Menü

Hogyan távolítsd el könnyedén a kiürült üvegeken lévő címkéket?

Nem olyan régen írtunk arról, hogy egy üres befőttes üveg mennyi különböző és hasznos célra felhasználható. Most abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogyan tudod az üvegeken lévő címkéket a lehető legkönnyebben eltávolítani.

Egy kis visszatekintés az előző alkalomról: ha van egy kis szorgalmad, a kiürült üvegeket ne dobd ki, hanem használd újra otthon! Számtalan különféle célt szolgálhatnak. Használhatod őket rendszerezésre a konyhában a mosogató mellett, a spájzban, a fürdőszobában, irodában vagy egyszerűen csak az otthoni íróasztalodon. De alkalmasak vázának, megmaradt ételek tárolására a hűtőben, pohárnak, illetve mécsestartónak ugyanúgy. Gondolhatsz arra is, hogy ajándékdobozként hasznosítod őket újra, festesz rájuk, vagy növényeket gyökereztetsz bennük.

A címkék lemosásában pedig egy hatlépéses procedúra lesz a segítségedre, amely során csak olyan anyagokkal fogsz dolgozni, amelyek környezet-kímélőek, és nagy valószínűséggel már most is megtalálhatóak a háztartásodban.

Az újrahasznosítás hasznos és jó érzés is. Sokszor azonban akadályokba ütközhetsz. Például hiába teszed be a mosogatógépbe az üvegeket, vagy áztatod őket órákon, napokon keresztül, a ragacsos rétegek akkor is idegesítően néznek vissza rád. Próbálkozz meg az alábbi metodikával, amely csak természetes összetevőket alkalmaz, és sikerrel fogsz járni.

Ennyi felvezetés után pedig a recept a következő:

1. Egy nagy tálat, lavórt vagy a mosogatómedencét töltsd meg forró vízzel. (Hideg víz is jó, de a meleg hamarabb elvégzi a munkát.)
2, Adj hozzá 1-2 teáskanál mosogatószert és körülbelül fél csésze ételecetet (5-10%-osat). A mosogatószer eltávolítja a címkéket, az ecet pedig a ragasztós részekkel bánik el.
3. Merítsd el az üvegeket a vízben, és áztasd őket 20-30 percig.
4. Vedd ki őket a vízből, és egyszerűen húzd le, mosd le, szóval távolítsd el a címkéket.
5. A nagyon ragacsos részletek talán nem fognak lejönni, de erre is van egy tippünk. Egyenlő arányban keverj össze olajat és szódabikarbónát egy kis tálban, és dörzsöld vele a ragasztós felületet, majd súrold meg szivaccsal vagy súrolókefével. Ha nagyon makacs ragasztóval van dolgod, néhány percig rajta is hagyhatod a masszát, hogy biztosan elvégezze a dolgát.
6. Ezt követően egyszerűen mosogasd el az üvegeket, szárítsd meg őket, és készen is állnak a használatra!

Töltsd meg őket házi készítésű szószokkal, mártásokkal, lekvárokkal, salátával, húsleves alaplével, vidd magaddal a hulladékmentes boltba, és vásárolj ezekbe! Az üvegek újrahasznosításának lehetőségei végtelenek.

Remélem Te is sikereket értél el ezzel a módszerrel, és elmented magadnak későbbre is.

Bécs kihagyhatatlan látnivalói és nevezetességei

A szomszédos Ausztriában lévő Bécs barátságos, élhető város, tele történelmi látnivalókkal, amelyek Magyarország történelmében is fontos szerepet játszottak, köztük a Belvedere, Schönbrunn vagy éppen a Szent István Székesegyház. Magyarként ráadásul, ha az ország északnyugati részén élünk, akkor egész könnyedén elérhetjük Bécset. Az alábbi cikkben Ausztria fővárosának legfőbb látnivalóiról, nevezetességeiről írok. Valamint arra is választ kaphatunk, hogy egy-egy nevezetességet kinek ajánlom leginkább.

Út a papírmentes konyha felé

A gyerekvállalás időszaka talán sok újdonsült édesanyának válik egy olyan periódussá az életében, amikor a kevés szabadidejében inkább befelé fordul, vagy a környezete csinosításán kezd dolgozni. Hiszen úgy a legkényelmesebb egy kisbabával otthon, ha jól érezzük magunkat az otthonunkban. Mi sem lehetne jobb első lépés, mint egy papírmentes konyha. De hogyan lássunk neki?

A baráti kerti parti és annak szabályai

A nyár utolsó hónapját nyomjuk, nem mindenki jut el nyaralni, így maradnak a baráti összejövetelek, kerti partik, de érdemes pár dologra odafigyelni, ha bulit szervezünk.

Mik a teendők kullancscsípés esetén?

A kullancsszezon minden év egyik kellemetlen, senki számára sem vágyott időszaka, amely jellemzően a tavaszi időjárás közepétől egészen ősz végéig tart, ez az időszak pedig a klímaváltozásnak köszönhetően egyre hosszabb. Az atkafélék rendjébe tartozó kullancsok számos betegséget terjeszthetnek, ezek közül a legismertebb és legveszélyesebb a Lyme-kór, amelyről ebben az írásban írok részletesebben, valamint írok annak megelőzéséről, felismeréséről, tüneteiről és a kullancseltávolítás helyes technikájáról is

Közeledik a parlagfű szezon

Sajnos azért fontos erről írni, mert aki még sosem volt allergiás a parlagfűre, az sem lehet bizonyos abban, hogy nem válik ráérzékennyé. Mutatjuk milyen tünetekkel kezdődik a parlagfűallergia.