Menü

A rendszertelen étkezés következményei

A rossz étrendbeli szokások kihatnak az egészségünkre, közérzetünkre, melyek közé tartozik a kihagyott reggeli, a futtában megevett késői ebéd vagy az egész napos rohanás utáni esti habzsolás. Nézzük melyek a rendszertelen evés következményei és hogy lehet tenni ellene.

Milyen hatásai vannak a rendszertelen étkezéseknek?

A rendszertelen étkezés egyik mellékhatása a felborult vércukorszint, melynek helyreállítására a szervezet kortizol, más néven stresszhormon termelésébe kezd.

A kihagyott étkezéseink miatt ráadásul csökken az energiaszintünk, nagyon nehéz végig csinálni a napot éhesen, megfelelő tápanyagok nélkül, ráadásul, ha nincs rendszer az étkezéseinkben, akkor nem tudjuk megkülönböztetni az éhséget a szomjúsággal.

A kihagyott étkezések után szinte borítékolhatóak a falásrohamok. A sóvárgás a nassolni valók után, mely legtöbbször cukrokat, egyszerű szénhidrátokat jelent, ezek pedig növelik a testsúlyt és egyéb egészségügyi problémákkal járnak.

Az „össze-vissza étkezések” legnagyobb „mellékhatása” a tápanyaghiány, ugyanis az üres kalóriás nyalánkságokból nem tudjuk fedezni szervezetünk vitamin-és tápanyagszükségletét. Emésztési problémákkal már mindannyian találkoztunk, megkeserítik a mindennapokat.

Az étkezések kihagyása gyomorproblémákhoz vezethet, székrekedéshez vagy hasmenéshez, ezek fő oka a felhalmozódott stressz és a rendszertelen étkezés. Az emésztőrendszer csak akkor működhet optimálisan, ha sok időt szánunk a rendszeres és nyugodt légkörű étkezésre.

Nem említettem még, pedig szintén probléma, az étkezés élvezetének teljes megszűnése, hiszen a kihagyott reggelik, bekapott péksütemények, falat csokik, cukorkák, pogácsák mind háttérbe szorítják az ízlelőbimbóink szerepét.

Aki futtában eszik, ráadásul nemcsak gyorsan, hanem sokat is fogyaszt, hiszen a gyors evésnek köszönhetően nehéz szabályozni az elfogyasztott ételek mennyiségét. A túlevést pedig későn vesszük észre.

A szabálytalan étkezés, a nassolás, a cukros ételek, az egyszerű szénhidrátok, a zsíros ételek és a kiegyensúlyozatlan életmódhoz, komoly tápanyaghiányhoz vezet és gyengíti az immunrendszert. Ennek tudatában próbáljuk felépíteni a napi étkezéseinket. Mindenkinek odafigyelést és sikeres életmódváltást kívánok!

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Könnyű ételek meleg napokra

Szeretnél valami finomat enni, de nincs kedved a kánikulában órákat tölteni főzéssel a tűzhely felett? Itt van néhány egyszerű recept, amelynek segítségével egészséges és laktató ételeket tudunk készíteni, főzés nélkül, akár tíz perc alatt!

Édesítőszerektől depresszió

A depresszió gyakori betegség, amely szinten minden felnőttet érint valamilyen formában az élete során. Jellemző rá, hogy negatívan befolyásolja az érzelmeket, a gondolkodást és a viselkedést is. Számos tünete van, ezek közül leggyakoribb a lehangoltság és az érdeklődés vagy az öröm hiánya. Viszont adódik a kérdés, hogy mi okozza a problémákat, hogyan lehetünk letörtek az édesítőszerektől?