Menü

Valóban balesetveszélyes a trambulinozás?

Tavasztól késő őszig az egyik legjobb kinti játék és legkedvesebb elfoglaltság a gyerekeknek (és olykor a felnőtteknek is) a mókás trambulin használata. Talán mondhatom, hogy az egyik legfantasztikusabb mozgásforma, amelyet otthonunkban végezhetünk, azonban a trambulinozás veszélyes is lehet. Mikre kell ügyelni, ha biztonságosan szeretnénk használni ezt a játékot?

Minden mozgásformának vannak veszélyei, így a trambulin használatának is, ha nem rendeltetés-szerűen végezzük, felelőtlenül viselkedünk, vagy nem figyelünk magunkra, egymásra, illetve az eszköz karbantartására.

A trambulin használatának is megvannak a maga „szabályai”. Ha túl sokan ugrálnak benne egyszerre, vagy védőháló nélkül akarunk szaltózni, esetleg nem figyelünk a másikra és ráugrunk, akkor bizony könnyen nagy baj is lehet, amennyiben viszont rendeltetés-szerűen használjuk, akkor teljesen biztonságos mozgás és szórakozás egyben.

A trambulin nem olcsó mulatság, azonban nem szabad spórolni a kiegészítőkön, védőháló használata mindenképp kötelező (lenne), hiszen így megvéd a leeséstől. Ugyanilyen fontos a rugóvédő használata. Az ugrálófelületet tartó masszív rugók kemények és ha ráesünk, megüthetjük magunkat. Használata rendkívül fontos!

Sajnos a piacon mindig találni silány minőségű termékeket, ezek pedig balesetveszélyesek.

Trambulin összeállításakor tartsuk szem előtt, hogy – bár a kültéri eszközök időjárás-állóak – azért egy-egy nagyobb vihar után célszerű ellenőrizni a rögzítését. A trambulin felállításakor ügyelni kell arra, hogy az ugróasztalt sík felületre helyezzük.

Vásárlás előtt győződjünk meg arról, hogy a megfelelő méretű trambulint vásároljuk. Nem érdemes a legkisebbet venni, hiszen gyermekünk hamar megnő és kinövi.

Választáskor fontos szempont a stabil rögzítés és a masszív lábak, s mint említettem, a védőhálón nem szabad spórolni! Komoly baleseteket lehet megelőzni ezen szempontok betartásával.

Arról sem árt meggyőződni, hogy az általunk kiválasztott trambulinhoz tartozik-e megfelelőségi nyilatkozat a gyártó vagy a forgalmazó részéről-említik a szakemberek.

Használatánál fontos tudni, hogy hároméves kor alatti gyermeket ne engedjünk bele egyedül, mindig szükséges a felügyelet!

Rendszeresen ellenőrizzük a rugókat és a csavarokat!

A trambulin használata minden korosztály számára jó móka és egészséges, azonban az eszköz helyes használatát és megfelelő karbantartását mindig szem előtt kell tartani.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.