Menü

Szokások, amelyeket kerüljünk a fogyás érdekében

A felesleges kilók elleni küzdelem igen széles határokat feszeget. Az ésszerű és egészséges étrendváltoztatásoktól kezdve a drasztikus módszereken át egészen a beteges viselkedésig bármi előfordulhat. A fogyni vágyók sajnos túl sok agyament dolgot képesek megtenni és nem is tudják mennyire károsíthatják vele szervezetüket.

1200 kalória alatti étkezés

Az éhezés, a böjtölés vagy egészségtelen. Felejtsd el! Súlycsökkenést eredményezhet, de az éhezés következtében a szervezet elsősorban a kevésbé fontos szöveteket fogja lebontani, például a vázizomszövetet. A végeredmény pedig legtöbbször az, és visszaszedik az elveszített kilókat, sőt, némi plusz súlyt is. A gyors fogyás alatt (igen komoly kalóriamegvonás esetén) fokozott víz-, zsír- és izomszövet-veszteség áll be, ami csökkenti az anyagcsere hatásfokát. Nem szabad a napi tápanyagbevitelt 1200 kalória alá csökkentened. Ellenkező esetben tápanyaghiányos állapotod, gyenge teljesítőképességed lesz. Méregtelenítő kúra helyett inkább válogasd meg, hogy mit eszel és mikor. Ha szeretnél rásegíteni az öntisztulásra, akkor igyál több folyadékot (tiszta vizet), és egyél magas rosttartalmú ételeket. Az egészséges életmód - helyes táplálkozás, rendszeres mozgás, kellő mennyiségű alvás - elég a szervezet biztonságos támogatásához, és a testsúly fenntartásához.

A túlzásba vitt testmozgást kerüld!

A szervezet az intenzív megerőltetés miatt jobban elhasználódik, nő a lesérülések kockázata, fokozott az ionháztartás felborulásának eshetősége. Szellemileg is megterhelő, mert a szervezet a mozgást evés utáni büntetésként értékeli. A rendszeres, szabályozott keretek között végzett, egyéni képességekre szabott mozgás egészséges a szervezet számára. Segít csökkenteni a stresszt, a napi feszültséget, ugyanakkor szellemi és fizikai felfrissülést is okoz.

A dohányzás rossz megoldás!

A dohányzás az összes szervre károsan hat. Rákot, szív és érrendszeri betegségeket, légzőszervi problémákat okozhat. Továbbá rontja az adott személy általános egészségügyi állapotát, és növeli az idő előtti elhalálozás kockázatát. A dohányzásról való leszokás hirtelen súlygyarapodással járhat.

Jól bevált praktikák fogyáshoz!

1. Igyál több vizet!

Igyál meg minden nap legalább nyolc pohár vizet az étkezések között, illetve egy nagy pohár vizet az étkezések előtt harminc perccel. Az ásványvíz mellett ihatsz gyógyteát,zöldségleveket is.

2. Rendszeresen étkezz!

Az anyagcseréd helyes működése, vércukorszinted egyensúlya érdekében egyél a nap folyamán minél több alkalommal, rendszeresen.

3. Kerüld a stresszt!

Gyakran a negatív érzelmek, például a stressz, az unalom, a düh és a magány vezetnek oda, hogy nagy mennyiséget fogyasztasz el egyszerre.

4. Ne vásárolj éhesen!

Készíts bevásárló listát, és szigorúan tartsd magad ahhoz a kísértések elkerülése érdekében.

Próbálj meg nem fogyókúrában gondolkozni, hiszen az időszakos.Törekedj egy olyan életmódra, amelyet fent tudsz tartani hosszú időn keresztül!

Szerző: Udvari Fanni

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.