Menü

Szuper recept - ezt készítsd el egy beszélgetős délutánhoz!

Ha vendégeket vársz, összeülnél a családdal vagy a barátokkal beszélgetni, akkor jól jön egy kis finom és egészséges nassolnivaló. Babkrém sós keksszel és karib cukkinivel - ugye, jól hangzik? S még annál is finomabb, próbáld ki!

Babkrém:

Áztass be 400 g kisebb szemű fehér babot néhány napra. Igen, nem árt előre látónak lenni, de így egyszerűbb dolgod lesz a későbbiekben. Majd ha már szépen megnőttek a babszemek, akkor indulhat a krémkészítés! (Őszintén bevallom, én türelmesen, egyenként kifejtettem a babszemeket a kis burkukból, hogy az ne kerüljön bele a krémbe, de enélkül is működik, ha összeturmixoljuk a babot.) Piríts meg egy vöröshagymát kevés kókuszzsíron, s tedd a bab mellé, ha van, akkor néhány szál snidlinget is, majd botmixerrel turmixold össze, de nem kell teljesen homogénre. Adj hozzá 1 evőkanál citromlevet (mindenképpen igazi citromból), 1 nagy pohár tejfölt (én a krémes Zott tejfölt preferálom, nem reklám, de sokkal finomabb a többinél), kis mustárt, sót, bio vegetát, borsot, fehér borsot, valamint chilit. Utóbbival nem érdemes spórolni, ha bírjuk a csípőset, isteni ízt kölcsönöz a krémnek! A tetejét tálaláskor díszíthetjük például bazsalikom levelekkel.


A babot érdemes akár napokkal előre is beáztatni, így egyszerűbb dolgunk lesz

Sós keksz:

Gyúrj össze 50 g búzasikért, 350 g teljes kiőrlésű lisztet, 200 g kókuszzsírt (kicsit olvasz meg, ha szilárd állagú, úgy könnyebb dolgod lesz), 1 nagy pohár tejfölt (krémes állagút érdemes itt is), 1 evőkanál himalája sót, 1 evőkanál reszelt sajtot, 1 evőkanál tört tökmagot, valamint mehet bele szezámmag, fekete szezámmag is, ki mit szeret. Gyurma állagú tésztát kapsz, nyújtsd kb. 3 mm vastagságúra. Ízlés szerint készíthetsz négyzet, kör vagy háromszög alakú kekszeket. Részemről az utóbbira szavaztam, mártogatóshoz ez praktikus. Tedd őket sütőpapírra, és mehet a sütőbe 200 fokon. Bevallom, nekem annyira ízlik ez a keksz, hogy dupla adaggal szoktam készíteni belőle.


Egészséges sós keksz házilag - nálunk dupla adag fogy belőle...

Karib cukkini:

Három nagyobb cukkinit megpucolunk, apró kockákra vágunk. Egy fej vöröshagymát kis kókuszzsíron megdinsztelünk serpenyőben, majd hozzáadjuk a cukkinit, és fűszerezzük sóval, bio vegetával, bazsalikommal, chilivel, kurkumával, mustármaggal és curryvel. Addig kevergetjük, míg a cukkini lágy és puha lesz, majd kis tálkákban tálaljuk.


A puhára párolt, fűszerezett cukkini isteni finom

Jó étvágyat kívánunk!

Ultrafeldolgozott élelmiszerek

Amikor belépünk egy üzletbe, kedvünkre vásárolunk a polcokról, de valószínűleg sokszor azt se tudjuk, hogy konkrétan milyen élelmiszer került a kosárba. Pedig a boltokban rengeteg a feldogozott termék, ilyen az ultrafeldolgozottak köre is.

Reggelizéssel kapcsolatos tévhitek

Ahányféle diéta és trend, annyiféle útmutatás az étkezésekről. Tények és tévhitek a reggeliről, pro és kontra.

Ashoka jótékony hatásai

Az Ashoka szó szerinti jelentése: „gondok nélkül”. A hinduk egyik legfontosabb fája, amely egész India szerte honos.

Szezonális zöldségek májusban

Elérkezett az a tavaszi hónap, amikor a piacon már csupa friss és szezonális zöldséget találhatunk. Érdemes tudni, miért fontos ezeknek az idény zöldségeknek a fogyasztása, és hogyan csempészhetünk többet belőlük az étrendünkbe. Felejtsük el végleg a telet, és készüljünk tápanyaggal és vitaminokkal teli friss ételekkel a nyárra!

Prebiotikum, probiotikum, szimbiotikum

A Prebiotikum és a probiotikum között csupán egyetlen betű a különbség, de ennek ellenére merőben eltérő funkciókat töltenek be az emberi szervezetben. Nézzük melyek ezek!