Menü

Szuper recept - ezt készítsd el egy beszélgetős délutánhoz!

Ha vendégeket vársz, összeülnél a családdal vagy a barátokkal beszélgetni, akkor jól jön egy kis finom és egészséges nassolnivaló. Babkrém sós keksszel és karib cukkinivel - ugye, jól hangzik? S még annál is finomabb, próbáld ki!

Babkrém:

Áztass be 400 g kisebb szemű fehér babot néhány napra. Igen, nem árt előre látónak lenni, de így egyszerűbb dolgod lesz a későbbiekben. Majd ha már szépen megnőttek a babszemek, akkor indulhat a krémkészítés! (Őszintén bevallom, én türelmesen, egyenként kifejtettem a babszemeket a kis burkukból, hogy az ne kerüljön bele a krémbe, de enélkül is működik, ha összeturmixoljuk a babot.) Piríts meg egy vöröshagymát kevés kókuszzsíron, s tedd a bab mellé, ha van, akkor néhány szál snidlinget is, majd botmixerrel turmixold össze, de nem kell teljesen homogénre. Adj hozzá 1 evőkanál citromlevet (mindenképpen igazi citromból), 1 nagy pohár tejfölt (én a krémes Zott tejfölt preferálom, nem reklám, de sokkal finomabb a többinél), kis mustárt, sót, bio vegetát, borsot, fehér borsot, valamint chilit. Utóbbival nem érdemes spórolni, ha bírjuk a csípőset, isteni ízt kölcsönöz a krémnek! A tetejét tálaláskor díszíthetjük például bazsalikom levelekkel.


A babot érdemes akár napokkal előre is beáztatni, így egyszerűbb dolgunk lesz

Sós keksz:

Gyúrj össze 50 g búzasikért, 350 g teljes kiőrlésű lisztet, 200 g kókuszzsírt (kicsit olvasz meg, ha szilárd állagú, úgy könnyebb dolgod lesz), 1 nagy pohár tejfölt (krémes állagút érdemes itt is), 1 evőkanál himalája sót, 1 evőkanál reszelt sajtot, 1 evőkanál tört tökmagot, valamint mehet bele szezámmag, fekete szezámmag is, ki mit szeret. Gyurma állagú tésztát kapsz, nyújtsd kb. 3 mm vastagságúra. Ízlés szerint készíthetsz négyzet, kör vagy háromszög alakú kekszeket. Részemről az utóbbira szavaztam, mártogatóshoz ez praktikus. Tedd őket sütőpapírra, és mehet a sütőbe 200 fokon. Bevallom, nekem annyira ízlik ez a keksz, hogy dupla adaggal szoktam készíteni belőle.


Egészséges sós keksz házilag - nálunk dupla adag fogy belőle...

Karib cukkini:

Három nagyobb cukkinit megpucolunk, apró kockákra vágunk. Egy fej vöröshagymát kis kókuszzsíron megdinsztelünk serpenyőben, majd hozzáadjuk a cukkinit, és fűszerezzük sóval, bio vegetával, bazsalikommal, chilivel, kurkumával, mustármaggal és curryvel. Addig kevergetjük, míg a cukkini lágy és puha lesz, majd kis tálkákban tálaljuk.


A puhára párolt, fűszerezett cukkini isteni finom

Jó étvágyat kívánunk!

Mi legyen a tányérodon, ha nem szeretnél állandóan fáradt lenni?

Reggel alig bírsz kikászálódni az ágyból, napközben pedig úgy érzed, mintha egy láthatatlan súlyt cipelnél magaddal? Nem biztos, hogy csak több alvásra van szükséged. Könnyen lehet, hogy az étrended az, ami folyamatosan kimerít, még akkor is, ha alapvetően egészségesnek gondolod, amit megeszel.

Szivárványétkezés, a színes táplálkozás titka

Sokszor nagyon egyhangúan étkezünk, nincs benne semmi különös, pedig, ha színt viszünk bele, akkor sokkal több hasznos dologhoz jut a szervezetünk.

A legjobb természetes édesítők

A cukorfogyasztás csökkentése manapság egyre többek számára válik a tudatos életmódváltás részévé. Az egészségtudatos emberek nem szeretnének lemondani az édes ízekről, ugyanakkor keresik azokat a megoldásokat, amelyek nemcsak finomak, de a szervezetükre is kedvező hatással vannak. A természetes édesítők pont ezt kínálják: finom alternatívát a hagyományos kristálycukor helyett, hozzáadott értékekkel.

Vörösbor – Egészség a pohárban

Ha kedveli a vörösbort, jó hírem van: nemcsak az íze miatt érdemes élvezni, hanem az egészsége szempontjából is. Ha mértékkel fogyasztja, a vörösbor valóban a mindennapjai hasznos kiegészítőjévé válhat. Nézze csak, mit adhat Önnek egy pohár vörösbor naponta!

Citromhéj, az egészséges és természetes csodaszer

Mindenki ismeri a citromot, mint gyümölcsöt, a nyarak elengedhetetlen kelléke, pedig nem csak a limonádé miatt érdemes fogyasztani, hanem mert nagyon egészséges, még a héja is.