Menü

Néhány fitness tévhit

A fitness fénykorát éljük, de más sportágak is népszerűek, a karantén kihozta az embereket kocogni a természetbe és többen elkezdtek otthon online edzeni, van azonban néhány tévhit, melyet azért jó tisztázni, ha valaki sportolni kezd.

A tízmillió edző országa vagyunk, szoktam néha gondolni magamban, mikor két edzés után már tanácsokat adunk a másiknak és közben nincs is mindennek valós alapja. Nézzük a tévhiteket!

Futópadon könnyebb futni.

Nem igaz. A futás egy nagyon jó és hatékony edzésforma, viszont terheli a térdet és az ízületeket, teljesen mindegy, hogy futópadon tesszük, vagy a természetben. Nyilván a rekortános futópálya, vagy a salak más, mint egy aszfaltos betonút, de a térdekre így is-úgy is ránehezedik a súlyunk.

Helyes futótechnika, megfelelő futócipő és sok keresztedzés (pl. biciklizés) a megoldás.

A kockás hasizmokhoz sok hasizomgyakorlat kell. Nem igaz.

A hasprés az egyik legismertebb hasizomerősítő gyakorlat ez tény, de a kockás has még mindig a konyhában kezdődik és a legtisztább étkezéssel, szigorú diétával érhető el, illetve kardio mozgással, zsírégető edzésekkel.

Ha nem izzadunk, nem is edzünk elég jól. Nem igaz.

Konditeremben súlyzózva én nem szoktam annyira megizzadni, mint, ha lefutok 10-20 kilométert, ez tény, de attól még a súlyzó nagyon is hatásos edzés.

Az izzadásnak nincs köze ahhoz, hogy hány kalóriát égetünk, ezért egy tempós sétálás például anélkül válik jó edzéssé, hogy nem lettünk csurom vizesek a végére.

Kondigépekkel szabályos gyakorlatokat végezhetünk.

Ez sem igaz, hiszen a kondigéppel is lehet helytelenül erősíteni és szabálytalanul edzeni. A helyes használatukról egy edző, vagy hozzáértő testépítő személy adhat megfelelő tanácsokat, azokat kell betartanunk.

Fájdalom a barátunk?

Nekem ugyan nem a barátom. Egy izomláz azért néha jó visszajelzés arról, hogy dolgoztam és küzdöttem, de egy sérülés, egy elhúzódó izomfájdalom, egy nem múló húzódás, egy ízületi probléma egyáltalán nem az a kategória, amit kezeletlenül hagyunk és büszkén ráedzünk. Ezekből később komoly baj lehet és lesz is.

A mérleg nem hazudik.

Az nem, de nem is mérvadó. Az izomtömeg sokkal nehezebb, mint a zsír, tehát a mérleg mutatta számok nem olyan pontosak, mint a mérőszalag, a ruháink, vagy a tükör. Le a mérleggel.

A sok súlyzózástól kigyúrt leszek és nem nőies. Dehogy!

Nagyon sokat kellene ahhoz edzeni egy nőnek hatalmas súlyokkal, s horribilis összegekért megvásárolt rengeteg étrendkiegészítőt szedniük, s vasszigorral táplálkozniuk, hogy úgy nézzenek ki, mint akik a színpadra készülnek. Kizárt, hogy a heti 3x 40 perc konditól valaki muszklis izompacsirta lesz.

Van helyi zsírégetés.- Nem, nincs helyi zsírégetés. Mindenhonnan fogyunk, s először onnan, ahonnan nem szeretnénk.

Aki sokat edz, bármit ehet. - Persze, ha nem gond neki, hogy önmaga ellen dolgozik és az edzésének nem fog látszani semmilyen eredménye. Ezt pedig ki szeretné vajon.

Dicséretes dolog komolyan venni az edzést és a sportot, váltogatni az edzéseket, rendszeresen mozogni, ám nem szabad mindent elhinni, amit az edzőteremben hallunk.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.