Menü

Hogyan távolítsd el könnyedén a kiürült üvegeken lévő címkéket?

Nem olyan régen írtunk arról, hogy egy üres befőttes üveg mennyi különböző és hasznos célra felhasználható. Most abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogyan tudod az üvegeken lévő címkéket a lehető legkönnyebben eltávolítani.

Egy kis visszatekintés az előző alkalomról: ha van egy kis szorgalmad, a kiürült üvegeket ne dobd ki, hanem használd újra otthon! Számtalan különféle célt szolgálhatnak. Használhatod őket rendszerezésre a konyhában a mosogató mellett, a spájzban, a fürdőszobában, irodában vagy egyszerűen csak az otthoni íróasztalodon. De alkalmasak vázának, megmaradt ételek tárolására a hűtőben, pohárnak, illetve mécsestartónak ugyanúgy. Gondolhatsz arra is, hogy ajándékdobozként hasznosítod őket újra, festesz rájuk, vagy növényeket gyökereztetsz bennük.

A címkék lemosásában pedig egy hatlépéses procedúra lesz a segítségedre, amely során csak olyan anyagokkal fogsz dolgozni, amelyek környezet-kímélőek, és nagy valószínűséggel már most is megtalálhatóak a háztartásodban.

Az újrahasznosítás hasznos és jó érzés is. Sokszor azonban akadályokba ütközhetsz. Például hiába teszed be a mosogatógépbe az üvegeket, vagy áztatod őket órákon, napokon keresztül, a ragacsos rétegek akkor is idegesítően néznek vissza rád. Próbálkozz meg az alábbi metodikával, amely csak természetes összetevőket alkalmaz, és sikerrel fogsz járni.

Ennyi felvezetés után pedig a recept a következő:

1. Egy nagy tálat, lavórt vagy a mosogatómedencét töltsd meg forró vízzel. (Hideg víz is jó, de a meleg hamarabb elvégzi a munkát.)
2, Adj hozzá 1-2 teáskanál mosogatószert és körülbelül fél csésze ételecetet (5-10%-osat). A mosogatószer eltávolítja a címkéket, az ecet pedig a ragasztós részekkel bánik el.
3. Merítsd el az üvegeket a vízben, és áztasd őket 20-30 percig.
4. Vedd ki őket a vízből, és egyszerűen húzd le, mosd le, szóval távolítsd el a címkéket.
5. A nagyon ragacsos részletek talán nem fognak lejönni, de erre is van egy tippünk. Egyenlő arányban keverj össze olajat és szódabikarbónát egy kis tálban, és dörzsöld vele a ragasztós felületet, majd súrold meg szivaccsal vagy súrolókefével. Ha nagyon makacs ragasztóval van dolgod, néhány percig rajta is hagyhatod a masszát, hogy biztosan elvégezze a dolgát.
6. Ezt követően egyszerűen mosogasd el az üvegeket, szárítsd meg őket, és készen is állnak a használatra!

Töltsd meg őket házi készítésű szószokkal, mártásokkal, lekvárokkal, salátával, húsleves alaplével, vidd magaddal a hulladékmentes boltba, és vásárolj ezekbe! Az üvegek újrahasznosításának lehetőségei végtelenek.

Remélem Te is sikereket értél el ezzel a módszerrel, és elmented magadnak későbbre is.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Klímakarbantartás: miért fontos?

A hirtelen beköszönő nyárias meleg lassan aktuálissá teszi a klímahasználatot, s ekkor különösen ajánlott otthonunk, autónk fertőtlenítése, hiszen a klímarendszerben számos kórokozó megtelepszik. A klíma karbantartása több okból is fontos, ám a menete bonyolultabb, minthogy azt házilag is teljeskörűen el lehessen végezni.

Hogyan segíthetnek a kék színű ásványok?

A kék szín, a vízenergia színe. A víz pedig a tudást, az érzelmeket, az emberi kapcsolatot és az emberek közötti kommunikáció eleme. A kék szín a tudás, a nyugalom, a béke, az érzelmek és tudásvágy szimbóluma is.