Menü

Mit vigyünk magunkkal kempingezéshez?

A kempingezés, sátrazás nagyon kedvelt és viszonylag költségtakarékos pihenési, nyaralási forma, nem véletlenül népszerű. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, tudnivalót arról, hogy hogyan készüljünk fel egy kempingezéshez, sátrazáshoz.

Amikor úgy döntünk, hogy kempingezni fogunk, akkor az alábbi tudnivalókat kell átgondolnunk, összepakolnunk, beszereznünk.

Elsőként a sátor, ami a legfontosabb, ez lehet saját is, de sok helyen már bérelhető is lakósátor, számos típus gondoskodik a kényelemről, praktikusságról.

Az utazás, kempingezés előtt az egyik lényeges feladat megnézni a várható időjárást, az senkinek sem jó, ha eső, lehűlés vagy esetleg orkán erejű szél és vihar rontja el a nyaralást.

Hálózsákot mindenképp szükséges bepakolni, vagy felfújható matracot, a sátor esetében pedig indulás előtt ellenőrizni, hogy minden tartozék megvan-e, kellemetlen ugyanis, ha a helyszínen derül ki, hogy egy fontos zsinór, kampó esetleg kalapács hiányzik.

Ha vízpartra megyünk, akkor fürdőholmit, naptejet is készítsünk a csomagba, törülközőt és papucsot pedig amúgy is vinni kell.

Nagyon jó, ha van kempingasztal és kempingszék, mely jól jön az esti beszélgetésekhez, esetleg társasjátékhoz, étkezésekhez.

Ha már étkezés: étkészletet, merőkanalat, evőeszközt is írjunk fel a listára, valamint konzervnyitót, hosszabbítót és elosztót is, de gyufa is szükséges, hiszen sok kempingben van tűzrakóhely, ehhez persze átgondoltam az élelmiszereket és fűszereket is be kell pakolni, valamint a listánkra írjunk fel néhány elemlámpát is, természetesen pótelemekkel.

A heti menü megtervezése fontos, hogy ne cipeljünk felesleges élelmiszereket, ha pedig főzéshez készülünk, elengedhetetlen a kés, villa, kanál, tányérok, fazék vagy lábos, vágódeszka, kés, olaj, só és egyéb fűszerek, valamint mosogatószer és mosogatószivacs bepakolása.

Mivel a természetben készülünk eltölteni pár napot, így kullancs-és szúnyogriasztóról is gondoskodnunk kell, rovarűző gyertya is jó szolgálatot tehet a kempingasztalon az esti beszélgetéseknél.

A legtöbb kempingben van ilyen-olyan sportpálya, teniszpálya vagy röplabda pálya, ezért labdát, tollasütőket, strandlabdát mindenképp érdemes bepakolni, pláne, ha gyermekekkel utazunk.

Kempingezéskor kicsit eggyé válunk a természettel, ezért a szemetelést és környezetszennyezést mindenképp felejtsük el, a fákba nem verünk szegeket, sem kampókat és nem rakhatunk tüzet sem olyan helyen, ahol nincs engedélyezett tűzgyújtás. A természet óvásán kívül kempingező embertársainkra is figyelnünk kell, általános viselkedési szabály, hogy nem hangoskodunk 10 óra után.

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Tízmilliószoros napok 2024-ben! Melyek ezek és mit jelentenek?

Aki hisz és követi az asztrológiát, annak érdekes lehet a következő információ, vagy talán már fejből tudja is azokat a dátumokat, amelyeket tízmilliószoros napoknak nevezünk, vajon melyek ezek a dátumok 2024-ben?

Ments meg három életet!

„Adj vért és ments meg három életet!” – ismerjük a mondást, de vajon voltunk – már vért adni, rendszeres véradókká váltunk-e, tudjuk, hogy miért fontos a véradás?