Menü

A karizmatikus személyiségek jellemzői

Sok ember rendelkezik nagyon erős személyes meggyőző erővel. Ők azok, akik nagyszerű kapcsolatokat ápolnak, következetesen és pozitívan befolyásolják a körülöttük lévő embereket. A karizma megadja a lehetőséget arra, hogy sikeres legyél az életed bármely területén.

1. Bizalom

Kutatások kimutatták, hogy ha valaki képes kimutatni mások felé a bizalmat, akkor benne is megfognak bízni. A karizmatikus emberek ezt pontosan tudják és alkalmazzák is. Ők azok, akik szó szerint beragyognak bármely területet, ahol jelen vannak.

2. Figyelem és hallgatás

A karizmatikus emberek képesek figyelni a beszélgetőpartnerükre, ugyanakkor a hallgatásra is nagy hangsúlyt fektetnek. Teszik mindezt teljesen egyszerű szokásokkal, mint a kérdések feltétele, szemkontaktus tartása, mosoly stb.

3. Szenvedélyük van és meg is mutatják azt

A karizmatikus emberek rendkívül szenvedélyesek abban, amiben hisznek. Ez a fajta szenvedély az, ami a körülöttük lévő embereket is cselekvésre ösztönzi.

4. Megközelíthetőek

A karizmatikus emberek minden esetben nyitottan állnak mások iránt, megközelíthetőek és bármikor elérhetők. Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a mosolygás kapcsolatban áll azzal, hogy valakit mennyire mernek megközelíteni. Tehát, ha te is szeretnéd fejleszteni magad a karizmatikus és sikeres ember irányába, akkor mosolyogj.

5. Nem beképzeltek

Egyáltalán nem hordják fent az orrukat és nem rendelkeznek óriási egóval. Ez nem azt jelenti, hogy semmit sem tudnak, sőt, legtöbbször hatalmas tudással rendelkeznek, amelyet szívesen osztanak meg másokkal is.

6. Van céljuk

Akár több is. Ezek az emberek bizony világos jövőképpel rendelkeznek és határozott céljaik vannak. Ők azok, akik nagyobb gondolatokról beszélnek, mint saját maguk, akárcsak Steve Jobs, Elon Musk.

7. Valódi érdeklődést mutatnak mások iránt

A karizmatikus személyek inkább másokat helyeznek reflektorfénybe. Embereket motiválnak és megmondják, hogy mennyire jól csinálják a dolgokat. Más szavakkal hisznek másokban és kifejezik a bizalmukat más emberek iránt. Ha pedig saját maguk kapnak valami díjat, akkor azt az egész csapatnak is megmutatják és elismerik, hogy ez bizony közös eredmény.

8. Hisznek magukban

Rendületlenül és megállíthatatlanul. Bíznak magukban és nem törődnek más emberek véleményével. Tudják, hogy csak és kizárólag saját maguk felelősek az életükért és a sikerekért.

9. Arra ösztönöznek, hogy merd kifejezni önmagad

Szándékosan olyan mélyreható kérdéseket tesznek fel neked, amelyek arra ösztönöznek, hogy kifejezd magad. A karizmatikusság kevésbé szól rólunk. Sokkal inkább arról van szó, hogyan érzik magukat mások.

A karizmatikus emberek rendkívül önzetlenek és nagylelkűek. Szívesen adományoznak és segítenek másoknak anélkül, hogy bármilyen viszonzást elvárnának cserébe.

Breadcrumbing - a kenyérmorzsa szórásának jelentése

Emberi kapcsolatainkban sokféle viselkedésformával találkozhatunk, melyek meghatározzák személyiségünket, kivetülnek ismerkedési formáinkra, de sokszor ez az egyik félnek nagyon kellemetlen vagy bizonytalanságot okoz, ilyen a breadcrumbing jelensége is.

Az önismeret fontossága a mentális jóllétünk kapcsán

Te tudod mi az, ami valóban feltölt, amikor kezdesz lemerülni? Mennyire vagy tudatos az önmagaddal és a mentális egészségeddel való törődés kapcsán? A saját jóllétünkről való hatékony gondoskodáshoz elengedhetetlen, hogy ismerjük önmagunkat. Nehezen határozható meg ugyanis egy olyan eszköztár, mely mindannyiunknak működik.

Mi az az antiszociális személyiségzavar?

Nem csak az orvostudományban, hanem a hétköznapokban is gyakran ejtjük ki azt a kifejezést, hogy „antiszociális” – azonban az esetek zömében rosszul használjuk, hiszen sokan nem tudják, hogy mi az antiszociális jelentése a valóságban, mi az antiszociális személyiségzavar, és hogy milyen konkrét problémás esetek tartoznak ebbe a kategóriába.

A szeretetéhség neurotikus védekező stratégiája

Hatalmas fontossággal bír a számunkra, hogy másoktól szeretetet kapjunk? Erős negatív, akár ellenséges érzésekkel is jár a számunkra, ha nem kapjuk meg a kiérdemelt figyelmet és törődést?

Pán Péter-szindróma

Pán Péter az a mesehős, aki minden helyzetben kerüli a felelősségvállalást a tettei után, aki csak gyerekként akar élni és soha nem akar felnőni. Ám ez a karakter jellem nem csak a mesékben fordul elő, hanem a való életben is.