Menü

A Szerv Atlasz, avagy az orvoslás másképpen

A Szerv Atlasz egy anatómiai tankönyv, amely teljesen eltérő szempont alapján próbálja elemezni és bemutatni a minket körülvevő világot, pontosabban a minket alkotó egészségügyi világot. A betegségek okai és hátterét vizsgálja. Ezek az új alapok az emberi testről való felfogásunkat kívánná megváltoztatni. Egy oktatási, módszertani segédlet, tulajdonképpen értelmező szótár: a testi elváltozások okai, összefüggéseit mutatja be. Ezek a törvényszerűségek természetesen túlmutatnak a klasszikus orvostudomány határain és ezúttal az egyén élete, életmódja kerül terítékre. A lelki háttere a betegnek épp oly hangsúlyos, mint a testi. A test-agy-lélek hármasát együttesen kezeli. Itt bizony nem csak a kezelés maga a fontos, hanem az adott elváltozás/probléma/tünet kialakulásának körülményei. Sokkal inkább egy életmódbeli segítség ez a biológiai könyv.

Alapja egy német polihisztor, dr Ryke Geerd Hamer munkássága, tudományos táblázata, amely egy egyedülálló, komplex tudomány alapjai. Legyinthetünk a dolgon, de vizsgálatok tömkelege bizonyítja, hogy a pszichés betegségektől kezdve a testi elváltozásokig minden mindennel összefügg és ahogy mondani szokták a dolog, mármint az egészség, bizonyos határok közt fejben dől el.

A Szerv-Atlasz elsősorban a hétköznapi embereknek szól. Nem szükséges hozzá előképzettség, csak józan paraszti ész. A prezentáció tudatosan a szervek mentén lettek kibontva. Az érzelmi konfliktus tartalom nagyon hangsúlyos ebben az új medicinában. Most már 152 oldalból áll a könyv. Az információk tömbösítve vannak rajta, a gyors megértés a cél. Az egyszerűsége, a magyarázatok is komoly segítségek. Nagyon sokszor csak sodródik a lexikonokban az ember, viszont itt folyamatábrák tömkelege segít minket. A cél, hogy a helyén kezeljük a betegségeinket a hétköznapok szintjén. A leírásai roppant logikusak és nem latin elvont betegségbemutatók. Ez egy iránytű arra, hogy magunkat megtudjuk gyógyitani. Nagyon könnyen kezelhető a könyv. A lelki és anatómiai sajátosságok bemutatása a konfliktusok leküzdését szolgálja. Ez a tudományos rendszer-hozzáállás alapja, hogy a testünkben rend van. Minden okkal történik.

Nyilván, ha valakire ráesik egy zongora, arra megváltást nem tud adni, de a megelőzésben az egyik legfontosabb segítségünk lehet. A legfontosabb, hogy a konfliktusainkat meg tudjuk oldani és ezáltal a testi tüneteket fel tudjuk számolni. Az elváltozások „biológiai értelmét” vizsgálja. A biológiai, tesi logika megismerése a célja a Szerv-Atlasznak. Mindenkit csak biztatnék, hogy tegyen vele egy próbát. Sajnos sokan csak komolyabb betegség esetén lapoznak bele, pedig a mindennapi önképünk formálásában, a önmagunk iránti felelősségünk kialakulásában is komoly szerepe lehet. Mindenkinek sok sikert kívánok ehhez és merjünk vállalni a konfliktusainkat, éljünk a lehetőséggel, hogy ezeket meg tudjuk oldani. Merjünk aktívan tenni önmagunkért.

A könyv megvásárolható vagy letölthető.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Eszelős utcai harcosok

A 2024-es Országúti diszkó az 1989-es Patrick Swayze-féle akciófilm remake-je, motívumában eltér elődjétől, de mégis hű marad a régi időkhöz. A 80-as évek filmjeinek megvan a sajátos, korra jellemző atmoszférájuk. Ez alól az akkori alkotás sem volt kivétel, mely főként a kocsmai verekedései és Patrick Swayze karizmája miatt vált ikonikussá. Nos, a mostani 2024-es Doug Liman újrafeldolgozás nem egy mély érzelmeket megmozgató alkotás, de az összképet tekintve egy nagyon jó akció-vígjáték.