Menü

Szeresd (meg) a reggeleket!

Szeretem a reggeleket. Tényleg. Azt a koránkelős, napfelkelte előttit, azt a halkan kávézósat, azt a papucsos, köntösös, pizsamásat. Amikor bármit is csinálok, akár sport, akár munka, akár vasalás, akár olvasás, akár semmi, azt teljes nyugalomban és csendben tehetem. Ezen pedig a karantén sem változtat. Home office ide vagy oda, én ugyanakkor kelek.

Annyi minden bizonytalan, a reggelek állandóak. Az én reggelem fix. Az én hajnali „én időm” maradt és továbbra is szeretem a legjobbat kihozni belőle.

Mi mindent? Ó, mondom!

Kényeztető fürdőszoba-wellnesst. Arcpakolást. Arcradírral meg hajmosással meg minden olyan dologgal, amihez jó egy óra egyedül a fürdőszobában.

Turmixokat. Ezeket mondjuk nem célszerű akkor zümmögtetni, mikor a banda alszik, de bekészíthető a turmixgépbe és amikor reggelihez érkezik a család, csak beindítja valaki és pár perc múlva ott is a friss gyümölcsturmix, banánnal, mézzel, fahéjjal.

Vasalást. Én amúgy nem szeretek vasalni, de ha valamikor nem szeretek, az az, mikor a gyerekek ott hemzsegnek körülöttem és kapkodás az egész. Akkor már inkább nyugiban reggel, amíg alszanak.

Meditációt. Már régóta ki szeretném próbálni a meditációt, régebben volt is ilyesmi relaxációs zeném, meg minden, az elhatározás megvolt, aztán elmaradt, de most lenne rá idő. Jógázni, meditálni, relaxálni. Namaste. Vagy hogy is mondják…

Reggelit! Készíts egy igazi gazdag, tápanyagdús és csábító reggelit! Annak a család biztosan örülne, s az illatokra a gyerekek is hamarabb kiugranának az ágyból, mintha felöltözés és mosakodás lenne az ébresztő utáni első néhány teendő.

Olvasást! Nagyon jó reggel megírni néhány emailt, elolvasni a híreket, vagy folytatni egy jó könyvet egy bögre tea mellett.

Nem véletlenül hagytam a legvégére, nekem a reggel egyet jelent a sporttal. A reggeli kocogás a napfelkeltében, vagy egy kis torna otthon, esetleg egy reggel, amit a konditeremben kezdek, az az egész napomat megkoronázza, arról nem is beszélve, hogy nem kell azon gondolkodnom, mikor férjen bele a napomba az edzés.

Bármit is válassz reggeli én-időnek, a lényeg, hogy csupa kellemes, kényeztető, dolgokkal töltsd meg! Persze dönthetsz úgy, hogy nem kelsz korábban, tovább alszol, mert az is éppoly kellemes és kényeztető, viszont akkor lemaradsz olyan élményekről és érzésekről, amit semelyik más napszakban nem kapsz meg.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.