Menü

Miért jó kempingezni?

Ha valaki a vakáció alatt a lehető legtöbbet szeretné a szabadban tölteni, a természetben lenni, a csillagos ég alatt aludni, akkor a legjobb, amit tehet, hogy elmegy kempingezni, hiszen ez egy óriási kaland. Életünk nagy részét falak között töltjük, zárt térben dolgozunk, zárt helyen élünk, a covid óta pedig a home office és az online tanítás/tanulás még inkább előtérbe került.

A természetben egyre kevesebb időt töltünk, keveset táborozunk, sátrazunk, kempingezünk, pedig gyerekekkel ez az egyik lehető legizgalmasabb családi vakációs program!

Nagyszerű a szabadban pihenni és akár – amíg az idő engedi – hétvégente otthon is ki lehet tenni egy sátrat a kertbe, matracot a teraszra. Bár a kempingezés nélkülözi a luxust, amit a hotelek, wellness szállodák, panziók nyújtanak, mégis egy egészen különleges élményben lehet részünk.

A kempingezés az egészségünkre is jó hatással van, hiszen több sétával, gyaloglással jár, védi a testet és lelket. A sátrazás visszakapcsolódást enged a természethez, kikerülve otthonunk falai közül.

A kempingezés visszavisz minket egy olyan helyre és időbe, ahol magunknak kell gondoskodunk mindenről, ezáltal jobban megélhetjük a pillanatot. Nem vonja el a figyelmünket a természet adta lehetőségekről a sok luxuscikk és elektronikai eszköz, nem fogunk „kütyüzni”, laptopot és televíziót nyomkodni, a gyerekek sem az Xbox előtt ülnek naphosszat.

Nem is gondolnánk, hogy ez mennyire jó hatással lehet pszichés állapotunkra. A kempingezés adta élményekkel bámulatos látványban lehet részünk, gondoljunk csak egy éjszakai csillagnézésre a szabad ég alatt fekve. A sátorból kilépve egy ilyen csodálatos látvány fogad.

A sátrazás, kempingezés alatt ne hagyjuk ki a tábortűz gyújtásának élményét, természetesen csak a kijelölt helyen és engedélyezett időszakban. A tábortűz körül táncoló lángokat nézni mindig különleges megnyugvást és békét hoz, cserkész koromban sokat énekeltünk a tábortűz körül, gyerekkorom legmeghatározóbb élménye, miért ne adhatnám meg ezt a különleges érzést a gyermekeimnek is?

A tartásproblémák orvoslásától kezdve az alvásminőség javulásán át számtalan egészségügyi előnyhöz juttat minket, ha időnként ledobjuk a cipőt és mezítláb sétálunk, a kempingezés pedig tökéletes alkalom ennek kipróbálására.

Magyarországon számtalan kempinghely hívja a természetkedvelőket, akár családdal, akár barátokkal vágunk neki a kalandnak. A toplisták élén találjuk a badacsonyi, zánkai, siófoki, zamárdi kempingezőhelyeket, de az ország más részein is kiváló lehetőségek várnak.

Közösségi kertek

Szívesen kertészkednél te is, de társasházban élsz? A közösségi kertek többek között erre a problémára kínálnak megoldást azok számára, akik a városban is szeretnének egy kis időt a kertészkedés szépségeivel tölteni.

Miért hasznos a masszázs?

Egy jó masszázs fellazítja a feszes, görcsös izmokat, megszünteti a fájdalmat, és jól kiegészíti a mozgást. Krónikus mozgásszervi betegségek esetén általában a terápia része.

Életmentő tanácsok! De szó szerint

Szó szerint életmentő tanácsokat hoztam a kánikula beköszöntével, kérem szívleljék meg ezeket a sorokat és legyünk felelős szülők, felelősségteljes autósok és gazdik!

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.

Kora nyári utazási helyek Magyarországon

Magyarország nyáron számos gyönyörű helyet kínál azok számára, akik pihenésre, kalandra, vagy kulturális élményekre vágynak. Az ország gazdag történelmi emlékekben, természeti szépségekben és változatos programokban, amelyek minden korosztály számára izgalmas kikapcsolódást biztosítanak, csak a forróságot már nehéz elkerülni ilyenkor. Íme néhány kiváló úti cél, amit érdemes felkeresni a nyári hónapokban.