Fogyókúrahibák reggeli közben
- Dátum: 2022.04.08., 04:41
- Udvari Fanni
- képek:pexels.com
- antioxidáns, diéta, energia, étkezés, fogyás, fogyókúra, gyümölcs, reggeli, színek, tápanyag
Fogyókúrát betartani nem könnyű feladat, hiszen folyamatos odafigyelést igényel. Az emberek nagy része a reggeli étkezésnél követ el súlyos baklövéseket, aztán fogalmuk sincs, miért nem mutat kevesebbet a mérleg. Alábbi cikkünkben hat súlyos és gyakori hibát gyűjtöttünk össze a reggeli tányérokról.
1. Kihagyod a reggelit
Nem muszáj reggelizni, ha nem vagy éhes, de a kalóriacsökkentés tekintetében nem az egyik fő étkezés kihagyása a legcélszerűbb, hiszen a nassolnivalók miatt nagyjából ugyanannyi jön össze nap végére. A kiegyensúlyozott reggeli segít stabilizálni a vércukorszintet, így elkerülhető az extra édességek bevitele.
2. Későn kezdesz enni
Szakértők szerint a felkelést követő egy, maximum másfél órában szükséges megejteni az első étkezést, mert az elhúzás jelentősen megnövelheti az éhségérzetet. A sietős reggelek miatt sokszor nincs elég idő egy kiadós reggelire, így célszerű előző este elkészíteni a falatokat, vagy valamilyen egyszerű receptet keresni.
3. Nem viszel be elég fehérjét
A fehérje segít megtartani az izomtömeget és előidézi annak javulását is. Ha nagyobb az izomzat, akkor az emberi szervezet sokkal több kalóriát képes elégetni nyugalmi állapotban, ezért célszerű a szénhidrát- helyett a fehérjebevitelre koncentrálni. Emellett az extra fehérje több ideig kelti a telítettség érzetét.
4. Túl keveset szedsz valamiből
Nehéz minden fontos tápanyagot a tányérra pakolni egy finom reggelihez. Szakértők szerint nagyjából 300 kalóriára érdemes törekedni, ugyanis ez az ideális mennyiség a nap egészséges indításához.
5. Kevés a rost
A rost egy olyan jóllakottságot fenntartó tápanyag, mely összefüggésbe hozható a fogyással. A napi mennyiség nagyjából egyharmadát már kora reggel ajánlatos bevinni, mely hozzávetőlegesen 8 grammot jelent nőknél és 13-at férfiaknál.
6. Kihagyod a színeket a tányérodról
Minden étkezésnél célszerű a lehető legtöbb színt felpakolni a tányérra gyümölcsök és zöldségek hozzáadásával. Egy kutatás szerint azok az emberek, akik napi nyolc adag zöldséget és két-három adag gyümölcsöt fogyasztanak, fogytak még a kalóriaszintjük csökkentése nélkül is.
Elsődlegesen mindig az egészség megőrzését kell szem előtt tartani, és ez nem feltétlenül függ össze a fogyással. A lényeg, hogy a napi étkezéseknél minden szükséges tápanyag bekerüljön a szervezetbe.
Allergiás és/vagy asztma– nyáron sokakat kínozhat a betegség

Az asztma és az allergia két különálló betegség, gyakran mégis kéz a kézben járnak. Ilyenkor allergiás asztmáról beszélünk, amely esetén az asztmás rohamot valamilyen légúti allergén váltja ki.
Segít vagy árt a kalóriaszámlálás?

A kalóriaszámlálás sokak számára az első lépés a tudatos étkezés felé, hiszen segít átlátni, mennyi energiát viszünk be nap mint nap. Ugyanakkor a számolgatás nemcsak hasznos, hanem megterhelő is lehet: könnyen elvonja a figyelmet az ételek minőségéről, és akár pszichés nyomást is okozhat. Vajon valóban megéri a kalóriák bűvöletében élni?
Te mit tudsz a cinkről?

Sokat halljuk, hogy mennyire fontos számunkra a cink bevitele a szervezetbe, de vajon miért? Nézzük az információkat!
Az e-rollerek árnyoldalai – Kényelmes közlekedés vagy rejtett veszélyforrás?

Az elektromos rollerek az utóbbi években szinte berobbantak a városi közlekedésbe. Gyorsak, környezetbarátok, nem igényelnek parkolóhelyet, és rövid távokon gyakran gyorsabbak, mint az autó vagy a tömegközlekedés. Ugyanakkor a kényelmi előnyök mögött komoly biztonsági kockázatok is rejlenek, amelyekről kevesebb szó esik.
Sajgó ízületek, avagy mit tudunk az arthritisről?

Az emberiség jó része ismeri sajnos az ízületek fájdalmát, akár mindennapos jelenség. Pár hasznos információt hoztunk az arthritissel kapcsolatban.