el. Ezek sokszor nemcsak ízükben, hanem kulturális jelentőségükben is egyediek.