Fogyókúrahibák reggeli közben
- Dátum: 2022.04.08., 04:41
- Udvari Fanni
- képek:pexels.com
- antioxidáns, diéta, energia, étkezés, fogyás, fogyókúra, gyümölcs, reggeli, színek, tápanyag
Fogyókúrát betartani nem könnyű feladat, hiszen folyamatos odafigyelést igényel. Az emberek nagy része a reggeli étkezésnél követ el súlyos baklövéseket, aztán fogalmuk sincs, miért nem mutat kevesebbet a mérleg. Alábbi cikkünkben hat súlyos és gyakori hibát gyűjtöttünk össze a reggeli tányérokról.
1. Kihagyod a reggelit
Nem muszáj reggelizni, ha nem vagy éhes, de a kalóriacsökkentés tekintetében nem az egyik fő étkezés kihagyása a legcélszerűbb, hiszen a nassolnivalók miatt nagyjából ugyanannyi jön össze nap végére. A kiegyensúlyozott reggeli segít stabilizálni a vércukorszintet, így elkerülhető az extra édességek bevitele.
2. Későn kezdesz enni
Szakértők szerint a felkelést követő egy, maximum másfél órában szükséges megejteni az első étkezést, mert az elhúzás jelentősen megnövelheti az éhségérzetet. A sietős reggelek miatt sokszor nincs elég idő egy kiadós reggelire, így célszerű előző este elkészíteni a falatokat, vagy valamilyen egyszerű receptet keresni.
3. Nem viszel be elég fehérjét
A fehérje segít megtartani az izomtömeget és előidézi annak javulását is. Ha nagyobb az izomzat, akkor az emberi szervezet sokkal több kalóriát képes elégetni nyugalmi állapotban, ezért célszerű a szénhidrát- helyett a fehérjebevitelre koncentrálni. Emellett az extra fehérje több ideig kelti a telítettség érzetét.
4. Túl keveset szedsz valamiből
Nehéz minden fontos tápanyagot a tányérra pakolni egy finom reggelihez. Szakértők szerint nagyjából 300 kalóriára érdemes törekedni, ugyanis ez az ideális mennyiség a nap egészséges indításához.
5. Kevés a rost
A rost egy olyan jóllakottságot fenntartó tápanyag, mely összefüggésbe hozható a fogyással. A napi mennyiség nagyjából egyharmadát már kora reggel ajánlatos bevinni, mely hozzávetőlegesen 8 grammot jelent nőknél és 13-at férfiaknál.
6. Kihagyod a színeket a tányérodról
Minden étkezésnél célszerű a lehető legtöbb színt felpakolni a tányérra gyümölcsök és zöldségek hozzáadásával. Egy kutatás szerint azok az emberek, akik napi nyolc adag zöldséget és két-három adag gyümölcsöt fogyasztanak, fogytak még a kalóriaszintjük csökkentése nélkül is.
Elsődlegesen mindig az egészség megőrzését kell szem előtt tartani, és ez nem feltétlenül függ össze a fogyással. A lényeg, hogy a napi étkezéseknél minden szükséges tápanyag bekerüljön a szervezetbe.
Naptej kisokos

A naptej nem csupán a strandon hasznos – egész évben érdemes odafigyelni a fényvédelemre. Tudod, mit jelent az SPF, hogyan kell helyesen alkalmazni a naptejet, és milyen típust válassz a bőrtípusodhoz? Ebben a cikkben minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk, hogy biztonságosan élvezhesd a napsütést.
Hónapos retek, a nyár egyik vitaminbombája

A hónapos retek nem csak télen hasznos növény, hanem tavasszal, vagy nyár elején már segíthetjük vele egészségünket megőrzését.
Miért érint egyre több fiatalt a frontérzékenység?

A klímaváltozás hatásai egyre több területen érezhetők, és az időjárási frontokhoz kapcsolódó panaszok – amelyek korábban főként az idősebb generációkat érintették – egyre gyakrabban jelennek meg már fiatalabb korban is. Melyek ezek a tényezők, és milyen panaszokat okozhatnak?
Fogászati kisokos

Fontos tisztáznunk, hogy a fog ápolásának a célja, hogy megvédjük fogainkat a különböző betegségektől, emellett szép és ápolt fogaink legyenek. Amit otthon tehetünk ennek érdekében az a megfelelően végzett, rendszeres fogmosás, szájvízhasználat, fogorvosi kontrollvizsgálat.
Fehérjehiány, te felismered?

Mindenhonnan azt halljuk, hogy mennyire fontos a fehérje a szervezetünk számára, de sokan nem is tudják, hogy mi az, vagy, hogy milyen tünetekkel jár a hiánya.