Menü

Fogyókúrahibák reggeli közben

Fogyókúrát betartani nem könnyű feladat, hiszen folyamatos odafigyelést igényel. Az emberek nagy része a reggeli étkezésnél követ el súlyos baklövéseket, aztán fogalmuk sincs, miért nem mutat kevesebbet a mérleg. Alábbi cikkünkben hat súlyos és gyakori hibát gyűjtöttünk össze a reggeli tányérokról.

1. Kihagyod a reggelit

Nem muszáj reggelizni, ha nem vagy éhes, de a kalóriacsökkentés tekintetében nem az egyik fő étkezés kihagyása a legcélszerűbb, hiszen a nassolnivalók miatt nagyjából ugyanannyi jön össze nap végére. A kiegyensúlyozott reggeli segít stabilizálni a vércukorszintet, így elkerülhető az extra édességek bevitele.

2. Későn kezdesz enni

Szakértők szerint a felkelést követő egy, maximum másfél órában szükséges megejteni az első étkezést, mert az elhúzás jelentősen megnövelheti az éhségérzetet. A sietős reggelek miatt sokszor nincs elég idő egy kiadós reggelire, így célszerű előző este elkészíteni a falatokat, vagy valamilyen egyszerű receptet keresni.

3. Nem viszel be elég fehérjét

A fehérje segít megtartani az izomtömeget és előidézi annak javulását is. Ha nagyobb az izomzat, akkor az emberi szervezet sokkal több kalóriát képes elégetni nyugalmi állapotban, ezért célszerű a szénhidrát- helyett a fehérjebevitelre koncentrálni. Emellett az extra fehérje több ideig kelti a telítettség érzetét.

4. Túl keveset szedsz valamiből

Nehéz minden fontos tápanyagot a tányérra pakolni egy finom reggelihez. Szakértők szerint nagyjából 300 kalóriára érdemes törekedni, ugyanis ez az ideális mennyiség a nap egészséges indításához.

5. Kevés a rost

A rost egy olyan jóllakottságot fenntartó tápanyag, mely összefüggésbe hozható a fogyással. A napi mennyiség nagyjából egyharmadát már kora reggel ajánlatos bevinni, mely hozzávetőlegesen 8 grammot jelent nőknél és 13-at férfiaknál.

6. Kihagyod a színeket a tányérodról

Minden étkezésnél célszerű a lehető legtöbb színt felpakolni a tányérra gyümölcsök és zöldségek hozzáadásával. Egy kutatás szerint azok az emberek, akik napi nyolc adag zöldséget és két-három adag gyümölcsöt fogyasztanak, fogytak még a kalóriaszintjük csökkentése nélkül is.

Elsődlegesen mindig az egészség megőrzését kell szem előtt tartani, és ez nem feltétlenül függ össze a fogyással. A lényeg, hogy a napi étkezéseknél minden szükséges tápanyag bekerüljön a szervezetbe.

Mit jelent az úszófül és mely tünetekkel jár?

A strandolás kellemetlen velejárója lehet a füldugulás, fülfájás, különösen gyermekek és fiatalok körében fordul elő gyakran. Mit jelent az úszófül, s vajon összefügg a strandolással? Mitől fáj a fülünk úszás után, s miért a gyerekek és fiatalok leginkább érintettek ebben?

Napégés után…

A nyár gyakori veszélye az erős UV-sugárzás, ami különösen veszélyes, hiszen percek alatt leéghetünk a napon. Ilyenkor kiemelten fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a megelőzésre, ám ha már megtörtént a baj, akkor a napégett bőr ápolására.

Ellenőrizzük rendszeresen a vércukorszintünket!

Sokak életét keseríti meg a cukorbetegség, ami köztudottan az egyik leggyakoribb népegészségügyi probléma Magyarországon. A cukorbetegséget megelőzi az inzulinrezisztencia, mely sokszor tünetmentesen jelentkezik. Mit jelent a magas vércukorszint és az alacsony vércukorszint és miért ajánlott mérni. Erről szól mai cikkünk.

Könnyű ételek meleg napokra

Szeretnél valami finomat enni, de nincs kedved a kánikulában órákat tölteni főzéssel a tűzhely felett? Itt van néhány egyszerű recept, amelynek segítségével egészséges és laktató ételeket tudunk készíteni, főzés nélkül, akár tíz perc alatt!

Édesítőszerektől depresszió

A depresszió gyakori betegség, amely szinten minden felnőttet érint valamilyen formában az élete során. Jellemző rá, hogy negatívan befolyásolja az érzelmeket, a gondolkodást és a viselkedést is. Számos tünete van, ezek közül leggyakoribb a lehangoltság és az érdeklődés vagy az öröm hiánya. Viszont adódik a kérdés, hogy mi okozza a problémákat, hogyan lehetünk letörtek az édesítőszerektől?