Menü

Nyaraljon ősszel! - megéri

Vége felé közelít a nyár, s ilyenkor hajlamos az emberen eluralkodni az elmúlásérzés. Pedig az augusztus végi-szeptemberi időszak is tud nagyon szép lenni. Nyaraljon, kiránduljon, mozduljon ki! Elmondjuk, miért.

Manapság már rég kiléptünk abból a nézetből, hogy a nyaralni csak nyáron lehet, a szolgáltatások és lehetőségek ráadásul megvannak ahhoz, hogy késő nyáron-ősszel is jól érezzük magunkat. Ha az idő alkalmas és megtehetjük, miért ne?

Számos előnye lehet annak, ha az ember az úgynevezett főszezonon kívül adja a fejét nyaralásra. Először segít megelőzni/elmulasztani azt a fentebb említett elmúlásérzést, amely a nap erejének csökkenésével fordítottan arányosan szokta negatívan és lélekbemarkolóan érni az emberiség jelentős részét. Aztán ott van az a nem elhanyagolható dolog, hogy ilyentájt jó eséllyel kerüljük el a tömeget. Lehet külföldre is utazni, szeptemberre és októberre is bőven akad kínálat, ám a legjobb választás mégiscsak a belföld. Kisebb kockázat, rövidebb utazási idő, remek helyszínek és programok, nem mellesleg az ár-érték arány is amellett szól, hogy a közelben keressünk őszi üdülési célpontot.

A késői nyaralás, ahogy említettük, segít átvészelni azt az időszakot, amikor borongósabbra fordul az idő és rövidülnek a nappalok, ezzel párhuzamosan jó hatással lehet az ilyenkor fokozódó munkahelyi feszültségre, gondokra.

Szintén a pozitívumok sorát bővíti, hogy ebben az időszakban az emberek hajlamosabbak aktív üdülésekben gondolkodni, a wellnesses-kirándulós időtöltés ilyenkor nagyobb szerepet kap, mint a strandolós-mértéktelenül fogyasztós.

Mindent egybevetve az őszi nyaralás a kikapcsolódás mellett remek feltöltődési lehetőséget kínál, arról nem is beszélve, hogy ebben az időszakban jelentős kedvezménnyel vehetjük igénybe a különböző üdülési lehetőségeket.

Fotó:
Pixabay.com

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.