Menü

Bő nadrágban csinosan

Az idei év divatjának egyik legmeghatározóbb darabja a bőszárú nadrág, melyről azt gondolhatjuk, hogy az alakot elrejtő, előnytelen öltözet, pedig ha jól kombináljuk a többi kiegészítővel, akkor kimondottan csinos megjelenést érhetünk el.

A női nadrág története

A nők nagyon sokáig nem viselhettek nadrágot, még akkor sem, ha lóra ültek, több országban törvénybe foglalták, hogy tilos nőknek nadrágban járni, hiszen az a nőiesség megcsúfolásának hatott.

Nem is hinnénk, hogy az egyik első úttörő ebben Jeanne d'Arc volt, aki apródnak öltözött, férfi páncélt vett magára, később többek között ezért került máglyára.

Azon nők, akik a történelem során nadrágba bújtak, legfőképp a női egyenjogúság melletti szimpátiájukat fejezték ki ezzel.

A 19. században a divat fővárosában jelent meg először az igazi bő nadrág, mely a bokánál elszűkült, egy török buggyos nadrághoz hasonlított. Eleinte üldöztetés áldozatai voltak azon nők, akik viselni merték a roppant kényelmes ruhaneműt, majd szép lassan elfogadottá vált, mint tréningruha, igencsak hasznos volt az akkor egyre jobban előtérbe kerülő biciklizésnél.

Coco Chanel zsenialitásának és egyéni stílusérzékének köszönhetően megalkotta a számára kényelmes, amúgy gondolázáshoz tervezett nadrágot, mellyel nők ezreinek adott lehetőséget az elvárások alóli szabaduláshoz. Ezt követte a kosztüm, mely a divatdiktátor névjegyévé vált. Nem csak forradalmasította a divatot, hanem egy komfortos, ám elegáns viseletet hozott létre.

Idén lecseréljük a szűk hacukát?

Az elmúlt évek trendjei a skinny vagy szűk szárú darabok felé sodortak minket, ami lássuk be, nem mindenki számára volt előnyös, de idén ez már más lesz. Az üzletek és webshopok polcain már sorakoznak a trendi, bő szárral varrt textilek.

Az alapszínek mellett, mint a bézs, fekete, fehér mellett idén megjelent az elegáns baba kék, vagy az extravagáns élénkpiros és a mély smaragdzöld. A bő szabás nyújtja az alakot, egy rövidebb felsővel vagy övvel pedig csodás homokóra alakot ad, miközben elrejthetjük vele azon testrészeinket, amiket nem kívánunk előtérbe helyezni.

A nyári meleg napokra is van ám opció, a vékony len vagy pamut anyagú holmik alá elbújtathatjuk, ha akarjuk a már említett problémás részeket, ezekben könnyen szellőzik bőrünk, az anyag gyorsan szárad és nagyon kényelmesen mozoghatunk gyerkőceinkkel is a szabadban.

A bársonyos, csillogó anyagokhoz választhatunk csinosabb, szintén bő szabású blúzt, ha pedig lazábban akarjuk viselni, akkor nyugodtan keressünk apró szemű kötésű pulóvert, melegebb napokon pedig egy vagány pólót.

A nadrág hosszúsága is fontos szerepet kap, a háromnegyedes hosszúsággal megmutathatjuk karcsú bokánkat, a hosszabb fazonokkal pedig optikailag megnyújthatjuk alakunkat.

Ami egy nő számára szintén fontos, hogy ezekhez az outfitekhez bármilyen, de tényleg akármilyen cipőt felvehetünk, ékszerekkel, övekkel, táskákkal gazdagíthatjuk az összképet. Ugye milyen praktikus?

Egy bőszárú nadrággal és a hozzá jól összeválogatott kiegészítőkkel a szellős érzést egész nap élvezhetjük, miközben csinosan, merészen és kényelmesen mutatkozhatunk. Ebben a stílusban mindenki megtalálhatja a számára megfelelő darabokat.

Ne feledjük, ha jól érezzük magunkat a ruháinkban, pozitív energiák vesznek körül minket, ami a mindennapjainkhoz elengedhetetlen, így is őrizzük egészségünket.

Erdős Dorka

Stressz vezetés közben: így csökkenthetjük a feszültséget

Manapság alig akad olyan ember, aki rövidebb vagy hosszabb ideig ne érezné magát stresszesnek. A stressz a 21. század egyik népbetegsége, amely nemcsak az egészségünkre, hanem az autóvezetésre sincs jó hatással.

Tudatos otthonalakítás: hogyan csináljuk?

Milyen legyen az otthonunk? Mindenki szeretne olyan házban, lakásban élni, ahol otthon érzi magát. Nézzünk meg néhány szempontot, ami segíthet a tudatos otthonalakításban. Fontosak a belsőépítészeti, energetikai, épületgépészeti és lakberendezési szempontok egyaránt.

Miért érdemes belevágni a léböjtbe?

A léböjt az egész szervezetre kihat, javítja az anyagcserét, tehermentesíti a szívet és a keringést, méregtelenít, hozzásegít az egészségi állapot általános javulásához.

Leugrunk egy hétre a Balcsira! Ja, nem…

Azt elismerem, hogy lemaradtam vagy tíz évvel a balatoni árak tekintetében. Na jó, annyival talán nem, de tisztán élnek bennem gyerekkorom balatoni kiruccanásai, (vissza is mennék néha abba a jó kis retró korszakba, hangulatba) illetve ifjúkorom nyaralásai a magyar tengernél, s akkor sokkal megfizethetőbb volt.

A sehová sem tartozás nyomasztó érzése

Sokszor kérdezhetjük azt magunktól, hogy mi a célunk ebben a világban? Sokszor csak azt érezzük, hogy sodródunk az árral, egyik dologból kezdünk bele a másikba, mindeközben viszont évek telnek el, mi pedig a saját buborékokban éljük a mindennapjainkat. Közben arról álmodozunk, hogy mit kellett volna másképp csinálni, és feltehetjük magunkat a kérdést, hogy hogyan akarjuk leélni az egész életünket?