Menü

Mit, mivel, hogyan? 2.- Nagytakarítás

  • Dátum: 2013.03.20., 08:53

Bár a tél még igencsak visszakacsint időjárásunkba, mégis lassan itt a tavaszi nagytakarítás ideje. Összeszedtünk néhány bútorápolási és egyéb tisztítási praktikát, jelszavunk egyszerűen és természetesen.

Lássunk tehát néhány tippet a különböző felületek hatékony tisztítására!
Lenolaj és, vagy almaecet segítségével újjá varázsolhatjuk bútorainkat. Puha ronggyal és az előbb említett anyagokkal fényezzük át bútorainkat! Ha fa felületről ragasztott papírt szeretnénk eltüntetni, kapargatás helyett, használjunk egy kis olajt. Régi ékszereket, de még fényét vesztett műanyaglapot is kezelhetünk fogkrémmel, aminek fényező hatása van. Krómfelületeket szalmiákszeszes kendővel érdemes tisztítani, így nem karcolódik meg, és csillogó lesz. Bőrből készült bútorainkat lenolajjal és ecetes oldattal ápolhatjuk és tisztíthatjuk.

A nagytakarítás során a szőnyegtisztítás is kardinális kérdés lehet. Kevesen tudják csak, hogy a borotvakrém kitűnő folteltávolító, a hab felszívódása után, vízzel mossuk le a foltot. Langyos, ecetes vízzel keféljük át alaposan a fakó szőnyeget. Hagyjuk megszáradni, a színek ismét üdén ragyognak majd. Ha rágógumi kerülne szőnyegünkre, jégkockát tegyünk rá, ha megfagyott, megszilárdult a folt könnyedén eltávolítható.
Végezetül néhány tippet szedtünk össze az ablaktisztítással kapcsolatban. Ne használjunk szappant üveg felületre, mert nyomot hagy. Meleg vízbe tehetünk szalmiákszeszt és ecetet, ilyen módon hatásos ablaktisztító oldat készíthető. Áttörléshez használjunk újságpapírt jobb és olcsóbb, mint a törlőkendő, fényesít, és nem szöszöl.

Ez a néhány tisztítási praktika, ötlet jól jöhet minden háztartásban, nincs szükség sem speciális eszközökre, sem drága és szennyező tisztítószerekre. Bátran nyúljunk vissza a régi, jól bevált és természetes tisztító anyagokhoz, valamint módszerekhez!

Fotó:
sxc.hu

Sorozatunk előző része:

Mit, mivel, hogyan?1.-Folttisztítás természetesen

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.