Menü

Bőrápolás a hidegebb hónapokban

A hidegebb hónapokban a szeles idő, a központi fűtés száraz levegője bizony megviseli, érzékenyebbé teszi arcbőrünket. Éppen ezért arcbőrünk regenerálása, mélyhidratálása nagyon fontos.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy ilyenkor napközben használjunk tejszerű krémeket, éjszakára pedig nem árt zsírosabb kozmetikai készítménnyel ápolnunk bőrünket.

Heti rendszerességgel érdemes bőrradírt is használni. Az elhalt hámrétegek eltávolítása azért fontos, mert így a tápanyag könnyebben bejut bőrünk mélyebb rétegeibe.

Ha már a bőrápolásról van szó, nem szabad megfeledkeznünk ajkunkról sem! Nemcsak esztétikai szempontból fontos ajkunk ápolása, hanem bizonyos fertőzések elkerülése miatt is. Általában nem is gondolunk bele, hogy ajkunk, testünk legérzékenyebb bőrfelülete. Ahogy említettük a hidegebb hónapokban különösen jellemző, hogy bőrünk és ajkunk kiszárad. Ugyanakkor a külső környezeti tényezőkön kívül érdemes szemügyre venni a belső okokat is. Télen például kevésbé észleljük a folyadékveszteséget, emiatt hajlamosak vagyunk kevesebbet inni. A kevés folyadékfogyasztás bizony bőrünk állapotára is rossz hatással van, gyakran okoz szájszárazságot is. Ilyen tünetekkel jár egyébként a B- vitaminhiány is, melyet például a következő élelmiszerek fogyasztásával pótolhatunk: tejtermékek, tojás, máj.

A vazelin alapú rúzsok és szájfények ugyan védik ajkunkat a kiszáradástól, de éjszakára mindenképpen alaposan mossuk le ezeket a kozmetikai szereket, mivel alattuk nem tud levegőzni a bőrünk. A legjobb, ha természetes anyagokkal ápoljuk bőrünket. Ajakápolót például házilag is készíthetünk a következő módon: méhviaszt gőz felett megolvasztunk, ehhez kakaóvajat keverünk, esetleg pár csepp E-vitamint is tehetünk hozzá. Ilyen módon természetes anyagokkal ápolhatjuk ajkunkat, megkímélve bőrünket a különböző kemikáliáktól, tartósítószerektől. Egyébként az olívaolaj, a mandulaolaj és a kókuszzsír is kifejezetten alkalmas a bőrápolásra.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?