Menü

Mire jó a magnézium?

Nehezebb időszakokban, amikor fontos a koncentráció, vagy hosszantartó sportolás esetén a magnézium segíti a szervezet működését.

Mi a magnézium?

A magnézium ásványi anyag, amely többek között az izmok megfelelő működésért, az idegek karbantartásáért és a vérnyomás szabályozásáért felelős és az immunrendszert is erősíti.

A magnéziumhiány sok embert érint, stresszes időszakokban érdemes különösen is odafigyelni, hogy megfelelő mennyiségben kerüljön a szervezetbe.

De az sem mindegy, hogyan szedjük. Fontos, hogy elkerüljük a túladagolást, ez ritka, de annál komolyabb tünetekkel jár, ezért kúra-jelleggel kell szedni a magnéziumot. Általában B6-vitaminnal kiegészítve érdemes szedni, a legtöbb magnézium pezsgőtabletta már így kombinálva kapható.

Mikor érdemes szedni?

Vizsgaidőszakban

Az egyetemisták számára a vizsgaidőszak az év leginkább terhelt heteit jelenti. Ilyenkor a kevés alvás, a sok koffein és izgalom, stressz nagyon megviseli a szervezetet, ezért mindent meg kell tenni, amivel segíteni tudjuk a megfelelő működésben. A magnézium segít a dekoncentráció leküzdésében és a kiegyensúlyozottság megtartásában.

Sportoláskor

Nehéz fizikai munka vagy hosszabb ideig tartó erőltetett sportolás esetén az izmok védelme érdekében érdemes rendszeresen szedni magnéziumot. Például ilyenkor nyáron sokan biciklivel vágnak neki a Balatonnak vagy más helyre utaznak két keréken, ami a megfelelő fizikai felkészülés mellett a magnéziumra is figyelni kell. A túra alatt érdemes magnéziumos vizet inni vagy reggel bevenni egy tablettát, ez az izomgörcs leküzdésében segíthet.

Menstruáció előtt és alatt

A menstruációs alhasi fájdalmak is izomgörcsök, amelyek ellen ugyanúgy tökéletesen működik a magnézium. Természetesen nem úgy működik, mint a fájdalomcsillapító, de gyógyszer nélkül csökkentheti a görccsel járó kellemetlenségeket.

Vannak veszélyei?

Odafigyelve kell szedni a magnéziumot, mivel a túladagolás veszélye fennállhat. Ennek nagyon kicsi az esélye, de mégis érdemes megelőzni a bajt. A túladagolás tünetei között szerepel a kettős látás, szédülés, ájulás és súlyos álmosság is.

A megfelelő magnézium mennyiség kiegyensúlyozott táplálkozás esetén is bevihető a szervezetbe, de étrendkiegészítőként is fogyasztható. Tegyünk konkrét lépéseket a stresszmentes és kiegyensúlyozott élet felé!

Tudnivalók a zsírbontásról

Ég a zsír!” – szól a talán legismertebb fogyókúrás jelmondat, de ez ma már egyre inkább egy vicceskedő felkiáltás, a helytelen diéták paródiája.

Hatékony gyógymódok megfázás ellen

A megfázással bátran szembenézhetsz és felveheted vele a harcot. Megfázás kezelése házilag? Itt van pár szuper ötlet.

Hogyan vegyük észre időben az anorexia tüneteit?

Az evészavarok rejtett betegségek, fontos beszélni róla, hogyan ismerhetőek fel.

Csigamentő akció, avagy hogyan tegyük rendbe a nagy gubancot?

Ismerjük azt a jelenséget, hogy az egyenes haj emberek göndört szeretnének, a göndör hajúak pedig egyenest. Néha azonban igen nehéz bánni a nagy gubanccal. Erre a problémára jött létre a Curly Girl Method – avagy CGM – ami számos göndör frizura sikertörténetének kulcsa.

Pakolások zsíros hajra

A hamar zsírosodó haj sokak életét megkeseríti. Itt vannak azok a praktikák, amik segíthetnek, hogy hajad tovább őrizze szépségét.