Menü

Az ölelés gyógyító ereje

„Napi 4 ölelésre van szükségünk a túléléshez, napi 8 ölelés szükséges az élet megtartásához, és napi 12 ölelésre van szükségünk a növekedéshez.” – hallottuk már bizonyára a mondást. Két ember közötti ölelés átlagos hossza 3 másodpercm ám ha egy ölelés 20 másodpercig tart, fantasztikus gyógyító hatást gyakorol a testre és a lélekre egyaránt.

A gyógyító hatás oka pedig, hogy egy őszinte ölelés oxitocin nevű hormont termel, ezt szeretet-hormonnak is nevezik. Íme néhány ok, miért érdemes ölelnünk:

Serkenti azt a bizonyos oxitocint:

Ez pedig csökkenti a szorongást és a stresszt.

Javulnak emberi kapcsolataink:

a kapcsolatokra pozitív hatással van, ha az emberek időt szánnak arra, hogy elismerjék és megbecsüljék egymást. ennek kifejezésére az ölelés az egyik legegyszerűbb mód.

Erősíti az immunrendszert:

az ölelések erősítik az immunrendszert. egészségesek maradhatunk, elkerülnek a betegségek.

Nincs szükség szavakra:

A kommunikáció közel 70 százaléka nem verbális. a testbeszédnek kiváló módja az ölelés, vigasztalás, szeretet, szerelem, megértés, elfogadás. annyi minden benne van egyetlen ölelésben!

Fontos gyerekkorban!

Az ölelés növeli az önbecsülést, különösen a gyermekeknél. a tapintás már a csecsemők számára nagyon fontos. a baba először érintés segítségével ismeri fel a szüleit. az ölelések erősítik saját magunk elfogadását is.

Csökkenti a fájdalmat:

Az empátia, a fizikai kontaktus jelentősen csillapíthatja a fizikai fájdalomérzetet. Ezt kutatások támasztják alá!

Segít depresszió esetén:

az úgynevezett dopamin felelős a „jól érzem magam” érzésért. egy kis dopaminért sokat segít egy elmélyült ölelés, mely serkenti ennek az örömhormonnak a termelődését.

Csökkenti a szívbetegségek kockázatát:

Az oxitocin a fent említetteken túl fontos a szívbetegségek kockázatának enyhítésében is, hiszen csökkenti a vérnyomást, ezáltal csökkenti a szívbetegségek kialakulását.

Az ölelés felér egy napi jócselekedettel:

egy ölelés olyan, akár egy csoda, a másik ember életében mindig valamilyen változásokat indít el.

Az ölelés gyógyít. az érintés fontos. nálunk azonban valamiért elfelejtődött ez az érzés, csökkent az érintések, az ölelések száma, pedig valakinek már attól a gyógyul a lelke, teste, hogy valaki átöleli. ha pedig szeretetet sugárzunk, mi magunk is boldogságot érzünk.

Martinka Dia

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

A túlzott engedékenység nem tesz jót

Mennyi engedékenység fér össze a gyerekneveléssel? A humánus nevelésnek része a „megengedés”, tehát az a szülői magatartás, hogy nem teljes mértékben kontroll nélkül, de viszonylagos rugalmassággal engedjük érvényre jutni a gyerek akaratát. Az engedékenység nem egyenlő a megengedéssel. A „megengedés” önmagában még nem valami nagylelkű dolog, hanem elvárható valakitől, aki nem kívánja rabságban tartani a másikat.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!