Menü

Sikeres emberek szokásai

Sikeres emberek szokásait és viselkedését megfigyelni sokszor motiváló, inspiráló lehet, hiszen ezek a szokások, tevékenységek nem véletlenül jellemzik őket. Ha néhány dolgot elsajátítunk és beépítjük mindennapjainkba, mi is nagyobb eséllyel érhetünk el sikereket.

A gazdag és sikeres emberek nem véletlenül lettek azok, kemény munka és sikert elősegítő szokások tették őket azzá. Milyen szokásaik vannak a sikeres embereknek? Összegyűjtöttük, íme:

A sikeres emberek nem mások dolgaival foglalkoznak, hanem saját magukon dolgoznak.

Az egyik legkárosabb szokás, ha azzal vagyunk elfoglalva, hogy másoknak mije van, hol tartanak és miből. Nyilván a konkurencia helyzetével mindenki valamennyire szeret tisztában lenni, de a probléma akkor kezdődik, ha nem saját céljainkon dolgozunk, hanem a másikra fókuszálunk.

Alakítsunk ki egy olyan szokást, hogy csakis a saját céljaidra figyelünk és nem másokhoz mérjük magunkat.

A sikeres emberek kitartóak akkor is, ha a kudarcok érik őket. Nyilván ők is hibáznak, ők is elbuknak, se fel is tudnak állni, újrakezdik, ha kell, tanulnak a hibáikból és teszik dolgukat tovább. A bukásra eredményként tekintenek, amiből tanulni lehet.

Thomas Edison híres mondatát ismerik? „Nem buktam el, csak találtam tízezer utat, ami nem járható.”

Tűzz ki célokat, legyenek nagyratörő álmaink!

Célok nélkül nincs siker. Határozzuk el, mit szeretnénk megvalósítani és lássunk hozzá. A célkitűzés álmok határidővel, szokták mondani. Ha csak álmodozunk, nem érünk el sikereket.

Az álmodozást az különbözteti meg a célkitűzéstől, hogy cselekszünk is. A gazdag és sikeres emberek kilépnek a komfortzónából, mindig mernek nagyot álmodni és megdolgoznak érte.

Írd is le a célokat! Ha megfogalmaztuk, mit szeretnénk elérni, vessük papírra.

A vagyonos emberek 67%-a leírja a céljait, míg a szegények mindössze 17%-a teszi ezt meg. A sikeres emberek azt vallják, hogy maga az írás folyamata segít abban, hogy folyamatosan ott legyen az elménkben, amit el szeretnénk érni.

Aki sikeres, nem lustálkodik, korán kel.

Korán kelnek, korán nekiállnak dolgozni, fejlesztik magukat, gyakran kezdik meditálással, sporttal a napot. Kihasználják a kora reggeli időszakot tervezésre, ilyenkor a legproduktívabbak. Ha családunk van, akkor tudhatjuk, hogy amikor még csendes a ház és mindenki alszik, akkor lehet igazi nyugodt én-időnk.

A gazdagok 44%-a három órával előbb kel, mint ahogy dolgozni kezd, míg ez a szegények esetében csak 3%-ra igaz.

A sikeres emberek tudnak nemet mondani. Ezért jut idejük más fontos dolgokra, például önfejlesztésre, nyelvtanulásra. Az egyik legfontosabb szokás, amit ma megtanulhatunk, hogy nem kell mindenkinek mindenre igent mondani. Mondjunk nyugodtan nemet! Ez nem ellenállás, sokkal inkább önuralom.

A gazdag emberek nem költekeznek. Kerülik a felesleges kiadásokat, a túlköltekezést.

Megtakarításaik vannak, hitele helyett. Mi is megtehetjük, hogy megpróbálunk minden hónapban valamennyit félretenni, a fizetésünk bizonyos százalékát. Csökkenthetjük a kevésbé fontos kiadásokat. Mindig lehet faragni a kiadásokon.

A sikeres emberek képzik magukat, fejlesztik magukat, tanulnak, előadásokat hallgatnak, sokat olvasnak és rendszeresen sportolnak. Nem lógnak közösségi oldalakon, nem tévéznek.

A gazdag emberek sokat jótékonykodnak, mindig adakoznak, segítenek másokat és ez náluk nem marketingfogás, hanem mások életének megsegítése. Mindig van kinek adni, keressünk egy nemes ügyet!

A sikeres emberek pozitív emberek társaságát keresik és velük barátkoznak. Nyitottak az új lehetőségekre, optimisták és kizárják környezetükből a negatív embereket.

Természetesen nem lehet ezeket a tulajdonságokat egyik napról a másikra elsajátítani, de sokat lehet tanulni belőlük, s kezdetnek néhányat átvenni, magunkévá tenni és megpróbálni beépíteni a napjainkba.

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Tízmilliószoros napok 2024-ben! Melyek ezek és mit jelentenek?

Aki hisz és követi az asztrológiát, annak érdekes lehet a következő információ, vagy talán már fejből tudja is azokat a dátumokat, amelyeket tízmilliószoros napoknak nevezünk, vajon melyek ezek a dátumok 2024-ben?

Lélekerősítő technikák

Van, hogy minden összejön: szerelmi csalódás, fejmosás a főnöktől, apró baleset, betegség, balul sikerült ötlet, oktalan felszólító levél. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai az életben. Van, aki könnyen túlteszi magát a problémákon, másnak meg gombóc nő a torkában és összeszorul a gyomra, és a legszívesebben meglapulna, elbújna a főnök, a kollégák, a család elől.