Menü

Miért jó kempingezni?

Ha valaki a vakáció alatt a lehető legtöbbet szeretné a szabadban tölteni, a természetben lenni, a csillagos ég alatt aludni, akkor a legjobb, amit tehet, hogy elmegy kempingezni, hiszen ez egy óriási kaland. Életünk nagy részét falak között töltjük, zárt térben dolgozunk, zárt helyen élünk, a covid óta pedig a home office és az online tanítás/tanulás még inkább előtérbe került.

A természetben egyre kevesebb időt töltünk, keveset táborozunk, sátrazunk, kempingezünk, pedig gyerekekkel ez az egyik lehető legizgalmasabb családi vakációs program!

Nagyszerű a szabadban pihenni és akár – amíg az idő engedi – hétvégente otthon is ki lehet tenni egy sátrat a kertbe, matracot a teraszra. Bár a kempingezés nélkülözi a luxust, amit a hotelek, wellness szállodák, panziók nyújtanak, mégis egy egészen különleges élményben lehet részünk.

A kempingezés az egészségünkre is jó hatással van, hiszen több sétával, gyaloglással jár, védi a testet és lelket. A sátrazás visszakapcsolódást enged a természethez, kikerülve otthonunk falai közül.

A kempingezés visszavisz minket egy olyan helyre és időbe, ahol magunknak kell gondoskodunk mindenről, ezáltal jobban megélhetjük a pillanatot. Nem vonja el a figyelmünket a természet adta lehetőségekről a sok luxuscikk és elektronikai eszköz, nem fogunk „kütyüzni”, laptopot és televíziót nyomkodni, a gyerekek sem az Xbox előtt ülnek naphosszat.

Nem is gondolnánk, hogy ez mennyire jó hatással lehet pszichés állapotunkra. A kempingezés adta élményekkel bámulatos látványban lehet részünk, gondoljunk csak egy éjszakai csillagnézésre a szabad ég alatt fekve. A sátorból kilépve egy ilyen csodálatos látvány fogad.

A sátrazás, kempingezés alatt ne hagyjuk ki a tábortűz gyújtásának élményét, természetesen csak a kijelölt helyen és engedélyezett időszakban. A tábortűz körül táncoló lángokat nézni mindig különleges megnyugvást és békét hoz, cserkész koromban sokat énekeltünk a tábortűz körül, gyerekkorom legmeghatározóbb élménye, miért ne adhatnám meg ezt a különleges érzést a gyermekeimnek is?

A tartásproblémák orvoslásától kezdve az alvásminőség javulásán át számtalan egészségügyi előnyhöz juttat minket, ha időnként ledobjuk a cipőt és mezítláb sétálunk, a kempingezés pedig tökéletes alkalom ennek kipróbálására.

Magyarországon számtalan kempinghely hívja a természetkedvelőket, akár családdal, akár barátokkal vágunk neki a kalandnak. A toplisták élén találjuk a badacsonyi, zánkai, siófoki, zamárdi kempingezőhelyeket, de az ország más részein is kiváló lehetőségek várnak.

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Tízmilliószoros napok 2024-ben! Melyek ezek és mit jelentenek?

Aki hisz és követi az asztrológiát, annak érdekes lehet a következő információ, vagy talán már fejből tudja is azokat a dátumokat, amelyeket tízmilliószoros napoknak nevezünk, vajon melyek ezek a dátumok 2024-ben?

Ments meg három életet!

„Adj vért és ments meg három életet!” – ismerjük a mondást, de vajon voltunk – már vért adni, rendszeres véradókká váltunk-e, tudjuk, hogy miért fontos a véradás?

Futás biztonságosan!

Régóta gondolkozom azon, hogy mennyire biztonságos sport a futás a szabadban, erdőben, terepen – egyedül. Hogyan tehetjük biztonságosabbá a szabadtéri edzéseinket? Ezzel foglalkozunk ma.