Menü

Le lehet győzni a másnaposságot?

A másnaposság nem csak szilveszterkor népszerű téma, bár kétségtelen tény, hogy ebben az időszakban többen küzdenek vele az átlagosnál. Pontosan miről is van szó és hogyan lehet legyőzni?

Mint oly sok mindennél az életben, a másnaposság esetében is elsősorban a megelőzés és a tudatosság működik. Aki tudja tartani a mértéket, annak általában nincs különösebb gondja, de a nagyobb fogyasztók is tehetnek a jobb „másnap” érdekében.

Az első számú kulcs a folyadék. Nem, nem a sör és a bor, hanem a víz. A másnaposságban jelentős szerepe van a dehidratáltságnak, mivel az alkohol vizet von el a szervezettől (igen, a sok alkohol, sok vizet). Na most, ha sikerül jelentős mennyiségű vizet fogyasztanunk az este előtt és akár közben, két pohár ital között, akkor enyhülhetnek a másnapi tünetek. Persze akad olyan, akinél ez sem működik, ezzel együtt mindenképpen hasznos megfontolnivaló ez a dolog.

A tudatossághoz hozzátartozik a röviditalok terén (különösen a pancsolt, ízesített és egyéb módokon „fűszerezett” fajtákat tekintve) mutatott mértékletesség, valamint a különböző alkoholos termékek nem keverése. A különböző termékekben található méreganyagok mennyisége ugyanis igencsak fel tudja turbózni a másnapi problémákat.

Minden más egyéb módszer már csak tűzoltás. A másnaposság tüneteit általában csak enyhíteni lehet, mondjuk a gyomor és fejfájást, a levertséget és a fáradtságot azonban a legtöbben semmilyen praktikával le nem vedlik magukról.

Persze akad olyan, akinek meg sem kottyan egy-egy görbe este, míg mások két pohár bortól is rosszul lesznek. Ennek igazi oka homály, de az tény, hogy a korral egyre kevésbé bírjuk a piálást. A tudósok szerint így figyelmeztet a szervezet, amely lassabban és nehezebben regenerálódik, így elnyújtva a másnaposság szörnyű érzését.

Fotó:
pixabay.com

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!