Menü

Fogyókúrahibák reggeli közben

Fogyókúrát betartani nem könnyű feladat, hiszen folyamatos odafigyelést igényel. Az emberek nagy része a reggeli étkezésnél követ el súlyos baklövéseket, aztán fogalmuk sincs, miért nem mutat kevesebbet a mérleg. Alábbi cikkünkben hat súlyos és gyakori hibát gyűjtöttünk össze a reggeli tányérokról.

1. Kihagyod a reggelit

Nem muszáj reggelizni, ha nem vagy éhes, de a kalóriacsökkentés tekintetében nem az egyik fő étkezés kihagyása a legcélszerűbb, hiszen a nassolnivalók miatt nagyjából ugyanannyi jön össze nap végére. A kiegyensúlyozott reggeli segít stabilizálni a vércukorszintet, így elkerülhető az extra édességek bevitele.

2. Későn kezdesz enni

Szakértők szerint a felkelést követő egy, maximum másfél órában szükséges megejteni az első étkezést, mert az elhúzás jelentősen megnövelheti az éhségérzetet. A sietős reggelek miatt sokszor nincs elég idő egy kiadós reggelire, így célszerű előző este elkészíteni a falatokat, vagy valamilyen egyszerű receptet keresni.

3. Nem viszel be elég fehérjét

A fehérje segít megtartani az izomtömeget és előidézi annak javulását is. Ha nagyobb az izomzat, akkor az emberi szervezet sokkal több kalóriát képes elégetni nyugalmi állapotban, ezért célszerű a szénhidrát- helyett a fehérjebevitelre koncentrálni. Emellett az extra fehérje több ideig kelti a telítettség érzetét.

4. Túl keveset szedsz valamiből

Nehéz minden fontos tápanyagot a tányérra pakolni egy finom reggelihez. Szakértők szerint nagyjából 300 kalóriára érdemes törekedni, ugyanis ez az ideális mennyiség a nap egészséges indításához.

5. Kevés a rost

A rost egy olyan jóllakottságot fenntartó tápanyag, mely összefüggésbe hozható a fogyással. A napi mennyiség nagyjából egyharmadát már kora reggel ajánlatos bevinni, mely hozzávetőlegesen 8 grammot jelent nőknél és 13-at férfiaknál.

6. Kihagyod a színeket a tányérodról

Minden étkezésnél célszerű a lehető legtöbb színt felpakolni a tányérra gyümölcsök és zöldségek hozzáadásával. Egy kutatás szerint azok az emberek, akik napi nyolc adag zöldséget és két-három adag gyümölcsöt fogyasztanak, fogytak még a kalóriaszintjük csökkentése nélkül is.

Elsődlegesen mindig az egészség megőrzését kell szem előtt tartani, és ez nem feltétlenül függ össze a fogyással. A lényeg, hogy a napi étkezéseknél minden szükséges tápanyag bekerüljön a szervezetbe.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.


Miért kell figyelni a PH-ra?

A pH rövidítése "potentia hydrogenii", azaz a hidrogénionok koncentrációja, a szervezet megfelelő sav-bázis egyensúlya pedig létfontosságú az egészségünk szempontjából. A skála 7-14-ig terjed, a semleges érték 7 (a tiszta vízé), ami alatt savasnak, felette lúgosnak nevezzük az oldatot. Ezt az értéket nagyon egyszerűen, otthon is megmérhetjük!

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

A fejfájások típusai - A legtöbb kezelhető

A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz; alig van olyan ember, aki élete során ne találkozna vele. Becslések szerint Magyarországon körülbelül egymillió migrénes van, és ennél is nagyobb azok száma, akik a visszatérő fejfájás egyéb formáiban szenvednek.