Menü

Azok a higiéniai szokások, reflexek amik haszontalanok

Napközbeni környezetünk tobzódik baktériumokban, de immunrendszerünk elég hamar alkalmazkodik és megvéd minket. Azonban pár berögződésünk nemhogy felesleges, hanem egyenes káros is lehet. Lássuk ezeket:

A fogmosás étkezések után közvetlenül

Fogmosás közvetlenül étkezés után károsithatja a fogzománcot, mert abban az időben a pH-szint a szájban alacsonyabb. Kifejezetten ajánlatos várni 30-60 percet az étkezések után, különösen savas italok-ételek elfogyasztása esetében. Ekkor is óvatos nyomómozdulatokkal kell fogat mosni és körülbelül 2 percig, különben sérülhet a fogzománc.

A nyilvános WC-k lefedése wc papírral

Általában a bárokban, éttermekben meg egyáltalán a nyilvános helyeken wc papírral fedjük le sokan wc-ket használat előtt. Ez teljesen felesleges, hiszen a baktériumok, amiket távol akartunk volna tartani csak a seben keresztül jutnának be. Alapvetően az elsődleges védelmi vonalunk magunk a bőrünk.

A hosszú, forró zuhany

Sokan gondolják, hogy minél hosszabb a zuhany annyival tisztábbak leszünk. Ez sajnos téves. Ezáltal viszont kiszárithatjuk a bőrünket. Ezen túlmenően ha nem szűrjük a vízet, a bőr pórusai a meleg víz miatt több-kevesebb káros anyagot engedünk a bőrünkre. A hosszú, forró fürdő ráadásul szédülést is okozhat a test túlmelegedése miatt, ami roppant balesetveszélyes.

Egy felület gyors tisztítása antibakteriális törlőkendővel

Sokan használnak antibakteriális törlőkendőt, hogy mindent sterilizáljanak. Azonban sok baktérium köszöni szépen simán túléli a felületes tisztításokat. Sőt még növelhetjük is a baktériumok terjedését, ha nem cseréljük elégszer a törlőkendőt.

A kézmosó gél felesleges

a kézmosó gél látszólag a tökéletes higiéniai segítői, de valójában roppant haszontalanok. A kéznek ha nincs a közelben víz és szappan, az ilyen típusú termékek roppant károsak, mert a kézről az úgynevezett hasznos baktériumokat is eltávolítják, amelyek a természetes immunrendszerüknek fontosak. Így kimondható, hogy ezek a gélek inkább érzékenyebbé, semmint egészségesebbé teszik a bőrt.

Ezeket a gyógyszereket tegyük a bőröndbe!

Ha nyaralni készülődünk, mindig gondoljuk át, milyen gyógyszereket vigyünk magukkal. Bár nagyon sok helyen van már gyógyszertár, azonban nem jó utolsó pillanatban futkosni nyitva tartó patika után, jobb, ha nálunk van néhány alap készítmény, egy kis összerakott „házipatika”.

Frissítő gyógynövények nyárra

Van, aki a jeges limonádéra esküszik, van, aki szerint inkább forró italt kell inni. Ha sem a jeges, sem a forró italok nem vonzzák ebben a hőségben, mutatunk pár teát, ami önmagában is hűsítő.

Német finomságok, amiket ki kell próbálnod!

Németország konyhája igen változatos, éppúgy, mint természeti és építészeti látnivalói...

Játszótéri etikett. Felnőtteknek.

A játszótér azért jó, mert ide mindannyian ugyanazért jövünk, egy közösségi élményért, ahol a gyerek is jól érzi magát és anyuka is beszélgethet. Bizonyos írott és íratlan szabályok betartása mellett.

Tippek honvágy leküzdéséhez

Az otthonról való elköltözés mindig nagy változás az életben, és ha gyötör a honvágy, akkor jusson eszedbe, hogy biztosan nem te vagy az egyetlen. A honvágy egy olyan érzés, amit sokan jobban szeretünk magunkban tartani, szóval lehetséges, hogy körülötted sokan éreznek így, de nem szívesen beszélnek róla.