Menü

Íme pár szuper étel a hosszú élethez

Az alábbi termékek antioxidánsokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz.

Brokkoli
Immunstimuláló vegyületeket tartalmaz, amelyek megakadályozzák a gyomorfekélyt és a rákot. Megállapították, hogy a brokkoliban található flavonoidok csökkentik a vastagbélrák kialakulásának valószínűségét.

Lazac
Telítetlen omega-3 zsírsavakban gazdag, ami a tonhalban, makrélában és szardíniában is megtalálható. Rendszeres fogyasztása csökkenti a szívbetegségek kockázatát és megakadályozza a gyulladások kialakulását. Bizonyíték vannak arra, hogy a lazac hetente kétszeri fogyasztása csökkenti a stroke (agyvérzés) kockázatát, megvéd a reumás ízületi gyulladástól. A lazac D-vitamint is tartalmaz, ami a bőrében képződik az ultraibolya fény hatására.

Víz
A hidratálás csökkenti a vérrögök kialakulásának kockázatát. Segít abban is, hogy fiatalabbnak és energikusabbnak érezzük magunkat. A test számára szükséges folyadékmennyiség az ember aktivitásától, az időjárástól és fiziológiájától függ, ezért nem kell 8 pohár vizet magunkba döntenünk, ahogyan azt gyakran a táplálkozási tanácsadók ajánlják. Az ukrán Egészségügyi Minisztérium ajánlásai szerint egy felnőtt becsült folyadék fogyasztási normája a teljes testtömegének 4%-a. Ez a szám nemcsak a vizet, hanem azt a folyadékot is tartalmazza, amelyet a szervezet a táplálékkal kap.

Bogyófélék

Eper, áfonya, málna – mindegyik antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megóvják az életveszélyes betegségeket, gátolják a káros baktériumok és vírusok szaporodását, segítenek semlegesíteni a mérgező anyagokat, megakadályozzák a kövek képződését és így tovább.

Avokádó
Az avokádó csökkenti a káros és növeli a jó koleszterin szintjét. Ezen felül az avokádó enyhíti a stressz hatást. Különféle módon fogyasztják, salátába, előzőleg kanállal szétnyomkodva pirítósra is kenik.

Zöldfűszer
Egy korábbi tanulmány szerint azok az emberek, akik minden nap egy csészényi főtt zöldfűszert (kapor, petrezselyem) fogyasztottak, kétszer annyira volt a valószínűsége annak, hogy nem halnak meg az elkövetkezendő négy évben, mint azok, akik nem. Ha a városban él, akkor akár a konyhában vagy az erkélyen is ültethet zöldfűszert.

Tea
Érdemes zöld teát inni, mivel csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek valamint egyes rákos betegségek kialakulásának kockázatát. De a fekete tea is hasznos.

Némely kutatás azt javasolja, hogy napi 1-2 csésze teát igyunk. Ihatunk gyógyteákat is, például illatos hárs vagy kamilla, gyömbér, citromfű, orbáncfű.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!