Menü

Sokat egyek reggelire?

Ahogy a mondás is tartja: Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, vacsorázz úgy, mint egy koldus. És valóban: Kimutatások szerint sokkal jobb az ember munkateljesítménye, hogyha viszonylag tisztességesen megreggelizik. Nem jó az, hogyha üres gyomorral kezdünk neki a munkának, hamarabb megéhezik ebben az esetben, sőt, lehet hogy már egy felnőtt ember is a délelőtt közepén azt érzi, hogy egyszerűen éhes, ami kevésbé hatékonnyá és türelmetlenné teszi.

Számos szakember foglalkozik azzal, hogy mit érdemes ennünk reggelire mit érdemes, vagy éppen nem érdemes reggelizni és ebédelni, ám azt is megvizsgálom, az életvitelünket tekintve mi megvalósítható és megvalósítandó is. Ha a munkavégzés szempontjából nézzük a dolgokat, akkor inkább fontos, hogy a reggeli viszonylag bőséges legyen, hogy jóllakottan indulunk a munkába. A általában valóban nem szokták javasolni a fehér lisztből készült pékárukat, mint ahogy a joghurt is erre a nem javasolt listára szokott kerülni a különböző felsorolásokban, de ezt tényleg később.

Most csak arra biztatok mindenkit, hogy kellő mennyiségben vegyen magához reggel megfelelő ételt. Pláne akkor, hogyha megvan az a szokása, bevallom nekem is és hát rossz szokás, hogy szereti vagy talán érdemesebb úgy fogalmazni, hogy szükséges kávéval indítani a napot. Kávét ugyanis tilos éhgyomorra inni.

És vajon mit érdemes ebédre enni? Sokszor ugyanis a legnagyobb kihívás az, hogy tudjuk, ebéd után vissza kell menni dolgozni. Így legtöbben nem engedhetik meg maguknak természetesen, hogy olyan mértékben nehéz ételeket egyenek, ami esetleg megakadályozza őket a munkavégzésben, elnehezítse, elálmosítsa őket. Megjegyzendő, hogy bár Nyugat-Európából nem igazán ismerik, azért Magyarországon nagyon népszerű a leves, amit nem érdemes kihagyni. Ám a leves után is figyelni kell arra, hogy laktató, de minél könnyebb ételeket vegyünk magunkhoz. A vacsora az egy másik kérdés, nem kapcsolódik közvetlenül általában a munkánkhoz.

Tehát munkanapokra azt lehet javasolni, hogy reggelire többet étkezzünk, így könnyebben el tudjuk kezdeni a napot és a munkavégzést, míg ebédre rendes mennyiségű, laktató de könnyű ételeket együnk, hogy gyorsan meg tudjuk emészteni és ne jöjjön be az úgynevezett kajakóma. Egy későbbi cikkben részletesebben leírom, hogy mi is az ami tanácsos, vagy éppen nem tanácsos reggelire és ebédre.

Isteni gyors desszertek

Nem kell sok időt töltened a konyhában a következő finomságok elkészítése miatt, alkoss kedvedre.

Egészséges, tápláló lisztek

Egészséges, tápláló lisztek. A friss, illatozó fehér lisztből készült péksüteményekről nagyon nehéz lemondani, még annak ellenére is, hogy tudjuk nagy mennyiségben sokat árthatnak.

Zöld tea fogyasztás hatásai

Kutatások igazolják, hogy akik rendszeresen fogyasztanak zöld teát, nem csak egészségesebbek, de gyorsabb az anyagcseréjük, és sportolás közben is több kalóriát égetnek el.

Mire jó a léböjt kúra?

A léböjt kúra népszerű diétának számít, amibe a súlyvesztés mellett a lelki egyensúly visszanyerése miatt is sokan belekezdenek. Mivel a kúra alatt csak folyadékot és semmi szilárd ételt nem lehet fogyasztani, oda kell figyelni mit és mikor eszünk.

Bűntudat nélkül este 6 után is

Van, hogy csak este 8 körül (és mellesleg farkaséhesen) érek haza. Ilyenkor eddig mindig nagy gondot okozott, hogy mivel csillapítsam az éhségemet, ha a szervezetemet nem akarom megterhelni, és hízni se nagyon szeretnék