Menü

Értelmes és hasznos hobbik

Ki mivel tölti a szabadidejét? kinek mi a hobbija? A következő téma eköré épül fel, igyekeztünk hasznos, tartalmas szabadidős tevékenységeket összegyűjteni, melyek között van olyan is, amellyel az intelligencia is növelhető. Remélhetőleg kedvet kaptak a cikk elolvasásához!

Az elmúlt hónapok karantén időszaka talán hozzátett valamit ahhoz, hogyan tudjuk otthon eltölteni hasznosan és értelmesen a szabadidőnket, amelyben le tudjuk foglalni magunkat és még tanulhatunk, vagy alkothatunk is valamit.

A fényképezés, a kertészkedés, a sportolás, az olvasás, az alkotás (festés, színezés, varrás, kötés) mind olyan tevékenységek, melyekkel mi magunk is fejlődhetünk, növelhetjük intelligenciaszintünket.

Egy kutatás rávilágított arra, melyek a leghasznosabb szabadidős tevékenységek. Lássuk! A vizsgálatban résztvevők IQ-szintjét egyértelműen növelte a hangszeren való tanulás. Mindenképp hasznosnak ítélték a kézimunkával kapcsolatos hobbit, mint amilyen a varrás, hímzés, kötés, illetve a sorrend harmadik helyét a sportolás foglalta el.

Ezek a tevékenységek ugyanis emelik a koncentrációs szintünket, jobb memóriát eredményeznek, utóbbi különösen a sportolásról mondható el.

A hangszeren való tanulás vagy kézművesség a hangulatunkra van kifejezetten pozitív hatással, miközben a kognitív képességeinket is fejleszti.

A fent említett hobbik mellett még létezik számos olyan hasznos tevékenység, amelyek kisebb-nagyobb mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy növeljék az intelligenciaszintünket.

Ilyen egy új eszköz, műszer, hangszer használatának megismerése, megtanulása.

A meditálás nagyon hatékony például a stresszkezelésben, a kertészkedés tökéletesen kikapcsol, miközben környezetünk tiszta és rendszett lesz.

Ha új nyelvet tanulunk, azzal egyértelműen előnyre teszünk szert a mai világban. A nyelvtanulás fejleszti az agyat, kiváló agytorna.

Hasznos dolog egy életmód blogot vezetni, receptekkel megtölteni, egészséges életmóddal kapcsolatos témákra fókuszálni, de sok felnőtt számára kiváló stresszoldó egy felnőttszínező is, mások naplót írnak.

Nem mindenki szereti a kirakós játékokat (én például egyáltalán nem, de ez lényegtelen), azonban fontos tudni róla, hogy ezek a játékok serkentik az agyműködést, gondolkodásra ösztönöznek, emelik az intelligenciaszintet. Ilyenek a keresztrejtvények is.

Ha már értelmes és hasznos hobbikról akartam írni, zárjuk a sort azzal, ami köztudottan, régóta az egyik legjobb intelligencia növelő: az olvasás. Az olvasás stimulálja az elmét. Kutatások bizonyítják, hogy agytornával csökkenthetjük az Alzheimer-kór és az időskori demencia kialakulásának esélyét. Minden, amit olvasunk, bővíti az ismereteinket, tájékozottabbá tesz, gazdagítja a szókincset, javítja a memóriát.

Reméljük tudtunk ötleteket adni hasznos, értelmes és igazán szórakoztató időtöltésekre, mindenkinek jó szabadidőt és tartalmas hobbikat kívánunk!

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.