Menü

Ne felejts otthon semmit!

Veled is előfordult már, hogy az irodakulcs vagy a telefonod nélkül indultál el otthonról, esetleg nem tetted be a telefontöltődet az utazópakkba? Bizony nagy bosszúságot, vagy kellemetlenséget tud okozni, ha valami elfelejtődik. Íme néhány praktikus ötlet, hogy máskor biztosan ne maradj a szükséges dolgaid nélkül!

1. Táskához csatolt lista utazáshoz

A legjobb módja annak, hogy mindig minden veled legyen, amire szükséged van, ha összeállítasz egy általános listát azokról a dolgokról, amiket az utazás alatt használni szoktál, és mindig veled kell legyen. A listát aztán kiegészítheted az útjaid során tapasztalataid szerint. Ha van olyan bőröndöd, utazótáskád, amihez ragaszkodsz, és mindig veled van, akkor a listát lyukaszd ki, és kösd hozzá! Már csak azért is praktikus, mert a hazaindulás előtt is ellenőrizni tudod, hogy mindent elpakoltál-e. Persze használhatsz "csekkolós" okostelefon-alkalmazást is erre a célra, de érdemes ezt is egyszer összeírni, kinyomtatni, mert a virtuális információk elveszhetnek, ha pl. tönkremegy a készülék.

2. Falmatrica

Ha jellemző rád, hogy a reggeli rohásban otthon hagyod a mobilodat vagy a pénztárcádat, akkor neked találták ki azt az előszobába tehető falmatricát, amely emlékeztet rá, hogy mit kell magaddal vinned. Szintén aranyos megoldás, ha krétafestékkel festesz egy felületet a falra, ahová kiírod a mini indulási listádat.

3. Ajtókilépő mondóka

A barátnőm adta nekem ezt a hatásos tippet, amikor már többször is előfordult velem, hogy lefagyva álltam a munkahelyem előtt, amelyet nekem kellett volna nyitnom, és nem vittem kulcsot... Érdemes kitalálni egy mondókát, versikét, amelyben szerepelnek azok a tárgyak, amiket mindenképp vinnem kell, s begyakorolhatom, hogy a bejárati ajtón kilépve elmondom a mondókát, és ellenőrzöm az abban szereplő tárgyakat. Mindössze egy perces művelet, de rengeteg bosszúságot megspórol!

4. Rajzolt helyek

Praktikus, de rendmániás egyéneknek is kellemes ötlet lehet: a komód egyik szabad felületén fessünk, rajzoljunk helyet azoknak a tárgyaknak, amiket mindig magunkkal kell vinnünk. Egy rublika az órának, egy a mobilnak, egy a kulcsnak... és ide mindig letehetjük érkezéskor, nem kell keresgélnünk később, hanem egy mozdulattal a táskánkba pakolhatunk minden szükségeset.

5. Okos távozás a tett helyszínéről

Persze nem csak induláskor felejthetünk el dolgokat, hanem előfordulhat, hogy a munkahelyen, a nyaralás helyszínén vagy a buszon felejtünk valamit. Férjem kiváló praktikája, hogy mindig körülnéz távozás előtt, bárhol is tartózkodik, s már a gyerekekkel is igen jól sikerült begyakoroltatnia ezt a technikát. Nem egyszer így sikerült mégis magunkkal vinni valamit, amit vendégségben felejtettünk volna, vagy felkapni az utolsó pillanatban a majdnem asztalon felejtett telefont.

21 nap

Lehet, hogy most úgy tűnik számodra, hogy még a praktikákat is elfelejted az indulás előtti rohanásban, de kitartás! A szakemberek szerint mindössze 2-3 hétre, maximum 21 napra van szükség ahhoz, hogy valamilyen kisebb szokást a magunkévá tegyünk. Ennyi idő alatt tehát beépíthetsz olyan praktikus, újfajta rutinokat az életedbe, melyek aztán sok bosszúságtól kímélnek meg a későbbiekben.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.