Menü

Kóbor állatok a koronavírus idején

Állatvédő szervezetek egyöntetűen állítják, hogyan járványhelyzet következtében igen nagy probléma lesz, elsősorban a macskák, de a kutyák esetében is, a kóbor szaporulat megnövekedése. Hiszen sokkal kevesebb pénz jut etetésre és a különböző ivartalanító programokra is. Ráadásul a gazdák körében is felütötte a fejét a félelem.

Az emberek mellett házi kedvenceinkre is érdemes odafigyelni a koronavírus járvány kapcsán. Itt most nem azokra kedvencekre gondolunk, akik velünk egy háztartásban laknak, hiszen talán róluk egyébként is gondoskodnunk. Annak ellenére is, hogy szakemberek már március végén- április elején felhívták arra a figyelmet, hogy sok gazdi, teljesen alaptalanul, még saját háziállat ától is megijedt, mint lehetséges koronavírus hordozótól. Virológusok ennek valószínűségét, mármint hogy a vírus állatról emberre terjedjen, rendkívül alacsonyra teszik. Annak már némileg nagyobb a valószínűsége, hogy éppen fordítva, emberről állatra terjedjen a vírus.

Ahogy állatvédő szervezetek elmondták, előfordult, bár szerencsére nem tömeges számban, hogy ezen félelmük miatt, emberek megváltak háziállataiktól. Nem arról van szó természetesen, hogy megölték őket, hanem éppen hogy az állatvédőket értesítették, legalábbis természetesen ezen szervezetek ezért szereztek ezekről az esetekről tudomást.

Elmondásuk szerint a nagyobb problémák két csoportra oszthatóak, és mindkettő inkább a kóbor vagy menhelyen élő állatokat érinti. egyrészt ezekben a hetekben sokkal kevesebb felajánlás érkezett az állatvédő szervezetek részére, ezért nehezebben tudták megoldani az állatok biztonságos etetését. Másrészt sok szervezetnél különösen fontosak a különböző ivartalanítási programok, amelyek ezáltal némileg megakadtak. Márpedig nélkülük, nem nehéz kitalálni, jelentős túlszaporodás várható a kóbor állatok, különösen a macskák tekintetében. Érthető, teszik hozzá mindannyian, az emberek most magukat sem tudják eléggé ellátni, így az állatokra is jóval kevesebb jut. Hogy ezt a problémát hogyan sikerül megoldani, az a karantén utáni időszak legfontosabb kérdése.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Klímakarbantartás: miért fontos?

A hirtelen beköszönő nyárias meleg lassan aktuálissá teszi a klímahasználatot, s ekkor különösen ajánlott otthonunk, autónk fertőtlenítése, hiszen a klímarendszerben számos kórokozó megtelepszik. A klíma karbantartása több okból is fontos, ám a menete bonyolultabb, minthogy azt házilag is teljeskörűen el lehessen végezni.

Hogyan segíthetnek a kék színű ásványok?

A kék szín, a vízenergia színe. A víz pedig a tudást, az érzelmeket, az emberi kapcsolatot és az emberek közötti kommunikáció eleme. A kék szín a tudás, a nyugalom, a béke, az érzelmek és tudásvágy szimbóluma is.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.