Menü

Senki sem veszi észre, ha megcsináljuk, de azonnal , ha nem…

Biztos van, akinél a férj (is) vasal, az enyém a minap megkérdezte, hol tartjuk a vasalót, tehát mondhatom, hogy többségében a nők végzik el ezt a hálátlan feladatot. Szerencsére vannak már vasalásmentes ruhadarabok is, de a házimunka attól még sok időt elvesz, hiszen nemcsak a vasalás értendő alatta. Ha pedig vasalásra négy hónapot áldozunk, vajon mennyit tehet ki egy egész háztartás vezetése? Kedves kutatók? Ha esetleg ráérnétek, érdekelne az eredmény. Bár azon csak felidegesíteném magam.

A házimunkában jó lenne időt megspórolni, a vasalás megkönnyítésére például kifejezetten jó tanács a mosás elkezdése előtt kiválasztani a programot és a fordulatszámot. Ha alacsony fordulatszámot állítunk be, akkor több nedvesség marad az anyagban, így könnyebben szárad gyűrődésmentesen, s nem kell annyit, vagy nem is kell egyáltalán vasalni. (elég csak átsimogatni)

Nagyon praktikus trükköt tanultam ma, amely – hacsak nem szeretnénk élére vasalt ruhákat – mindenképp megkönnyíti a vasalással eltöltött négy hónapot.

A trükk pedig: hajtogatás nedvesen! A legfontosabb művelet a mosás után, hogy amint lejárt a gép, vegyük ki a ruhákat, húzogassuk ki őket, majd hajtogassuk őket össze.

Ha egymásra halmozzuk a nedves ruhákat, akkor a saját súlyuk is rásegít az „önvasaló hatásra”. Hagyjuk a ruhákat így 10-15 percre, majd teregessük ki őket. Ez mindenképp jól jöhet, ha nagyon időhiányban szenvedünk, vagy nagyon nincs kedvünk élére vasalni minden darab pólót, nadrágot.

Szerencsére nem feltétlen utálatos mindegyik házimunka, a kutatások szerint a mosással nincs baj, a férfiak pedig a főzést szívesen átvállalják.

A kutatásból arra is fény derül, hogy az ablakpucolás messze az egyik leggyűlöltebb házimunka, de a vasalás és a portörlés is népszerűtlen, míg a férfiak a mosogatás alól szeretnek kibújni, a fürdőszobát pedig akkor takarítjuk előszeretettel, ha vendégeket várunk. (van benne valami)

A megkérdezettek közel fele átlagosan egy-két óra alatt végez a takarítással, pláne akik gyakrabban takarítanak, akik azonban heti egy napot szánnak rá, ők gyakran 3-4 óra alatt sem végeznek.

Amúgy véleményem szerint a házimunkával nem is lenne baj, sem a gyermekneveléssel járó feladatokkal, csak mindez úgy nehéz, hogy közben mi nők is napi 8-10 órát dolgozunk…

Egy szelfi a holokausztemlékmű előtt?

Egy szelfi a holokausztemlékmű előtt? A katasztrófaturizmus a turizmusnak az a fajtája, amely olyan helyeket jelent, ahol valamilyen szerencsétlenség vagy katasztrófa történt.

Ezeket tudnod kell mielőtt vállalkozásba kezdesz

Vállalkozás indítása esetén sok mindent kell mérlegelni, mielőtt belevágunk. Nem elég azt tudni, hogy MIT szeretnénk csinálni, azzal is tisztában kell lennünk, HOGYAN fogjuk megvalósítani. Vállalkozás indítása nem azzal kezdődik, hogy elmegyünk egy könyvelőhöz vagy egy ügyvédhez, hogy indítsa el a vállalkozásunkat, ez már csak egy technikai lépés, előtte még nagyon sok dolgunk van.

A horoszkópok módszerei

Habár az asztrológiának és az ezotériának is több évszázados hagyománya van, nem árt megkülönböztetni a vakítást a valódi tudástól. A legtöbb internetes horoszkóp azonos módszerekkel dolgozik, amelyek alapján igaznak vélhetjük őket.

Szabadulószobák – miért érdemes olykor ellátogatni?

Az izgalmak mindig is megmozgatták az emberek fantáziáját. Szeretünk borzongani, szeretjük a rejtélyeket, ezért is nézünk annyi krimit és horrort, és ezért játszunk stratégiai játékokat is. A szabadulószobák életre keltik ezeket az általunk kedvelt virtuális kihívásokat.

Kényszeres gyűjtögetés?

„Ez még jó lesz valamire”- ismerős mondat? Bárkivel előfordulhat, hogy bizonyos dolgokat sajnál kidobni, mert „felveszi majd egyszer”, vagy „jó lesz az még egyszer”, azonban van egy pont, ami után már kényszeres gyűjtögetésről beszélünk.