Menü

Hallottál már a bentonitról?

Furcsán hangzik, ha azt mondom, hogy együnk agyagot különböző problémáinkra, pedig megoldást jelenthet sok esetben. Lássuk, mire is jó a bentonit.

A bentonit az amerikai Fort Benton nevű település után kapta a nevét, az agyag egyik fajtája, a benne található domináns elemek határozzák meg. Teljesen természetes körülmények között, leggyakrabban vulkáni hamu és víz elegyéből keletkezik, ezért vulkáni területeken könnyebben fellelhető. Amellett, hogy akár 50 féle nyomelemet is tartalmazhat, ami lehet kalcium, magnézium és a kálium is, találunk benne ásványi anyagokat is nagy mennyiségben. Felhasználásának érdekessége, hogy már az ókori Egyiptomban és az akkori görög orvoslásban is feljegyezték az agyag jótékony hatását, külsőleg és belsőleg is alkalmazták.

A bentonit egy szuper intelligens anyag, vagyis agyag, amit különféle betegségek kezelésénél kiegészítő terápiás szerként bevethetnek. Kiváló a külső- és belső méregtelenítésre, hiszen ioncserélő hatása van, ami azt jelenti, hogy megköti a pozitív töltésű molekulákat, amik szervezetünkre károsak. Fontos megjegyezni, hogy azért nagyon jó méregtelenítő, mert nem szívódik fel a szervezetünkbe, hanem nyomok nélkül kiürül.

Emésztőrendszerünknek sokat segíthet, remek gyulladáscsökkentő, savlekötő, jót tesz köszvény, emésztési gondok, reflux esetén, de a gyomrot és beleket érintő gyulladásos megbetegedéseknél is igen hasznos, bélhurut, hasmenés, ételmérgezés, férgesség esetén érdemes bevetni. Sőt, lúgosítja a szervezetet, ezért a túlsavasodást is megelőzhetjük vele.

Külsőleg alkalmazva is remek alapanyag mind a gyógyítás, mind a kozmetikai kezelések területén. Méregtelentőként hatását a fürdővízhez adva érhetjük el, kezelhetjük vele az ízületi és reumatikus fájdalmakat, de ezzel együtt nagyon hatásos az ekcéma, a pikkelysömör és egyéb bőrgyulladások kezelésében is.

Vízzel elkeverve szájöblögető oldatot készíthetünk, mely erősíteni fogja a fogínyünket és a fogainkat és rendbe hozza a száj egészséges állapotát. Kozmetikai alapanyagként felhasználják a mély ráncok kezelésére is, hiszen feszesíti, vitalizálja és rugalmassá varázsolja a bőrt. A pattanások, aknák és sebhelyek eltüntetésében is jeleskedik, kiváló bőrradír. Nem csak önmagában, hanem kozmetikumok összetevőjeként is megtalálhatjuk a drogériák polcain.

Mindig oda kell figyelni a bentonit belsőleges alkalmazása során, hogy ne essünk át a ló túloldalára, mert nagyon túlzott fogyasztása esetén súlyos káliumhiány alakulhat ki szervezetünkben, mely izomgyengeséget, letargiát, magas vérnyomást, legrosszabb esetben légzési nehézséget okozhat.

A bentonitot sokféle gyulladásunkra, emésztési gondunkra, bőrünk egészségesebbé varázslására is alkalmazhatjuk, mivel egy teljesen természetes, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel teli agyag, melynek igen alacsony kockázata a mellékhatások tekintetében.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.