Menü

A legjobb táplálékkiegészítők inzulinrezisztenciásoknak

Minap beszélgettem egy szakemberrel, s arra a kérdésemre, hogy a ma piacon lévő számtalan vitamin és táplálékkiegészítő közül, melyik az a pár alap étrendkiegészítő, amit mindenképp ajánlana egy inzulinrezisztenciás betegnek, mely anyagilag is belefér és ár-érték arányban ajánlható. Nos a legfontosabb táplálékkiegészítők IR esetén a következők:

Azt fontosnak tartom elmondani, hogy az inzulinrezisztencia terápiája mindig személyre szabott és szakember írja elő. Semmiképp sem magunk állítjuk fel a diagnózist. az étrendkiegészítők csak kiegészítik az orvosi kezelést és diétát, ám ezekről a szerekről a kezelőorvost feltétlen tájékoztatni kell. Mindenképp javaslom, hogy olyan orvost keressünk betegségünk gyógyítására, aki holisztikus szemléletű.

IR betegség esetén sokak számára ismert és nélkülözhetetlen az inozitol használata, ennek áldásos hatásairól sokat lehetne mesélni, aki még nem ismeri, jegyezze meg a nevét: INOZITOL. A szer a B-vitaminok családjába tartozó étrendkiegészítő, mely csökkenti az inzulinszintet, növeli a progeszteron mennyiségét, szabályozza a menstruációs ciklust, sőt, s fokozza a zsírégetést.

Az inozitol számos funkciót lát el a szervezetben: részt vesz az anyagcsere-folyamatokban, hozzájárul az idegrendszer egészséges funkcióinak fenntartásához, de hasznos a magas vérnyomás kezelésében és helyreállítja a koleszterinszintet is. Szervezetünk kis mennyiségben tudja előállítani, ezért fontos a pótlása.

Hogyan segít az inozitol az inzulinrezisztenciában?

Javítja a sejtek inzulinérzékenységét, továbbá segít a súlycsökkentésben. Fontos, hogy a legjobb hasznosulás érdekében bő víz kíséretében a reggeli órákban vegyük be, vagy két részre osztva reggel, illetve este.

Az IR-esek másik fő segítője betegségük kezelésében a D-VITAMIN. Az IR nagyon gyakran D-vitamin hiánnyal jár együtt, ezért fontos ennek pótlása.

Miben található meg? Legjobb D-vitamin forrásaink a halmájolajok, a máj, a tojás, a tej és tejtermékek, margarinok, de a bőrben is képződik, ha azt napfény éri. A szervezetbe kerülő nehézfémek (ólom, kadmium) növelik a D-vitamin szükségletét.

A BARÁTCSERJE nevét is biztos vagyok benne, hogy sokan olvasták, hallották itt-ott.

A barátcserje a nők számára fontos leginkább, egy gyógynövényről van szó, menstruációs panaszok esetén igen hatásos. Legtöbbször kapszulaként alkalmazzák. Menstruációs panaszok mellett a termékenységi zavarok orvoslásában is igen hatékony.

Az étrendkiegészítők önmagukban nem helyettesítik a megfelelő életmódot és nem oldják meg a problémákat, de igen jótékonyak az orvosi kezelés kiegészítésében, személyre szabott diéta és rendszeres testmozgás mellett.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.


Miért kell figyelni a PH-ra?

A pH rövidítése "potentia hydrogenii", azaz a hidrogénionok koncentrációja, a szervezet megfelelő sav-bázis egyensúlya pedig létfontosságú az egészségünk szempontjából. A skála 7-14-ig terjed, a semleges érték 7 (a tiszta vízé), ami alatt savasnak, felette lúgosnak nevezzük az oldatot. Ezt az értéket nagyon egyszerűen, otthon is megmérhetjük!

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

A fejfájások típusai - A legtöbb kezelhető

A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz; alig van olyan ember, aki élete során ne találkozna vele. Becslések szerint Magyarországon körülbelül egymillió migrénes van, és ennél is nagyobb azok száma, akik a visszatérő fejfájás egyéb formáiban szenvednek.