Menü

A hormonális elhízás észrevehető jelei

Nagyon sok oka lehet az elhízásnak. Ide tartozik az örökletes hajlam, a rossz étkezési szokások, vagy a mozgásszegény életmód.

A túlzott férfihormon-termelés gyakran társul túlzott inzulintermeléssel. Ennek jele lehet, ha gyakran tör rád gyengeség, rosszullét, remegés, ami akkor múlik el, ha valamilyen édességet eszel - azon túl, hogy a le-fel ugráló vércukorszint komoly egészségügyi károsodáshoz, akár cukorbetegség kialakulásához is vezethet, az édesség-elsősegély a fogyást sem segíti elő. Nők esetében sokat keresett kérdés, hogy hogyan lehet mellre hízni. Ne vonjunk le elhamarkodott következtetést, a férfihormon termelés fokozása erre nem jelent megoldást. Sajnos ha külsőleg avatkozunk be ilyen jelleggel, akkor az nagyobb problémákat is okozhat a hormonháztartásban.

Összegzésként tehát, ha a férfihormon aktivitása növekszik, akkor jelentkezik a hasra hízás, az arcra hízás, valamint meglepő lehet, de a mellre hízás okai között is nagy szerepet játszhat.

A női hormon túlsúlyba kerülése szintén elhízást okoz.
Ebben az esetben a zsír a fenékre, combra, és a csípőre rakódnak le. A túlzott nőihormon-termelés nem kedvez a teherbeesésnek. A túlzott női hormon egyik jele lehet rendszertelen, kimaradó menstruáció is. Tehát ha a nőihormon-termelés fokozódik akkor jelentkezhet fenékre hízás, csípőre hízás, valamint combra hízás is.
Mitől lehet fenékre hízni?
A fenékre hízás gyakran alkattól, illetve a hormonoktól függ. Azok akik gömbölyű, illetve körte alakú fenékkel rendelkeznek azoknál gyakran dominál a pajzsmirigy hormon, illetve a petefészek hormon. Ilyen esetben pedig a hízás bizony a fenékre, illetve az alsó tájakra összpontosul. Emiatt érdemes odafigyelni, hogy mit is eszünk, valamint nem árt az sem, ha sportolunk.
Ha arra gyanakszol, hogy az elhízást valamilyen hormonális zavar okozza, ne hanyagold el. Hiszen a probléma megszüntetése nélkül nem fogsz tudni lefogyni, és arra is jó esélyed van, hogy komolyabb egészségügyi károsodást szenvedsz.

A pajzsmirigy működéséhez elengedhetetlen a jód, melyet a pajzsmirigy egyes élelmiszerekből jut hozzá. A pajzsmirigy esetében a szerv alulműködése okozza a hízást, melynek hátterében leggyakrabban a jódhiány vagy egyes esetekben a születést követő pajzsmirigygyulladás áll.
Igen gyakori tünetei, hogy a beteg megfelelő étrend és rendszeres testmozgás mellett is hízik. Emellett a beteg gyakran tapasztal gyengeséget, fáradtságot, rossz közérzetet, valamint ingerlékenységet, bőrszárazságot, székrekedést és még akár hajhullást is. Általában a legtöbb diéta alapja a zsírbevitel csökkentése szokott lenni, ám ha az ember eltúlozza, akkor akár vitaminhiánya is lehet és az abból következő hiánybetegségek is kialakulhatnak.

Akár a szervezet anyagcseréje is lelassulhat, ez pedig egészségügyi problémákat okozhat. A jelentős zsírbevitel csökkentésével nem jut hozzá a szükséges tápanyagokhoz a szervezet.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.