Menü

A keserűsó, ami gyógyít és szépít is

A keserűsó az a természetes ásványi por, amely nagyszüleink háztartásának mindenkori részét alkotta, sokoldalúságával segít bajainkon és még bőrünk szépségére is jó hatással van, egyike azoknak a természetes gyógyhatású anyagoknak, amit a WHO is elismer.

A keserűsó, vagyis magnéziumszulfát, más nevén epsom só egy olyan vegyület, aminek semmi köze a hétköznapi konyhai felhasználású sóhoz. Magnéziumból, kénből és oxigénből ál és az angliai Epsom városában fedezték fel, innen eredeztethető az epsom só kifejezés is. Ezt a szert gyógyszertárakban lehet megtalálni, ott biztosan vegytiszta port vehetünk. Mi mindenre jó?

Külsőleg és belsőleg is sok mindenre alkalmazzák. Nagy elővigyázatossággal belsőleg alkalmazva, vagyis vízben feloldva és úgy elfogyasztva hashajtó hatással bír a benne található magnéziumnak köszönhetően. Szokták alkalmazni fogyókúrák és béltisztítókúrák alatt is, de fontos odafigyelni, hogy ne adagoljuk túl, hiszen durva hasmenést és puffadást okozhat. Egy adag, vagyis 2-3 evőkanál 3 deciliter vízben feloldva, reggel éhgyomorra fogyasztva pár órán belül eredményt hozhat. Terhesség és szoptatás alatt tilos a fogyasztása!

Külsőleg igazán sokrétű hatással bír. Használhatjuk rovarcsípések okozta méreganyag eltávolítására borogatással, hiszen szinte kiszívja a mérget az ember bőréből. Borogatással kezelhetjük az ízületi gyulladásokat és fájdalmakat, illetve segíthet a sérülés, rándulások okozta duzzanatok lehúzódásában is. Figyelem! Nyílt sebre és égési sérülésre ne alkalmazzuk! Nagyon jó a méregtelenítő hatása. Fürdővízbe szórva segít salaktalanítani a szervezetet, de ha nincs kedvünk hosszasan pancsolni, lábáztatóban feloldva, kezünkben egy könyvvel is használhatjuk, a magnézium segít a stressz leküzdésében is.

Aranyér kezelésére is kiváló, hiszen ülőfürdőben ázva összehúzza a megduzzadt szöveteket. Bőrünket is megfiatalíthatjuk vele, arcradírként kitisztítja a pórusokat, gőzölve kitágítja a pórusokat, ezzel pedig utat enged a hatóanyagok felszívódásának. Hajproblémáinkra is megoldást jelenthet, hiszen segít a zsírosodás és hajhullás megszüntetésében, mivel tápanyaggal látja el hajhagymáinkat. Mivel magnéziumot tartalmaz, ami egyik fő összetevője csontjainknak, bőrön keresztül felszívódva is segíti a csontok egészségét, ezzel is tehetünk a csontritkulás ellen. Javítja a szervezet inzulintermelését, megelőzi és enyhíti a migrén okozta fájdalmakat.

Manapság többet hallunk arról, hogy szervezetünkben könnyen felhalmozódnak nehézfémek és méreganyagok, ezek kiürítésének is hatásos szere a keserűsó. Érdemes hetente egy-két alkalommal sósfürdőt venni, olyan érzésünk lesz, mintha megfiatalodnánk. A magnézium nagyon enzim működését szabályozza szerveztünkben és a mai rohanó világban sajnos nagyon elterjedt probléma a magnéziumhiány. A magnézium a gyomorban nehezen szívódik fel, fürdővel, bőrön keresztül jobban hasznosul.

Nem is én lennék, ha nem hoznám szóba a kertben való alkalmazását. Növényeink is hálásak lesznek, ha némi epsom sóval segítjük növekedésüket és virágzás alatti tápanyagigényük kielégítését, például a paradicsom vagy a rózsa tövére szórva, de ne nyugodtan kedveskedjünk virágzó szobanövényeinknek is. Emellett, ha öntözővízhez keverjük, szuper rovar- és csigariasztót kapunk.

Akinek még van lehetősége, kérdezze nagyszüleit, mennyi mindenre használták ezt a természetes szert az életükben és gondos odafigyeléssel használjuk mi is gondjaink, bajaink, kertünk kezelésére.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.