Menü

Energetizáló tippek

Egy reggeli ébresztő kávé, egy ebéd utáni eszpresszó, vagy egy délutáni cappucino egy jó beszélgetés mellé, sokak számára elképzelhetetlenek a mindennapok kávé nélkül. Akár élénkítő hatása miatt fogyasztjuk, akár az íze kedvéért, mint az életben a legtöbb jó dologgal, a kávéfogyasztással is érdemes mértékletesnek lennünk. íme pár tipp kávé helyett:

Javítsd a teljesítőképességed ginsenggel!

A ginseng kiváló természetes élénkítő, egyszerre növeli a szellemi és fizikai teljesítőképességet is. Keleten egyenesen az élet gyökerének nevezik. Vizsgaidőszak idején szedése kifejezetten javasolt, mivel jelentősen javítja az emlékezőképességet. Az endokrin mirigyek serkentésével segíti, hogy a szervezet hasznosítani tudja a vitaminokat és az ásványi anyagokat, amelyek elengedhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez.

Nassolj egészségesen: rágcsálj bátran, de figyelj a kalóriákra. Íme néhány példa az energiát adó rágcsálnivalókra: egy alma, egy banán, egy kocka sovány sajt, egy szelet teljes kiőrlésű kenyér, egy őszibarack. Naponta egyszer pár szem diót, mogyorót, mandulát is engedélyezhetsz magadnak.

Egyél magnéziumtartalmú élelmiszereket: például joghurtot, kefirt vagy sovány túrót. Egyes vizsgálatok ugyanis azt bizonyították, hogy a magnézium segíti a fehérje- és szénhidrát-anyagcseréhez szükséges enzimek termelődését a szervezetben.

Válassz sovány fehérjeforrásokat: lazacot, tojást, csirke- és pulykamellet.

Hidratálj: méghozzá belülről, vízzel, vagy nagy víztartalmú gyümölcsökkel, például szőlővel, görögdinnyével, almával.

Lélegezz: vegyél néhány mély lélegzetet, mélyen le, a hasadba. Nem is hinnéd, milyen gyorsan képes energiához juttatni a szervezetedet.

Mozogj: amennyit csak lehet, különösen, ha ülőmunkát végzel. Ha néha felállsz. És sétálsz egy kicsit, az felpezsdíti a vérkeringésedet, és az energiaszintedet is emeli.

Legyen időd magadra: és minden olyasmire, amit szeretsz. Festegess, sétálj a természetben, olvass, találkozz a barátaiddal – mindez nagyon fontos, mert pihenés nélkül a stressz testi és lelki kimerüléshez vezet.

Nyerj erőt spenótból!

A spenóttól nemcsak Popey kapott előre, téged is garantáltan felpörget majd. A spenót remek folsavforrás, a folsavnak pedig kiemelkedő szerepe van a fáradtság és a kimerültség leküzdésében. Stresszes időszak esetén is kiváló, mivel természetes örömforrás. Ha a rajzfilmfigurától eltérően mégsem rajongsz a zöld energiaforrásért, akkor pótold a hiányzó folsavat, vagy más néven B9-vitamint, tablettából.

Jó hír, hogy mesterséges vitaminkészítményből még jobb a felszívódása. Felnőtteknél 200 mcg fedezi a napi folsavszükségletet.

Szerző: Udvari Fanni

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.