Menü

Mégis mi mindenre jó a teafilter?

Egy finom tea bármikor jól tud esni, ha jól van elkészítve. Hidegen és melegen is kellemes; eredetileg gyógyfőzetként alkalmazták, napjainkban sokan frissítő vagy épp „melegítő” italként fogyasztják. A teának a háztartásban is hasznát vehetjük, íme, néhány praktika!

Szagtalanításra, és illatosítóként.

Amikor erőteljes illatanyagú élelmiszerekkel vagy anyagokkal érintkezünk, a kezünk átveszi azok szagát, és van, hogy ezen az sem segít, ha alaposan, jó sok szappannal kezet mosunk. Ilyenkor érdemes használt, kiszárított teafilterrel átdörzsölni a bőrt, mert az közömbösíti a kellemetlen szagokat. Lábszagűző cipőspray helyett 1-1 teafiltert is bevethetünk, tegyük a cipőbe éjszakára!

Ha a gardróbba vagy a ruhásszekrénybe rakunk pár teafiltert, kellemes illatú lesz. Célszerű a filtert hetente, kéthetente cserélni.

A kellemetlen szájszag ellen is használhatjuk a használt teafiltereket.

Áztassuk őket forró vízbe (vagyis készítsünk egy második, gyengébb teát), hagyjuk kihűlni, majd ezt alkalmazzuk fogmosás után, szájvíz helyett. A teában található vegyületek segítenek elpusztítani azokat a baktériumokat, melyek a kellemetlen szájszagért is felelősek. Emellett, a teából készült „szájvíz” nem tartalmaz alkoholt, mint sok kereskedelemben kapható szájöblítő – az alkohol ugyanis szárító hatású, a száraz szájnyálkahártya pedig a kellemetlen lehelet egyik okozója.

Üveg vagy tükör tisztításához is tökéletes a teafilter.

Főzzünk le egy nagy adag teát és használjuk üvegtisztítóként. Garantáltan csíkmentes lesz az áttisztított felület.

Álmos tekintet felfrissítésére...

Tegyünk a hűtőszekrénybe néhány használt teafiltert. Feküdjünk le, és tegyük a hideg filtert a szemünkre. Ezzel gyorsan felfrissíthetjük a tekintetünket és megszüntethetjük a szem körüli terület puffadtságát, a teában (elsősorban a fekete teában) található tanninok ugyanis összehúzzák a vérereket, így csökkentik a duzzanatot. Hasonlóképpen, a hűtőszekrényben tartott használt teafilter a zúzódások, horzsolások gyógyulását is meggyorsíthatja.

Szobanövényekhez is ajánlott használni.

Tegyünk néhány teafiltert a cserepes virágok alá; a filter öntözéskor magába szívja a vizet, ezáltal védi a növényt a túlöntözéstől, illetve lassan „adagolja” magából a nedvességet, így folyamatos folyadék-utánpótlást biztosít.

Bútorápolásra

A fekete tea kiváló fabútorok tisztításához, ápolásához – főzetével törölgessük át a bútorokat! Szép fényt kap és felfrissíti a fa természetes színét.

Kellemes kísérletezést!

Miért fontos a fényvédő?

Bőrgyógyászok és kozmetikusok egyaránt nem győzik kiemelni, hogy mennyire fontos a fényvédő gyakori kenése az arcra. Nemcsak nyáron, de télen is szükség lenne rá, azonban erről sokan megfeledkeznek.

Milyen egy tökéletes piknik?

A szabadban rendezett összejövetelek mindig sikert aratnak, részei lehetnek egy kirándulásnak, vagy lehet egy szülinap, vagy más alkalom megünneplése is a barátokkal. Piknikre fel!

Meggyógyulhatunk a Placebo tablettáktól is?

Placebonak tekinthető minden olyan gyógyszer, amely valódi orvosi kezelésnek tűnhet, de nem az. Lehet tabletta, injekció, és sok más típusú álgyógyszer is. Ami minden placeboban közös, az az, hogy nem tartalmaz aktív hatóanyagot, mely kihat az egészségre.

Sosem késő elkezdeni sportolni: így vágj bele 40 felett

Nem számít, hogy hány évesek vagyunk, sportolni bármikor el lehet kezdeni. Sőt, érdemes is, hiszen a rendszeres mozgás segít megőrizni a fiatalságunkat és formában tart, arról nem is beszélve, hogy sportolással rengeteg betegséget megelőzhetünk. Ám 40 éves kor felett már nem pontosan úgy kell nekikezdeni a sportolásnak, mint fiatalabb korban. Íme, azok a tippek, amelyek segítségül szolgálhatnak az elkezdésben - szakértő tippjeivel.

Gyógynövényekkel a demencia ellen

Léteznek gyógynövények, melyek demencia esetén hatásosak. Utánajártunk a lehetőségeknek.