Menü

Lehet-e stresszhelyzet a nyaralás?

Általában csak szimpla kikapcsolódásként tekintünk a nyaralásra, ahol egyszerűen az évszak része a tiszta, gondtalan öröm, az, hogy megengedjük magunknak, hogy most nem gondolunk a munkára, az előttünk álló feladatokra, esetleges problémákra. Ezzel ellentétben a címben szereplő kérdésre a válasz röviden és tömören mégis: naná, hogy lehet!

Mire eljutunk a nyaralás helyszínére, már egy csomó potenciális stresszhelyzeten megyünk keresztül: rendben vannak-e a csomagok, elpakoltunk-e mindent a gyerekeknek is, nehogy lekéssük a csatlakozást, esetleg tömeg a reptereken, zsúfolt közutak. Most azonban megosztunk veletek néhány tippet, hogy a nyaralásra való felkészülés minél kevésbé járjon idegeskedéssel és fejfájással.

Foglaljatok időben!

Igyekezzetek időben lefoglalni mindent, amire a helyszínen szükségetek lesz. Így rengeteg pénzt spórolhattok, jobb ajánlatokhoz juthattok, és sokkal rugalmasabban tervezhettek. Ha repülővel utaztok, érdemes egy korai járatot választani, mert ezeket sokkal ritkábban törlik, mint a napközben indulókat. Ha tehetitek, ne a legkedveltebb időszakokban utazzatok.

Használd ki a digitális világ előnyeit!

Annak ellenére, hogy személy szerint gyakran elég technikaellenes tudok lenni, egy nyaralás alkalmával elég sokat segíthet, ha előkapjuk a tabletet vagy az okostelefonunkat, amire előzetesen számos játékot, filmet töltöttünk le. Ezzel lefoglalhatjuk magunkat az utazás idejére. Persze egy könyv is tökéletes megoldás lehet, de a kisebb gyerekeket nem mindig köti le.

Hagyjatok időt magatoknak!

A szokásos indulás időpontját helyezzétek át egy órával korábbra! Induljatok időben, így ha egy kis késést össze is szedtek, még mindig biztosan odaértek. Ez egy rendkívül könnyű és egyszerű választási lehetőség, mégis rengeteg idegeskedéstől kímél meg.

Ha családostól utaztok, legyen nálatok elég rágcsálnivaló!

Persze ez más esetekre is igaz, hiszen sokan nem bírják túl hosszú ideig étel nélkül. Az üres has sokszor agresszívvá tehet. Főleg, ha mellette van még egy adag idegeskednivaló is. A gyerekeknek viszont így sokkal könnyebb átvészelni a hosszabb utazásokat. Azonban ezt is lehet egészségesen tenni, hiszen választhattok fehérjében, rostban gazdag nasikat, amelyek eltelítenek, mégsem az egészségtelen chipsfogyasztásba torkollanak. Válasszunk olajos magvakat, sajtokat, aszalt gyümölcsöket vagy keményre főzött tojásokat.

Ne felejtsétek el sosem, hogy hiába a várva várt pihenés, mások számára is ugyanolyan stresszes lehet ez az időszak. Ezért igyekezzetek megőrizni a nyugalmatokat, mosolyogjatok embertársaitokra, és maradjatok pozitívak.

Fort Molnár Henriett

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.