Menü

Vegán vacsora egy hétre

Ez a diéta úgy az igazi, ha minden étkezésed során betartod. De egy nagyon mozgalmas, rohanós hét közben nehéz minden egyes fogást magadnak elkészíteni. Viszont egy jó vacsora lezárja, megkoronázza a napodat. Ha ez az étel csupa növényi eredetű élelmiszert tartalmaz, akkor az az emésztésednek is jót tesz, és jobbat is tudsz majd aludni.

Első este: tésztasaláta

Fogj egy adag szarvacskát vagy kagylótésztát, majd ha kifőzted, keverd össze kukoricával, valamilyen növényi felvágottal, savanyú uborkával, és készíts rá öntetet növényi joghurttal vagy tejfölpótlóval, és egy kis fokhagymával fűszerezd. Könnyű kezdés egy nagyon jó héthez.

Második este: tejberizs

A legegyszerűbb fogás lesz, hiszen egy rész rizs, egy rész víz, egy rész mandulatej és ízlés szerinti cukor kell hozzá. A mandulatej még plusz ízt is ad az ételnek, amitől sokkal különlegesebb lesz. Vigyázz, mert ezután lehet, hogy csak így akarod majd készíteni!

Harmadik este: lencsefasírt kelkáposztafőzelékkel

A lencsét főzve keverd össze zsemlebéllel, főtt répával, kevés keményítős vízzel, sóval, borssal, köménnyel és kevés szerecsendióval. Ha mindez nagyjából homogén masszává áll össze, golyókká formálva süsd ki olajban. A főzelékhez kelkáposztát és burgonyát főzz ki sós, köménymagos vízben. Ha megfőtt, a burgonyát passzírozd össze egy kis káposztával, és azzal sűrítsd a főzeléket.

Negyedik este: Zöldségleves

Unalmasnak hangozbat, pedig rengeteg fantázia van benne. Az általad kedvelt zöldségeket kevés olajon párold meg, majd öntsd fel vízzel. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsd!

Ötödik este: lecsó

Végy egy klasszikust, dobd fel! Hagyma, paprika, paradicsom, rizs, tojásmentes tarhonya (akár saját készítésű), kell még ezt fokozni? Nincs olyan, aki ne tudna egy saját receptet erre, és szerencsére ez még nem minden. Cukkinivel, padlizsánnal, zöldbabbal bármikor feldobhatod ezt az ételt.

Hatodik este: avokádókrém

Az avokádót lepaszírozzuk, fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Tejföl helyett növényi joghurttal lazítjuk kicsit az állagát, némi petrezselyem pedig igazán különleges ízt ad neki. Pirítóssal tálalva könnyű vacsora.

Hetedik este: brokkolikrémleves

A brokkoli rózsákat burgonyával, répával, fokhagymával és egy kis petrezselyemmel feltesszük főni. Ízlés szerint fűszerezzük, ha megfőtt, botmixerrel passzírozzuk, és zöldség chipsszel tálaljuk.

A vegán étrend nemcsak egészséges, de teli van lehetőségekkel, és ha egy hétig e szerint táplálkozol, lehet, hogy később vissza sem akarsz majd szokni.

A vegán életmód mögöttes nehézsége

A vegán életmódra való váltás nem tartozik a legegyszerűbb folyamatok közé, bármennyire sziklaszilárd eltökéltség áll is az elhatározás mögött. Rögös az út azoknak, akik azelőtt rendszeresen fogyasztottak húst, tejtermékeket és cukrozott élelmiszert. Adódik a kérdés, hogy mi játszódik le a szervezetünkben, ha teljesen kizárjuk az állati eredetű készítmények bevitelét? Hogyan lehet ezt az állapotot tartósan fenntartani?

Itt az ideje a birsalmának

A birsalmát kedveljük eltéveszthetetlen, zamatos íze miatt, de vajon ki tudja, hogy mennyire jótékony hatással van szervezetünkre?

Egészséges nassolnivalók

Ha éppen sietünk valahová, vagy éppen még nincsen ebédidő, de megkívánunk valamit hajlamosak vagyunk egészségtelen édességeket vásárolni és fogyasztani. Pedig néhány egyszerű alternatívával könnyen egészségesebbé tehetjük még a nassolási szokásainkat is!

Amit a kókuszvízről tudni érdemes

A kókuszt mindenki ismeri, hiszen egyes országok alapvető élelmiszere, sokféleképpen felhasználják minden részét, ám a kókuszvízről kevesebbet hallunk, azon kívül, hogy finom. Nézzük, mire is jó nekünk.

A bento kultúrája

A bento kultúrája Japánból származik, és harmonikusan ötvözi a táplálkozást, az esztétikát és az egészséges életmódot. Ezek az előre összeállított dobozok igazán változatossá teheti étkezéseinket, és érdekes perspektívát ad, az előre elkészített ételek világának.