Menü

Azok a higiéniai szokások, reflexek amik haszontalanok

Napközbeni környezetünk tobzódik baktériumokban, de immunrendszerünk elég hamar alkalmazkodik és megvéd minket. Azonban pár berögződésünk nemhogy felesleges, hanem egyenes káros is lehet. Lássuk ezeket:

A fogmosás étkezések után közvetlenül

Fogmosás közvetlenül étkezés után károsithatja a fogzománcot, mert abban az időben a pH-szint a szájban alacsonyabb. Kifejezetten ajánlatos várni 30-60 percet az étkezések után, különösen savas italok-ételek elfogyasztása esetében. Ekkor is óvatos nyomómozdulatokkal kell fogat mosni és körülbelül 2 percig, különben sérülhet a fogzománc.

A nyilvános WC-k lefedése wc papírral

Általában a bárokban, éttermekben meg egyáltalán a nyilvános helyeken wc papírral fedjük le sokan wc-ket használat előtt. Ez teljesen felesleges, hiszen a baktériumok, amiket távol akartunk volna tartani csak a seben keresztül jutnának be. Alapvetően az elsődleges védelmi vonalunk magunk a bőrünk.

A hosszú, forró zuhany

Sokan gondolják, hogy minél hosszabb a zuhany annyival tisztábbak leszünk. Ez sajnos téves. Ezáltal viszont kiszárithatjuk a bőrünket. Ezen túlmenően ha nem szűrjük a vízet, a bőr pórusai a meleg víz miatt több-kevesebb káros anyagot engedünk a bőrünkre. A hosszú, forró fürdő ráadásul szédülést is okozhat a test túlmelegedése miatt, ami roppant balesetveszélyes.

Egy felület gyors tisztítása antibakteriális törlőkendővel

Sokan használnak antibakteriális törlőkendőt, hogy mindent sterilizáljanak. Azonban sok baktérium köszöni szépen simán túléli a felületes tisztításokat. Sőt még növelhetjük is a baktériumok terjedését, ha nem cseréljük elégszer a törlőkendőt.

A kézmosó gél felesleges

a kézmosó gél látszólag a tökéletes higiéniai segítői, de valójában roppant haszontalanok. A kéznek ha nincs a közelben víz és szappan, az ilyen típusú termékek roppant károsak, mert a kézről az úgynevezett hasznos baktériumokat is eltávolítják, amelyek a természetes immunrendszerüknek fontosak. Így kimondható, hogy ezek a gélek inkább érzékenyebbé, semmint egészségesebbé teszik a bőrt.

Szülés utáni juttatások – tájékozódj!

Már a baba megszületése előtt érdemes tájékozódnunk, milyen juttatásokra számíthatunk a baba megérkezésével, mit, hogyan és hol kell intéznünk. Tgyás volt, de ma már csed? Gyed és gyes, mi az anyasági támogatás és hol igényeljük a családi pótlékot? Ezekre adjuk meg a választ.

A jó főnök tulajdonságai

A főnöki titulust nem adják ingyen, és a vezetői rang sem csöppen csak úgy az ölbe. Ahhoz pedig, hogy valaki kiváló vezető legyen, elengedhetetlen a kollégáival ápolt jó kapcsolat, ami egyben a vállalat fejlődésének kulcsa is.

A komposztálás titkai

Környezettudatos és hasznos. Így kezdj komposztálni!

Maradéktalanul

Magyarországon közel 2 millió tonna ételt dobunk szemétbe évente, otthonainkban ennyi végzi a kukában. Hatalmas pazarlás ez, mely ellen civil szervezetek is tiltakoznak.

Hirtelen a magad lábára állni

Krízishelyzetek mindig adódnak. Ezekkel vagy megbirkózunk egyedül, vagy magunk előtt tornyosítunk egy jó adag problémát, amiben aztán rendszeresen megakadunk. Az egyik nehézséget az okozza, amikor az ember hirtelen egyedül lesz, vagy anyagi vagy érzelmi szempontból a maga útját kell járnia, noha addig ez nem fordult elő. Ezzel megbirkózni nem egyszerű