Menü

Utazzunk Magyarországon a vírus helyzet alatt!

A mostani vírushelyzet nem teszi ugyan lehetővé, hogy 100%-os biztonsággal utazzunk külföldre barátainkkal, családunkkal, viszont van egy jó hírem! Nem kell teljesen lemondani a szép helyekről, hiszen itthon, Magyarországon is vannak mesés, lélegzetelállító tájak, amiket akár autóval, akár kerékpárral megjárhatunk.

Aki nagyon szeret kirándulni, barangolni, de nem akar sokat költeni utazásra, szállásra, az bizonyára járt már Magyarország népszerűbb kirándulóhelyein: a Bakonyban, az Északi-középhegységben: a Mátrában és a Bükkben.

A koronavírus miatti korlátozások most a külföldre vágyókat is a magyarországi tájakra csábíthatják. Végre felfedezhetik azok is a mesés belföldi környezetet, akik eddig csak tengerparton vagy épp 2000 méter felett érezték jól magukat útlevéllel a kezükben.

Ha kirándulni vágysz, de a víztől sem akarsz távol lenni, akkor vedd célba a Badacsonyt, a Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegyét, amely a Balaton két öble között magasodik. Így a túrázást egybe tudod kötni a strandolással, és az se lesz baj, ha kicsit elromlik az idő.

Ha érdekelnek a barlangok, az Aggteleki cseppkőbarlanghoz mindenképp látogass el, friss levegő, csodaszép cseppkövek és kellemes zene fogad a barlangban! A tapolcai tavasbarlangban is nagy élmény csónakázni, de emellett a város gyönyörű látnivalói is várnak.

Ha kerékpárral tervezel hosszabb utat, akkor a Balatont mindenképp tekerd körbe, ha még nem tetted meg. Jó fizikummal és kitartással, akár egy nap alatt meg tudod tenni az utat. (Viszont, ha nem vagy egy Tour de France biciklista, azt ajánlom, hogy mindenképp szállj meg legalább egy napot, de túl sok holmit ne vigyél magaddal, mert csak nehezebb lesz tekerni.) Biciklizés közben gyönyörködhetsz a tóban, az északi parton a Badacsonyban, a délin meg másban, de azért az utat sem árt figyelni, nehogy a kórházba is ellátogass.

Magyarország legmélyebb tavához is érdemes ellátogatni, a Rudabányán található bányatóhoz. Legnagyobb mélysége kb. 60 méter, ezzel elnyerte Magyarország legmélyebb állóvize címet. A különleges adottságokkal rendelkező tavat körbejárva felmerülhet bennünk a kérdés, hogy tényleg Magyarországon járunk-e.

A látványvilág inkább egy trópusi szigethez vagy egy mediterrán tengerparthoz hasonló, mint egy belföldi állóvízhez. Azonban fürdeni sajnos nem lehet benne mélysége és a víz alatti sziklák miatt, de a látvány mindenképp megér egy hosszú hétvégi kiruccanást a családdal. Egy esküvői fotózáshoz is kitűnő választás ez a helyszín.

Tehát ez a vírushelyzet most kitűnő ahhoz, hogy itt belföldön járjuk körbe a nevezetességeket, és itthon fedezzük fel a mesés tájakat külföld helyett. Pénztárcabarát és utazni sem kell annyit.

Liszli Kornélia

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?

Vasárnapig tart a jótékonysági akció!

Vasárnapig lehet még csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, melyben tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban.

A 4 legjobb májvédő gyógynövény

A májvédő és májméregtelenítő gyógynövényt - pontosabban kivonataikat -, nyugodtan kombinálhatod is! Hiszen egymással szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve működnek a máj egészségéért.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.