Menü

Gondolj ezekre, ha utálsz takarítani!

A takarítás a nem szeretem feladatok egyike, de mégis el kell végezni. Ahhoz, hogy neki kezdjünk nem árt egy kis motiváció. Most mutatunk néhányat, amely segít a kötelező házimunka elindításában.

Kevés ember van, akit feldob a takarítás szükségességének gondolata. Annyi minden már szórakoztatóbb program létezik, de hát a takarítást mégiscsak meg kell ejteni valamikor. Ha pedig kedvetlenül, “muszájból” állunk neki, akkor több időt is vesz igénybe és nem is leljük benne örömünket.

Éppen ezért segíthet, ha az alábbi gondolatok eszedbe jutnak, mert biztosan inspirálnak majd. Így gyorsabban és szívesebben végzel a teendőkkel.

A takarítást felfoghatod úgy, mint egy edzést. Ugyanis remekül átmozgathatja az egész testedet, sőt még akár egyes feladatokkal izmot is építhetsz. Gondolj csak az ablakpucolásra. Létára fel és le, plusz többször áttörölgetni az ablakot, hogy makulátlanul tiszta legyen, az biza meglehetősen jó kis edzés.

Egy alapos takarítással akár 800 kalóriát is elégethetsz. Így hetente legalább egyszer kihagyhatod az edzőtermet, ezzel még pénzt is spórolhatsz. Hát nem remek dolog takarítani!

Ha mindez még kevés lenne a motivációhoz, akkor sorolunk néhány tényt a szennyeződésekről. Itt van például az ajtókilincs, amely a lakás egyik legpiszkosabb pontja. Igen, a wc-nél is szennyezettebb.

Gondolj bele, hogy haza érkezel tömegközlekedéssel, megnyomod a liftgombot és aztán a kulcsot és kilincset. Hiába mosol kezet, az első alkalommal, ahogy megfogod a kilincset máris kórokozók hadát tudhatsz a tenyereden. Ugye máris késztetést érzel ahhoz, hogy a fertőtlenítőszerért nyúlj?

A mosogató medence is sokkal koszosabb, mint maga a wc. Ott ugyanis ételmaradékok és egyéb szennyeződések vannak, miután ott mosod meg a földdel érintkezett zöldséget és gyümölcsöt is. Ha nem takarítod és fertőtleníted rendszeresen, akkor baktériumok hada áll lesben arra, hogy gondot okozzon neked. Ugye máris könnyebben indulsz a takarítószerek felé?

Ha gyermeked van, akkor csak arra gondolj, hogy ő sokkal többször “van padlón”, mint te. Így a keze gyakran simítja végig azt a padlót, ahol neked csak a lábad jár. Kórokozók hada tapadhat a kezére és juthat azonnal a szájába. Igaz, hogy már nem is olyan nehéz a fertőtlenítős felmosóért szaladni?

Mindezen túl pedig biztosan tudod, hogy a por mintegy hetven százaléka az elhalt hámsejtjeinkből áll. Plusz a poratkák ürülékéből. Mindez pedig elboríthatja a padlót, polcokat, asztalt, éjjeli szekrényt és mindent, amit nem törölgetsz le. Ugye máris nagyobb a kedved a takarításhoz?

Rengeteg cuccot felhalmozunk, amik ideig-óráig kellenek – de legtöbbször még addig sem –, aztán már csak pakolgatjuk őket jobbra-balra. Ha a kezedbe kerül egy-egy olyan tárgyad, amire már nem szívesen nézel, vagy nem használod semmire, kétségeid támadnak, hogy egyáltalán minek van ez neked, akkor ajándékozd el vagy dobd ki.

Minél kevesebb holmid van, annál könnyebb és gyorsabb elpakolni őket. A tárgyak felhalmozódása amúgy akár túlsúlyhoz is vezethet, úgyhogy érdemes a fogyókúrát is egy nagy szelektálással kezdeni.

Mikortól válik mániává az egészséges élet?

A csapból is az életmódváltás folyik, mikor melyik diétát, milyen vitamint, milyen fajta edzést heti hány alkalommal végezzünk, milyen étrend-kiegészítőket vásároljunk, melyik a legjobb étrend, időszakos böjt vagy ketogén, paleo vagy vegán és még sorolhatnám.

Iskolai ballagás, évzáró, osztálykirándulások a kánikulában

Sok helyen a napokban tartják az általános iskolai ballagásokat, az évzáró ünnepségeket, osztálykirándulásokat. Mit lehet tenni, ha a forróságban kirándul a gyerek, vagy az iskola udvarán tartják az évzáró ünnepséget?

Amikor a házikedvencünket gyászoljuk

A házikedvenc elvesztése kapcsán kialakult gyász egy teljesen természetes reakció. Vannak olyan gazdik, akiknek nagyon nehéz túltenniük magukat háziállatuk elvesztésén, de kisgyerekek esetében azt gondolom ez fokozottan nehéz.

A Mecsek kincsei

Ha belföldön szeretnél eltölteni valahol egy kellemes hétvégét, akkor a Mecsek egy kiváló hely lehet erre. Rengeteg természeti csoda vár felfedezésre itt, és a sok erdős terület még a nyári melegben is hűvös kirándulóhelyet biztosíthat az idelátogatók számára. Hogyha ez nem lenne elég, az egyik legnagyobb vidéki város, Pécs is számtalan programmal várja a belföldi turistákat.

Legjobb falatok grillrácson

A grillezés több, mint egy szimpla ételkészítés. Társasági program, családi élmény, csapatépítő tevékenység, s emellett egyenes út a gasztronómiai örömök világába. Sokan alig várják, hogy a hőmérő szála minél magasabbra kúszon és elővehessék a kerti grillsütőt.