Menü

Ashoka jótékony hatásai

Az Ashoka szó szerinti jelentése: „gondok nélkül”. A hinduk egyik legfontosabb fája, amely egész India szerte honos.

Az ashoka fa sudár, örökzöld növény. Gyönyörű virága miatt kerti díszfának is közkedvelt. Szanszkritul szokták Hempusának is nevezni, ami azt jelenti az „arany virágú fa”. Az Ajurvéda szentírásai szerint az Ashoka az egyik legfontosabb gyógynövénye a nőgyógyászati problémák kezelésének. A Ramayana írásában is megemlítik. Egyes források szerint Buddha is egy Ashoka fa alatt született.

Az Ashoka általános hatásai az ayurvédikus megfigyelések alapján:

a női reproduktív rendszer megfiatalítója

segíti a méh, a méhnyálkahártya és a petefészek egészségét

segít fenntartani a kiegyensúlyozott havi ciklust, csökkenti az erős menstruációs görcsöket, vérzéscsillapító

jótékony hatású különféle nőgyógyászati problémák kezelésében, pl. csökkenti a fehér folyást

a női változó kor tüneteinek enyhítője

segítséget nyújt endometriózis esetén

a női hormonrendszer kiegyensúlyozója

növeli a termékenységet

nyugtatja az idegeket

segít a vérben az egészséges hemoglobin szintet fenntartani, tisztítja a vért és kardiológiailag is támogatja a szervezetet

javítja a bőr tónusát, csillapítja az allergiás, aknés bőrtüneteket

az egészséges libidó támogatója

energetikai hatása: hűsítő hatású, Pitta és Kapha alkat kiegyensúlyozó

a pajzsmirigy működésére nincs közvetlen hatással, így az ajurvédikus megfigyelések alapján szedhető pajzsmirigy problémák esetén

Az alábbi tünetek / betegségek kezelésében fejti ki jótékony hatását:

havi ciklus beállítása (rendszertelen, túlzott vérzés esetén)

menopauza

méh egészséges működése (izmok, szövetek)

endometrózis

allergiás, aknés bőrtünetek csökkentője

leukorrhea (fehér folyás)

Terhesség és szoptatás ideje alatt az Ashoka méhserkentő tulajdonságai és hormonális hatásai miatt kérjük, hogy a termék használata előtt mindenképpen beszélj kezelőorvosoddal vagy egy ajurvédikus szakemberrel.

Az Ashoka az Ayurveda szerint hűsítő (Sheetala) hatású.

Az Ashoka összehúzó és enyhén kesernyés ízéről ismert.

Kimchi, az egészség bomba

Sokféle egészséges ételt ismerünk, melyekkel javíthatjuk életminőségünket, erről a koreaiak is tudnak egy remek receptet. Ismerkedjünk meg a kimchivel.

Élelmiszerek és adalékanyagok

Az élelmiszergyártás során 3000-nél is több különböző adalékot használnak a termékek megjelenésének, ízének és eltarthatóságának javítására. Az élelmiszer-adalékanyagok felhasználása szigorú feltételekhez kötött, ugyanis egy részük ártalmas lehet.

Vitaminok a szellemi egészségünkhöz

Testünknek különféle tápanyagokra van szüksége a megfelelő működéshez. Ahogy például az erős csontokhoz kalcium kell, a jó emésztéshez és megfelelő bélműködéshez rostok, úgy az agyunk számára is vannak fontos vitaminok és ásványi anyagok. Melyek a legfontosabb vitaminok és tápanyagok a szellemi egészségünkhöz?

A dió részeinek gyógyító hatása

A dió nem csak finom, hanem rendkívül egészséges is. Nem csak a dióbél használható fel, hanem a termés majdnem minden része.

A fermentálásról

A fermentált zöldségek nemcsak azért annyira egészségesek, mert hőkezelés nélkül, nyersen, minden tápértékével együtt fogyaszthatjuk őket, hanem mert a számunkra oly fontos pre- és probiotikumokat tartalmazzák.