Menü

A legjobb táplálékkiegészítők inzulinrezisztenciásoknak

Minap beszélgettem egy szakemberrel, s arra a kérdésemre, hogy a ma piacon lévő számtalan vitamin és táplálékkiegészítő közül, melyik az a pár alap étrendkiegészítő, amit mindenképp ajánlana egy inzulinrezisztenciás betegnek, mely anyagilag is belefér és ár-érték arányban ajánlható. Nos a legfontosabb táplálékkiegészítők IR esetén a következők:

Azt fontosnak tartom elmondani, hogy az inzulinrezisztencia terápiája mindig személyre szabott és szakember írja elő. Semmiképp sem magunk állítjuk fel a diagnózist. az étrendkiegészítők csak kiegészítik az orvosi kezelést és diétát, ám ezekről a szerekről a kezelőorvost feltétlen tájékoztatni kell. Mindenképp javaslom, hogy olyan orvost keressünk betegségünk gyógyítására, aki holisztikus szemléletű.

IR betegség esetén sokak számára ismert és nélkülözhetetlen az inozitol használata, ennek áldásos hatásairól sokat lehetne mesélni, aki még nem ismeri, jegyezze meg a nevét: INOZITOL. A szer a B-vitaminok családjába tartozó étrendkiegészítő, mely csökkenti az inzulinszintet, növeli a progeszteron mennyiségét, szabályozza a menstruációs ciklust, sőt, s fokozza a zsírégetést.

Az inozitol számos funkciót lát el a szervezetben: részt vesz az anyagcsere-folyamatokban, hozzájárul az idegrendszer egészséges funkcióinak fenntartásához, de hasznos a magas vérnyomás kezelésében és helyreállítja a koleszterinszintet is. Szervezetünk kis mennyiségben tudja előállítani, ezért fontos a pótlása.

Hogyan segít az inozitol az inzulinrezisztenciában?

Javítja a sejtek inzulinérzékenységét, továbbá segít a súlycsökkentésben. Fontos, hogy a legjobb hasznosulás érdekében bő víz kíséretében a reggeli órákban vegyük be, vagy két részre osztva reggel, illetve este.

Az IR-esek másik fő segítője betegségük kezelésében a D-VITAMIN. Az IR nagyon gyakran D-vitamin hiánnyal jár együtt, ezért fontos ennek pótlása.

Miben található meg? Legjobb D-vitamin forrásaink a halmájolajok, a máj, a tojás, a tej és tejtermékek, margarinok, de a bőrben is képződik, ha azt napfény éri. A szervezetbe kerülő nehézfémek (ólom, kadmium) növelik a D-vitamin szükségletét.

A BARÁTCSERJE nevét is biztos vagyok benne, hogy sokan olvasták, hallották itt-ott.

A barátcserje a nők számára fontos leginkább, egy gyógynövényről van szó, menstruációs panaszok esetén igen hatásos. Legtöbbször kapszulaként alkalmazzák. Menstruációs panaszok mellett a termékenységi zavarok orvoslásában is igen hatékony.

Az étrendkiegészítők önmagukban nem helyettesítik a megfelelő életmódot és nem oldják meg a problémákat, de igen jótékonyak az orvosi kezelés kiegészítésében, személyre szabott diéta és rendszeres testmozgás mellett.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Létezik krónikus napfényhiány

A D-vitamin a bőrön keresztül termelődik, a természetes napsütés hatására. Zsírban oldódik. Márciustól szeptemberig elegendő a napfény ahhoz, hogy elegendő vitaminhoz jussunk, ám a télen a vitaminkészleteink megcsappannak. Mit okoz a napfény hiánya és mit tehetünk ellene egészségünk megőrzéséért?