Menü

Tudnivalók a méregtelenítésről

Ahogy közeledik a tavasz és vele a jó idő, sokan kezdünk edzeni, hogy nyárra kész legyen az a bizonyos bikini test. Ám a legtöbben elfelejtik, hogy minden fogyás, diéta és alakformálás alapja az alapos méregtelenítés, hiszen testünk így tud csak igazán munkába állni és megfelelően működni. Ha felhalmozódott méreganyagokkal van tele a szervezetünk, úgy sem az emésztés, sem a zsírégetés nem lesz megfelelő, ráadásul sokszor fáradékonynak és levertnek érezhetjük magunkat.

Na de milyen egy jó tisztítókúra? Először is mindössze néhány napról van szó, mivel az ennél tovább tartó kúráknál általában fennáll a tápanyag- és vitaminhiány veszélye, főleg, ha mellé még sportolunk is. Hogy miért? A legtöbb tisztítókúra böjtöt és rengeteg folyadék fogyasztását foglalja magába, hiszen testünk így tud megszabadulni a mélyebb szövetekben felhalmozódott salakanyagoktól. A böjt viszont sokaknak megterhelő lehet, illetve, ha nincs hozzászokva a szervezetünk, akár szédülés, fejfájás és hányinger is jelentkezhet. Erre minden esetben figyeljünk oda és ha úgy érezzük, nyugodtan fogyasszunk zöldséget vagy gyümölcsöt.

A méregtelenítésnek több fajtája van, ahogy már fentebb említettük. A legszigorúbb a teljes böjt, amikor kizárólag ásványvizet és cukrozatlan gyógyteát fogyasztunk. A több napos koplalást csak orvosi felügyelet mellett ajánlják, valamint csak olyanoknak, akik már gyakorlottak a témában és amikor valóban egészségügyileg előírt böjtről van szó.

Egy kevésbé szigorú méregtelenítő módszer a szénhidráttal kiegészített böjt, ahol mézes-citromos teát, zöldséglevest és zöldséglevet is fogyaszthatunk. Jól ismert még a tejsavóböjt, gyümölcs-diéta és vegetáriánus nyers diéta is, melyek mind egyfajta böjt, bizonyos élelmiszertípusok engedélyezésével. Létezik még csírával történő méregtelenítés is, mivel jól megkötik a salakanyagokat és rengeteg vitamin és ásványi anyag is található bennük. Erősítik az immunrendszert, javítják az emésztést és a csírákat mi magunk is nevelhetjük otthon, általunk választott földben, távol mindenféle káros anyagtól.

A méregtelenítéssel kapcsolatban érdemes még kiemelni a sorrend fontosságát. Hiszen mit is méregtelenítünk pontosan? A szervezetünket, de azon belül is sorrendben: a bélrendszert, a veséket és a májat. Azért ez a sorrend, mivel a vesékből és a májból származó salakanyagokat a bélrendszer szállítja el, így annak a tisztításával kell kezdeni, a májban lerakódott méreganyagok elszállításában pedig a vese is részt vesz a bélrendszerrel együtt, így az a legutolsó a sorban. A belső méregtelenítő kúránkat érdemes lehet kiegészíteni szaunával és alacsony intenzitású mozgással, így nem csak belül, de kívül is megújulhatunk.

A Cordyceps, a Kínai Hernyógomba csodálatos hatásai

Ez a gyógygomba évszázadok óta meghatározó szerepet játszik a holisztikus orvoslásban, és régóta tisztelik ereje miatt, amely az öregedés ellen hat és az egészséget elősegíti. Az utóbbi évek kutatásai még lenyűgözőbb eredményeket hoztak a cordyceps gomba kapcsán, jelentve, hogy ez a kiemelkedő kiegészítő a sportteljesítményt is fokozhatja, támogathatja a szív egészségét és csökkentheti az gyulladást, egészségessé tesz.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.