Menü

Ha semmibe veszed saját magad, másoktól se várd az ellenkezőjét

Önszeretet, helyes énkép, önbizalom: egyszóval önbecsülés. Problémáink többsége az életben valamilyen szinten az önbecsülés hiányából következik. Bagdi Bella személyiségfejlesztő tréner és énekes több mint hét éve ösztönzi közönségét a pozitivitásra, a lelki békére és az önfejlesztésre dalaival, motivációs koncertjeivel és a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épülő országos Boldogságprogramjával.

Kérdések, amelyek mindannyiunkat foglalkoztatnak: Hogyan valósítsam meg önmagam, ha úgy érzem, nincs rá lehetőségem? Miképp érhetném el, hogy boldogabb legyen a párkapcsolatom? Úgy érzem, sokat bántom, kritizálom, vádolom magam… hogy tudnék ezen változtatni? Hogyan érhetem el, hogy legyenek kitűzött céljaim, és azokat meg is valósítsam?

Önbecsülésünk mértéke alapjaiban határozza meg az életünket, lelkiállapotunkat és azt, hogy mi mindent tudunk elérni. Minél alacsonyabb az önbecsülésünk, annál nagyobb mértékben befolyásolnak minket a negatív élmények. A jó hír viszont az, hogy az önbecsülés növelése tanulható, amelyet hamarosan egy egész napos program keretében is elsajátíthatnak az érdeklődők.

„Az alacsony önbecsülésem miatt közel 30 éves koromig folyamatos kudarc volt az életem” – kezdte Bagdi Bella. „Nem éreztem jól magam a munkámban, a magánéletemben, folyamatos gyomorgörccsel ébredtem minden reggel. Nem tudtam mit akarok, és állandóan gyötörtek a negatív gondolataim. Aztán elhatároztam, hogy ezen változtatok, és elkezdtem tudatosan tanulni az önbecsülésem növelését. Az életem élő példa arra, amilyen mértékben változik az önbecsülésünk szintje, olyan mértékben változik az életünk is. Ennek a lehetőségét szeretném most én is továbbadni azoknak, akik fejlődni szeretnének, hiszen a legtöbb probléma valamilyen módon az önbecsülésünk hiányából ered” – tette hozzá Bagdi Bella, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke.


Bagdi Bella

Hogyan tanulható az önbecsülés a gyakorlatban? Hogyan tudjuk magunkat motiválni? Milyen módon tehetjük boldogabbá az életünket?

Önbecsülés nap és önfejlesztő, motivációs koncert Bagdi Bellával November 26-án a Lurdy Házban, ahol gyakorlati eszközök segítsével tanulhatjuk meg, hogyan változtassunk életünkön.

További információk: www.onbecsulesnap.hu

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mondj búcsút a megfelelési kényszernek!

A megfelelési kényszer egy olyan érzés, amikor valaki folyamatosan igyekszik megfelelni saját vagy mások elvárásainak. Ez lehet saját belső kényszer, társadalmi nyomás, munkahelyi elvárás. A megfelelési kényszer stresszt és szorongást okozhat. Ha Önök is azok közé tartoznak, akik szeretnének mindenkinek megfelelni, akkor érdemes elolvasniuk cikkünket.

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?

Vágyódás az elérhetetlenre

Egyszer mindannyiunk életében előfordul, hogy olyasvalaki, vagy olyasvalami iránt érzünk vonzalmat, aki és ami biztosan felforgatná az életünket. A főnökünk, a legjobb barátunk ismerőse, exe, vagy valamilyen materiális tárgyi dolog is lehet. Mindannyian ebbe a bizonyos „tiltott gyümölcs” kategóriába tartoznak: az ábrándozás csábító lehet, a következmények azonban már kevésbé. De mihez kezdhetünk ezekkel az érzésekkel? Hogyan lehet ezen érzelmeket újból és újból megélni, valamint kezelni?

Flegmatikus személyiség jellemzői

A flegmatikus személyiség konfliktuskerülő, nyugalmas, rohanástól és feszültségektől mentes életmódot folytat, s mindent elkövet azért, hogy ezt meg is őrizze. Soha nem száll szembe senkivel, egyszerűen csak úgy alakítja az életét, ahogy az neki jó legyen.