Menü

Megfázás esetén fogyasszunk hársfateát

Kiváló, természetes gyógyír a megfázásos megbetegedésekre, érékes hatóanyagait a népi gyógyászat mellett a hivatalos orvostudomány is használja.

A hársfateát leginkább megfázásos betegségeket kísérő panaszok csökkentésére fogyasztják, nyákoldó hatása miatt megszünteti az orrdugulást, továbbá segítségével a köhögési inger is csillapítható. Bátran alkalmazzuk lázzal járó meghűlések alkalmával is, gyulladáscsökkentő hatása miatt a torokgyulladás és a fülgyulladás tünetei is enyhíthetőek segítségével, főleg ha időben, már az első panaszok megjelenésénél alkalmazzuk.

A hársfa olyan hatóanyagokkal is rendelkezik, melyek csillapítják a fájdalmat, ezért nem csak megfázásos tünetek enyhítésére érdemes bevetnünk, hanem például fejfájás vagy migrén esetén is.

Nyugtató hatása miatt, érdemes nemcsak betegség esetén, hanem rendszeresen fogyasztani hársfateát, főleg ha kifejezetten stresszes életvitelt folytatunk.

De nemcsak tea formájában juthatunk hozzá a hársfa értékes hatóanyagaihoz, hársfaméz fogyasztása legalább ennyi „gyógyerővel” bír. A hársfaméz szintén bevethető influenza illetve megfázás esetén, mivel köptető és nyákoldó hatása erőteljes. Továbbá emésztési panaszok esetén is érdemes fogyasztani a hársfából készült mézet, kevesen tudják csak, hogy még a zsírlerakódás folyamatát is csökkentheti.

A hársfa tényleg nagyszerű természetes gyógymódot jelenthet sokféle panaszunk esetén, ugyanakkor csecsemőknek, valamint szívgyógyszerek (például: vérnyomáscsökkentő) szedésekor ellenjavallt a hársfatea illetve hársfaméz fogyasztása.

Fotó:
pixabay.com

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jelek, melyek vitaminhiányra utalnak

A vitaminhiánynak számtalan jele lehet: hajunk, körmünk, bőrünk mind árulkodhatnak hiánybetegségről. Szerencsére azonban van megoldás. Összeszedtük a leggyakoribb hiányállapotokat, valamint, hogy mit érdemes fogyasztani ilyen esetben.

Tünetek, amik a túl magas vasszintre hívja fel a figyelmet

A szervezetben a ferritin tárolja a vasat, így az alacsony szintje vashiányra, a magas pedig a vasraktárak fokozott telítettségére utalhat.