Menü

Kóbor állatok a koronavírus idején

Állatvédő szervezetek egyöntetűen állítják, hogyan járványhelyzet következtében igen nagy probléma lesz, elsősorban a macskák, de a kutyák esetében is, a kóbor szaporulat megnövekedése. Hiszen sokkal kevesebb pénz jut etetésre és a különböző ivartalanító programokra is. Ráadásul a gazdák körében is felütötte a fejét a félelem.

Az emberek mellett házi kedvenceinkre is érdemes odafigyelni a koronavírus járvány kapcsán. Itt most nem azokra kedvencekre gondolunk, akik velünk egy háztartásban laknak, hiszen talán róluk egyébként is gondoskodnunk. Annak ellenére is, hogy szakemberek már március végén- április elején felhívták arra a figyelmet, hogy sok gazdi, teljesen alaptalanul, még saját háziállat ától is megijedt, mint lehetséges koronavírus hordozótól. Virológusok ennek valószínűségét, mármint hogy a vírus állatról emberre terjedjen, rendkívül alacsonyra teszik. Annak már némileg nagyobb a valószínűsége, hogy éppen fordítva, emberről állatra terjedjen a vírus.

Ahogy állatvédő szervezetek elmondták, előfordult, bár szerencsére nem tömeges számban, hogy ezen félelmük miatt, emberek megváltak háziállataiktól. Nem arról van szó természetesen, hogy megölték őket, hanem éppen hogy az állatvédőket értesítették, legalábbis természetesen ezen szervezetek ezért szereztek ezekről az esetekről tudomást.

Elmondásuk szerint a nagyobb problémák két csoportra oszthatóak, és mindkettő inkább a kóbor vagy menhelyen élő állatokat érinti. egyrészt ezekben a hetekben sokkal kevesebb felajánlás érkezett az állatvédő szervezetek részére, ezért nehezebben tudták megoldani az állatok biztonságos etetését. Másrészt sok szervezetnél különösen fontosak a különböző ivartalanítási programok, amelyek ezáltal némileg megakadtak. Márpedig nélkülük, nem nehéz kitalálni, jelentős túlszaporodás várható a kóbor állatok, különösen a macskák tekintetében. Érthető, teszik hozzá mindannyian, az emberek most magukat sem tudják eléggé ellátni, így az állatokra is jóval kevesebb jut. Hogy ezt a problémát hogyan sikerül megoldani, az a karantén utáni időszak legfontosabb kérdése.

Így maradnak tovább frissek az élelmiszereink

A mostani vírushelyzetben még fontosabb az elegendő zöldség- és gyümölcsfogyasztás, azonban nem mindegy, hogyan tároljuk őket. Egyszerű praktikákról van szó, mégis tovább frissek maradnak az élelmiszerek és nem mennek kárba.

A sikeres vállalkozás titkai

A legjobbnak vélt ötlet a zsebünkben, elegendő forrás a számlánkon, lelkesedésünk töretlen, belevágunk egy saját vállalkozásba.

Méregtelenítés. Valóban szükséges?

Nagy divat a méregtelenítés, a lúgosítás, a tisztítókúrák virágkorát éljük, de vajon tényleg szükséges méregteleníteni a szervezetünket? Valóban ilyen módon kell megszabadulnunk a felhalmozódott salakanyagoktól?

Amit jó, ha tudsz a fényvédelemről

Mindenki szereti a napfényt, csupa pozitívumot ad, jó kedvre derít, D vitamin nyerünk belőle, jobb lesz a hangulatunk, szebb a bőrünk, kellemesebb a közérzetünk. A napfény jó tulajdonságait nem is kell bemutatni, azonban a napozásnak vannak veszélyei is.

Y és a Z generáció a munkaerőpiacon

A vállalatok folyamatosan keresik az ideális megoldást a fiatal tehetségek kiválasztására és megtartására. Az igazi kihívás a cégek számára – még úgy is, hogy az Y és Z generációs munkavállalók egyre többen vannak a munkaerőpiacon – a tehetségek megszólítása és érdeklődésének felkeltése a szervezet és a munka világa iránt.