Mit együnk, ha fáj a fejünk?
- Dátum: 2014.03.06., 13:03
- ételek, Fejfájás, folyadékpótlás, táplálkozás
A fejfájás és migrénes roham viszonylag sok embert érintő probléma. Célzott táplálkozással tehetünk azért, hogy kevésbé legyen esélyes a kialakulása.
Az emberek ritkán fordulnak orvoshoz egyszerű fejfájással, de még az időnként előforduló komolyabb típusúval sem, így a problémát kiváló okról természetesen nem sok fogalmunk lehet. (Persze erre, és a felkínált megoldás hatékonyságára akkor sincs garancia, ha szakemberhez fordulunk.)
Mindenesetre az arra hajlamosaknak érdemes a táplálkozással kombinálni, hátha sikerül megspórolniuk maguknak néhány rossz órát, vagy napot. A kávé, mint fejfájás elleni szer, hatásos lehet, ugyanakkor figyelni kell arra, hogy a túlzott koffeinbevitel (például napi három-négy csészénél több) épp ellenkező hatással lehet, fejfájást válthat ki. A szakemberek azt tanácsolják, hogy együnk káliumban és magnéziumban gazdag ételeket, csodaszerek nincsenek, de a banánnak, a krumplinak, más gyümölcsöknek és zöldségeknek, vagy a mandulának szerepe lehet a fejfájás elleni megelőzésben.
A folyadékpótlás ebből a szempontból is fontos, a megfelelő bevitel hiánya fejfájáshoz vezethet. A halételek ugyanebbe a kategóriába tartoznak, rendszeres fogyasztásuk számos más előnnyel is jár.
A migréneseknek érdemes kerülniük a sok adalékanyag felhasználásával készített termékeket, valamint a magas tiramin-tartalmú élelmiszereket, a leveles zöldségek ugyanakkor szintén a megelőzésben kaphatnak szerepet.
Fotó:
pixabay.com
Mi az a hisztaminintolerancia?

A hisztaminintolerancia nem allergia, hanem a hisztamin lebontásának zavara a szervezetben. A bélben termelődő DAO enzim felelős a bevitt hisztamin lebontásáért; ha ez az enzim nem működik megfelelően, a hisztamin felhalmozódik és tüneteket okoz.
A mellrák elleni küzdelemről

Október 1-je világszerte a mellrák elleni küzdelem világnapja volt. Ezen a napon a figyelem azokra a nőkre – és férfiakra – irányul, akik érintettek a betegségben, valamint mindazokra, akik nap mint nap küzdenek a gyógyulásért, a megelőzésért és a tájékoztatásért.
Egészséges sajtok nyomában

A sajtok nemcsak magukban nagyon finomak, hanem az ételeket is sokkal finomabbá varázsolják. A parmezán azért az egyik legjobb választás, mert intenzív aromája miatt már nagyon kevés is elég belőle. Most ráadásul valami nagyon érdekes derült ki róla.
Hallottál már a hipermobilitás szindrómáról?

Vannak esetek, amikor ízületeink kötöttebbek, van, amikor lazábbak és van, amikor már gondot okozhat a lazaságuk. Ez utalhat arra, hogy hipermobilasak vagyunk.
S.I – a japán gerincterápia

Egyre több ember fordul az alternatív kezelések alkalmazása felé, ha valamilyen egészségügyi problémával küzd, ilyen az S.I terápia is.