Menü

Reformélelmiszerek fenntartásokkal

Úgy gondolom, hogy az étrendkiegészítők, reformélelmiszerek fogyasztása nemcsak sportolók és nehéz fizikai munkát végzők számára hatékony, azonban amikor egészséges ételekről és reform nasikról, meg fitt müzliszeletekről és tápláló zabszeletekről beszélünk és hallgatjuk a reklámot, ne higgyünk el feltétlenül mindent, amit hallunk.

Mindig érdemes tanulmányozni az élelmiszerek, szeletek, müzlik, porok, italok összetevőit, szénhidráttartalmát, hozzáadott cukor mennyiségét, így nem érezzük becsapva magunkat, s ha kell, nyugodtan tegyük vissza a polcra, mert nem mindegyik fér bele egy diétába.

A müzliszeleteket mindenki az egészséges táplálkozással párosítja, azonban nem mindegy, melyiket választjuk, ugyanis a cukros verziók egyáltalán nem sokkal jobbak a csokiknál, kekszeknél és cukorkáknál. A müzlik között viszont ma már számtalan cukormentes, rostban gazdag verzió létezik a polcokon, többféle ízben, élvezhető minőségben, ízletes módon, tápanyagokban gazdagon, ami étkezések között kitűnő választás. Jobb, mint a hagyományos párja, amely akár szeletenként 10 gramm cukrot is tartalmazhat.

Gyakran futok bele a kínálatban a fehérjeszeletekbe, amelyek a személyes kedvenc „csokipótlóim”, vagy ebéd utáni sütijeim, desszertjeim, azonban a sok csábító szelet közül a fele visszakerül nálam a polcra, mert nem megy át a rostán, annyi cukor van bennük. Az étrendkiegészítőket gyártó cégek már egyre inkább figyelnek erre, s jelennek meg újabb és újabb cukormentes verziók, nekem személy szerint nem mindegyik ízlik, de az újabbak között már találok kedvemre valót, melyek nem emelik egekbe a vércukorszintem és nem ragadnak meg a combomon narancsbőr formájában.

A zabszeletekről sajnos megint le kell mondanom, kivéve, ha nagyon sokat futok. Maraton, félmaraton után szeretem megjutalmazni magam egy kiadós csokiba mártott zabszelettel, rendkívül jól laktat, a szénhidrát visszapótlására tökéletes és még finomak is, ahogy csábítanak a drogériák, benzinkutak polcain, azonban, ha nem sportolok egy kiadósat, akkor bizony rengeteg szénhidrátot és cukrot viszek be a szervezetembe egyetlen vaskos, tömör zabszelettel, így hiába szeretem annyira, a hétköznapokon, étkezések közötti vagy utáni nasinak egyáltalán nem tanácsos.

A joghurtok között is számtalan fittnek kikiáltott sorakozik a boltban, a zsírszegény, „light” joghurtok is cukrosak, hiába érvelnek nekem a zsírtartalommal, ha a szénhidrát az egekben.

Mi az igazság a sportitalokról?

Amikor sportitalokat kerestem, szintén a cukros izotóniás italokba futottam, azonban egy megterhelő verseny, egy maraton esetében nem diétázunk, ott valóban cukorra van szükség energia gyanánt, azonban egy kellemes kis 30 perces kocogáshoz háromszor egy héten teljesen felesleges ennyi cukrot bevinni, szükségtelen és hizlal is, mert nem dolgozzuk le.

Amikor reformélelmiszerek között válogatunk és a kínálatot tanulmányozzuk, bizony láthatjuk az összetevők elolvasása után, hogy a termékek fele nem nevezhető reformnak, vagy alakbarátnak, diétásnak, vagy cukorszegénynek, sem a müzlik, sem a zabszeletek. Szerencsére sok diétás is akad köztük és akár otthon mi magunk is elkészíthetjük a diétánkba passzoló verziót.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.