Menü

Nem tesz jót a túl meleg

A téli fűtési szezon olyan veszélyeket rejt szervezetünk számára, amelyekre nem is gondolnánk. A lényeg, óvatosan tekergessük a radiátort, ha nem muszáj, ne csináljunk „szaunát”.

Az ember nincs „beállítva” arra a száraz melegre, amely sok lakást és házat jellemez a téli időszakban. Megszoktuk, hogy hideg időben a legfontosabb a benti meleg, ami igaz, de emellett más dolgokra is oda kell figyelni. Szervezetünket károsan érintheti az, ha indokolatlanul melegre állítjuk a fűtést. És nem kell 30 Celsius fokokra gondolni, ebből a szempontból a 23-24 Celsius fok is soknak számít.

A túl nagy hőmérséklet különbség nem tesz jót, a benti „hőség” a kinti hideg után túlságosan leterhelheti a szervezetet. Feleslegesen, mert amúgy nincs is szükségünk rá. A száraz, párátlan meleg a bőrnek is káros, arcunk ráncosodhat, ajkaink cserepesedhetnek. A szemet szintén megviselheti ez az állapot, főleg azoknál, akik egyébként is hajlamosak a szemszárazságra, szemégésre.

Figyelembe vehetjük azt, hogy az alváshoz nincs szükség olyan magas hőmérsékletre, mint a napközbeni élethez, nyugodtan alacsonyabb fokozatra állíthatjuk a fűtést. A rendszeres szellőztetés szintén nagyon fontos.

Ha azt gondoljuk, hogy 20-21 Celsius fokban nem bírnánk ki, fáznánk, nyugodtan tegyünk egy próbát, ha kitartóak vagyunk, rá fogunk jönni, hogy csak megszokás kérdése az egész.

Fotó:
pixabay.com

Esküvői szokások és hiedelmek

Talán még nincs itt szezonálisan az esküvők ideje, de a tavasz, nyár beköszöntével elérkeznek ezek a jeles napok is. Aki ismeri az esküvővel kapcsolatos népi hiedelmeket, az tudja, hogy az esküvőket számos babona övezi.

Elhíznak a gyerekek az online világban?

Az otthoni tanulás, home office, online lét bizony kedvez a túlsúly megjelenésének. Kevesebbet mozgunk mi is és a gyerekek is, a testnevelés órák hiányoznak, gép előtt ülünk, a kamaszok nagy többsége egész nap a szobájában kuksol. Valóban sokat híznak a járvány idején a gyerekek?

Az alacsony vérnyomás hatásai

Az alacsony vérnyomás a génekbe van bekódolva. S ha nem okoz nagy gondot, az alacsony vérnyomásra, csak a vérnyomás mérésénél jönnek rá.

A sikeres vállalkozás titkai

A legjobbnak vélt ötlet a zsebünkben, elegendő forrás a számlánkon, lelkesedésünk töretlen, belevágunk egy saját vállalkozásba.

Y és a Z generáció a munkaerőpiacon

A vállalatok folyamatosan keresik az ideális megoldást a fiatal tehetségek kiválasztására és megtartására. Az igazi kihívás a cégek számára – még úgy is, hogy az Y és Z generációs munkavállalók egyre többen vannak a munkaerőpiacon – a tehetségek megszólítása és érdeklődésének felkeltése a szervezet és a munka világa iránt.